Τα διαμάντια είναι παντοτινά…..

0
91

diamonds1-537x350

έτσι έλεγε το τραγούδι που είπε η Shirley Bassey στην ταινία του James Bond (Diamonds are forever 1971). Αν πάμε πίσω στο χρόνο, το 1949 η Marilyn Monroe σ’ ένα εκπληκτικό νούμερο στο μιούζικαλ Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές, τραγούδησε «Diamonds are a girls best friend». Στις μέρες μας, η Rihana συνεχίζοντας την παράδοση των κοριτσιών και των διαμαντιών τραγούδησε Diamonds το 2012. Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε και την τρέλα που είχε η Elizabeth Taylor με τα διαμάντια… σίγουρα επιβεβαιώνεται η ρήση… Τα διαμάντια είναι και παντοτινά και ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών.

—————————

Τα διαμάντια επίσης, είναι ο καλύτερος φίλος των επενδυτών… μια και διαθέτουν μερίδια μετοχών στα μεγαλύτερα ορυχεία του κόσμου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Wealth-X, οι κάτοχοι των ακριβότερων διαμαντιών είναι επενδυτές που έχουν αγοράσει μερίδια μετοχών σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία του κόσμου, επιχειρηματίες και συλλέκτες που αγοράζουν διαμάντια και τα κλειδώνουν στις τραπεζικές θυρίδες.Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2005 και μετά, οι τιμές των διαμαντιών έχουν εκτιναχθεί κατά περίπου 30% και προβλέπεται να αυξηθούν κατά ακόμη 20% έως το 2017.

Έχουν έτσι προβληθεί από τον Διεθνή Τύπο ορισμένες ηχηρές αγορές διαμαντιών όπως για παράδειγμα, η αγορά του λεγόμενου «άψογου» διαμαντιού των 101,73 καρατίων που πουλήθηκε στον ιδιοκτήτη της καναδικής επιχείρησης κοσμημάτων πολυτελείας Harry Winston έναντι 27 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Cristies. Ο ίδιος ο Winstone βάπτισε το σπάνιο αυτό διαμάντι «Winston Legacy». Τα κοσμηματοπωλεία Harry Winstone εξακολουθούν να δανείζουν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στις σταρ του κινηματογράφου για να τα φορέσουν σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως η απονομή των Oscar, και μετά να τα επιστρέφουν. Πάντα τα κοσμήματα συνοδεύονται από σωματοφύλακες και ασφαλιστικά συμβόλαια.

Ένα άλλο δυνατό όνομα ανάμεσα στους κατόχους διαμαντιών αμύθητης αξίας είναι εκείνο του Lev Leviev, του γνωστού και ως «βασιλιά των διαμαντιών», ο οποίος πέρυσι απασχόλησε τις εφημερίδες όταν μια περιστασιακή ερωτική σύντροφός του διεκδίκησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως προμήθεια από τα ορυχεία του Leviev στην Angola. Σημειωτέον ότι η πρώην σύζυγος του Αμερικανού μεγιστάνα Donald Trump, η Ivana Trump, φορούσε διαμάντια 450 καρατίων από τη συλλογή του Leviev στη δεξίωση του γάμου της το 2008.

Και μετά απ’ όλα αυτά, θυμηθείτε και την ταινία Blood Diamond (2006) με τον Leonardo Dicaprio που αναφέρεται στα ορυχεία διαμαντιών στην Sierra Leone, και θα καταλάβετε γιατί οι «πολιτισμένοι» λευκοί έχουν την Αφρική υποδουλωμένη, ενθαρρύνοντας δικτατορίες και λοιπά πολιτικά βρώμικα κόλπα…….

diamonds_M

Elizabeth-Taylor_1_M

Elizabeth-Taylor_M

H Elizabeth Taylor ήταν η σταρ με τα περισσότερα διαμάντια στην συλλογή της.

SNN0321AA---6825_1431565a

Τα διαμάντια της Βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και ναι…. Είναι παντοτινά.

diamonds-are-a-girls-best-friend

Marilyn Monroe «Diamonds are a girl’s best friend»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here