Τα εκκλησιαστικά ακίνητα….

Τα εκκλησιαστικά ακίνητα όπως είναι φυσικό έχουν απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ!!! Την ώρα που άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι επιβαρύνονται κανονικά και πληρώνουν αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, η εκκλησία και τα χιλιάδες ακίνητα της απαλλάσσονται. Και το ξέρουν αυτό οι «άγιοι πατέρες» και το κάνουν «γαργάρα»! Και έχουν και περιουσία πάνω από 5 τρις ευρώ!

16
1327

Τα εκκλησιαστικά ακίνητα όπως είναι φυσικό έχουν απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ!!!

Την ώρα που άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι επιβαρύνονται κανονικά και πληρώνουν αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, η εκκλησία και τα χιλιάδες ακίνητα της απαλλάσσονται. Και το ξέρουν αυτό οι «άγιοι πατέρες» και το κάνουν «γαργάρα»! Και έχουν και περιουσία πάνω από 5 τρις ευρώ!

Η είδηση βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη, αφού και το χαράτσι ακινήτων που ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, δεν αφορούσε τα εκκλησιαστικά ακίνητα. Όπως διέρρευσε από το Υπουργείο Οικονομικών, διαβάσαμε το εξής ανήκουστο:“απαλλαγή από το φόρο των ιδιοκτησιών που ανήκουν στην εκκλησία ή σε εταιρείες που δηλώνουν φιλανθρωπικό, αθλητικό ή πολιτιστικό έργο”.

Και μην νομίζετε ότι μιλάμε για τους ναούς. Τα εκκλησιαστικά ακίνητα δεν είναι μόνο ναοί και ευαγή ιδρύματα αλλά χιλιάδες κτίρια και κτήματα «φιλέτα» που ανήκουν σε μοναστήρια και μητροπόλεις που τα εκμισθώνουν σε ιδιώτες έναντι πολλών χιλιάδων και εκατομμυρίων! Ούτε για αυτή την κατηγορία δεν προβλέπεται η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, την ίδια ώρα που ο λαός έχει γονατίσει από τις δεκάδες εισφορές που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος. Και το ξέρουν αυτό οι «άγιοι» πατέρες και το κάνουν «γαργάρα». Και δεν ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν, δεν συγκινούνται… Ας είναι καλά η εκκλησιαστική περιουσία, κι’ ας πεινάει ο κόσμος και τα παιδάκια. Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι προσφέρουν συσσίτια στους άπορους, λες και τα βάζουν από την τσέπη τους. Κι’ αυτά οι πιστοί τα προσφέρουν από το στέρημα τους… Ξέρω εγώ πάρα πολλές κυρίες που πηγαίνουν τρόφιμα, και μαγειρεύουν και σερβίρουν. Οι παπάδες απλά επιβλέπουν.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σωπαίνουν όσοι πολιτικοί που τα έχουν κάνει πλακάκια με τους παπάδες. Αλίμονο! Όλοι οι φιλάνθρωποι εδώ μαζεύτηκαν!

forologisi_ekklisias_maragkos_1_h

Άφωνο έμεινε το ΣΔΟΕ όταν ανακάλυψε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας τρία εκατομμύρια ευρώ.

MAFIA

Τρία συγκλονιστικά άρθρα για το ρόλο που παίζει η εκκλησία.

https://www.nikosonline.gr/?p=5831

http://www.nikosonline.gr/?p=5749

https://www.nikosonline.gr/?p=5727

16 COMMENTS

 1. Αγαπητέ φίλε Νίκο,

  Παρακολουθώ καθημερινά με πολύ ενδιαφέρον το ιστό περιοδικό σου. Είμαι πλήρως καλημένος με όλα τα θέματα, και ο τρόπος που τα παρουσιάζεις. Για το θέμα,(οι καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες έχουν εξοριστεί από την Ελλάδα,) έχω την παρακάτω συνέντευξη, από τον Χρίστο Χατζή, κλασικό μουσικοσυνθέτη, και καθηγητή ηλεκτρονικής κλασικής μουσικής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο Χρίστος πολύ σπάνια μιλά για τον εαυτό του. Εάν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που δίνει συνέντευξη, και αυτό το κατάφερε η αγαπητή φίλη Ιουστίνη Φραγκούλη για την http://www.ellinikifonoi.gr,῍
  Για τον Χρίστο μπορείς να ενημερωθείς από τα links που είναι στην υπογραφεί του.

  Να είσαι πάντα καλά
  Κωστας Κ

  Κώστα μου καλημέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά.

  Σου στέλνω αυτό το link με μία συνέντευξη με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που τελικά βγήκε πολύ καλλή και “άκοφτη”. Διάβασέ την και στείλε το link σε όποιον νομίζεις πως θα έπρεπε να την διαβάσει, εδώ και στην Ελλάδα.

  http://www.ellinikifoni.gr/mainpagecolsdetail.php?columnID=1&itemID=4193

  Φιλιά,
  Χρήστος
  _____________________
  Christos Hatzis, composer
  Professor, Faculty of Music
  University of Toronto
  80 Queen’s Park
  Toronto, ON
  M5S 2C5
  CANADA

  +416-978-5774
  christos@hatzis.com
  christos.hatzis@utoronto.ca
  http://www.hatzis.com
  http://www.reverbnation.com/christoshatzis
  http://www.soundcloud.com/christoshatzis
  http://www.facebook.com/christos

 2. Ο Χρίστος σε αυτήν την συνέντευξη μιλά για κουλτούρα, πολιτισμό, πολιτική και την σχέσεις μεταξύ τους

 3. Τα εκκλησιαστικά ακίνητα, εάν με αυτόν τον όρο εννοείς τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Εκκλησίας δεν έχουν απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ. Απαλλαγή έχουν μόνο οι χώροι λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων στην Ελλάδα. δηλαδή οι ναοί και οι ευκτήριοι οίκοι ορθόδοξων, μουσουλμάνων, ισραηλιτικών, καθολικών, ιεχωβάδων, πεντηκοστιανών, όλων. Νόμος 4223/2013.

  Επειδή αντιλαμβάνομαι την υπεραιωνόβια νηπιακή σου ηλικία και την συνεχιζόμενη εξάρτησή σου από τα παραμύθια : το άλλο παρακλάδι του λεφτόδεντρου κάνει λόγο για 2,5-3 τρις ευρώ περιουσία.
  https://secure.avaaz.org/en/petition/Arhiepiskopo_Ieronymo_Na_plirosei_i_ekklisia_olokliro_to_elliniko_hreos/?pv=5

  Οργανωθείτε λίγο.

  Καληνύκτα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.