Τα κόμματα χρωστάνε τα άντερα τους……..

0
1073

????????????????????????????????????????????????????

Με υπερδανεισμό καλύπτουν τις τεράστιες «τρύπες» τους

————

Από τον Έλληνα φορολογούμενο πήραν:

Την περίοδο 2012–2013, 700 εκατ. ευρώ

Ενώ τα χρέη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ] ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ

————–

Μπορεί από το 2000 μέχρι και το 2013 τα κόμματα να έλαβαν από τον κρατικό κορβανά 700 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα περισσότερα κατέφυγαν και στον τραπεζικό δανεισμό, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να χρωστούν περί τα 252 εκατ. ευρώ (χωρίς τους τόκους), και μέσω νέων δανείων να προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.

Οι τράπεζες βέβαια, έχουν σταματήσει να δίνουν στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων (αλίμονο!!!), κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν από έναν χρόνο από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος με το οποίο έκλεινε την πόρτα στη δημοσιοποίηση των όποιων στοιχείων για δάνεια στα κόμματα. Είναι αυτό που λέει ο λαός: «τα κουκουλώνουν».

Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ωστόσο προέρχονται από πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος το 2013, στο οποίο τα δάνεια των κομμάτων χαρακτηρίζονταν ως «επισφαλή». Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα, για την περίοδο 2000–2011

  • Το χρέος της Ν.Δ. για δάνεια είχε φτάσει στα 132,4 εκατ. ευρώ,
  • Του ΠΑΣΟΚ στα 120,7 εκατ. ευρώ,
  • Του ΚΚΕ στα 10,9 εκατ. ευρώ
  • Και του Συνασπισμού σε 8,2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, και με τους τόκους να τρέχουν….

  • Το χρέος της Ν.Δ. έχει φτάσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ
  • Το χρέος του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ,
  • Και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα επιτελεία των κομμάτων, πάντως, παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι τα δάνειά τους εξυπηρετούνται, χωρίς όμως κανένας να αποκαλύπτει τους όρους τους. Τις επισημάνσεις αυτές, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζεται η Κομισιόν. Δεν είναι τυχαίο πως τον Φεβρουάριο ο τότε επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια, απάντησε επισήμως στον Έλληνα ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη ότι η συντριπτική πλειονότητα των δανείων που είχαν χορηγηθεί στα κόμματα, είναι στον… αέρα!!!

Αυτά κυρίες και κύριοι είναι τα Ελληνικά κόμματα, και κυρίως τα δύο που κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και τον Έλληνα φορολογούμενο. Για να πληρώνουν τις γραφειάρες τους, τους σοφέρ, την πολυτελή ζωή τους, να πληρώνουν τα κομματόσκυλα κτλ. κτλ. 

PASOK%20Ippokratous%20grafeia

AAA MAYRO STA ANDREIKELA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.