Τα αρχαιοελληνικά σανδάλια σκίζουν

0
1070

689319_IMG_6308

Ο Νικόλας Μίνογλου και η συνέταιρος του, η Χριστίνα Μαρτίνη, κατάφεραν και έκαναν παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά σανδάλια, με αποτέλεσμα να τα φορούν διάσημες σταρ και να πουλιούνται σε 46 χώρες.

Ο Νικόλας είναι 33 χρόνων, ιδρυτής του myshoe.gr, και συνιδρυτής της Ancient Greek Sandal. Μετά από σπουδές στη Βοστόνη, επέστρεψε στην Αθήνα, και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, την πάλαι ποτέ κραταιή Buffalo. Το 2010 δημιούργησε το myshoe.gr, το οποίο αναδείχθηκε ως το πρώτο online κατάστημα του είδους στην Ελλάδα, με 60.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Αποτελεί επίσης το επιχειρηματικό alter ego της σχεδιάστριας Χριστίνας Μαρτίνη, αναλαμβάνοντας το στήσιμο της εταιρίας Ancient Greek Sandals, και την επιχειρηματική της ανάπτυξη. Σήμερα το 99% του κύκλου εργασιών της κοινής εταιρίας εξάγεται σε 46 χώρες, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο της συλλογής παράγεται στην Ελλάδα από Έλληνες τεχνίτες με ελληνικές πρώτες ύλες.

Μέσα από την οικογενειακή και προσωπική επαγγελματική πορεία του Νικόλα Μίνογλου διαγράφεται η κοινή ιστορία πολλών ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και η ελπίδα για ένα διαφορετικό ξεκίνημα. Τρίτη γενιά στο χώρο του παπουτσιού στην Ελλάδα και δημιουργός του ηλεκτρονικού καταστήματος www.myshoe.gr συναντήθηκε με τη σχεδιάστρια υποδημάτων στους Οίκους Louis Vuitton και Balenciaga, Χριστίνα Μαρτίνη, τον Αύγουστο του 2008, μέσω μιας κοινής φίλης, για να ανταλλάξουν επαγγελματικά σχέδια. Ήταν και οι δύο κάτω από 30 και είχαν την ίδια ιδέα: Αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Τρία χρόνια αργότερα ήταν έτοιμη η πρώτη κολεξιόν για την άνοιξη του 2012 και, σε πολύ μικρό διάστημα, τα Ancient Greek Sandals φιγουράριζαν στα πιο γνωστά καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Η λίστα των celebrities που τα φορά είναι εντυπωσιακή: Beyonce, Rihanna, Sarah Jessica Parker, Emma Watson, Annw Hathaway, Naomi Watts… Τα ACG διατίθενται σήμερα σε 46 χώρες, με μόνο το 6% των πωλήσεων να κατευθύνεται στην εγχώρια αγορά.

689312_IMG_6223

689315_IMG_6255

Πριν λίγους μήνες πήραν το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου», που δίνεται κάθε χρόνο σε νέες επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ.

689313_IMG_6250

1EA_M

Naomi Watts, Rihana, Anne Hathaway και οι τρεις με Ancient Greek Sandals

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.