Τα λάθη που κάνουν οι ερωτευμένες γυναίκες….

9
816

new-girl-jess-crying

Ερωτεύονται παράφορα, παθιάζονται, αγαπάνε πολύ, υπερβάλλουν κάποιες φορές και όλα αυτά τα εκδηλώνουν με κάθε τρόπο, και σε κάθε ευκαιρία! Ε, συγνώμη κούκλα μου… Too much! Διάβαζα σε ένα ξένο γυναικείοsite ένα αντίστοιχο άρθρο, και ήταν σαν βλέπω ερωτευμένη Ελληνίδα που έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Όταν μια γυναίκα συναντήσει τον πρίγκιπα του παραμυθιού, εκεί πέφτει στην κυριολεξία με τα μούτρα! Και αρχίζουν τα λάθη! Ο έρωτας θέλει ρέγουλα κορίτσια, ιδιαίτερα αν θέλεις να έχει διάρκεια και να πορευτείς μαζί του για πολύ…. για πάρα πολύ.

Διαπιστώνουμε καθημερινά πόσο δύσκολο είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων! Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που αρκετές- για να μην πω πολλές- περιπτώσεις ζευγαριών, δεν βασίζονται στην αγάπη και στην αμοιβαία εκτίμηση, αλλά σε ψεύτικες βάσεις. Υπάρχουν ζευγάρια που αποφασίζουν να ενωθούν δια βίου και δεν ξέρω τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Τι σκέφτονται, και φυσικά η σχέση, η συμβίωση ή ο γάμος πάει κατά διόλου. Αλλά ας μην ξεφεύγω μια και το θέμα μας είναι άλλο. Καλό είναι οι γυναίκες που έχουν «πέσει» ήδη στο παρελθόν στα πατώματα για έναν άνδρα, χωρίς να έχει η ερωτική τους ιστορία happy end, να πάψουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια οδυνηρά για τις ίδιες λάθη και να είναι πιο προσεκτικές στην επόμενη επιλογή τους. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι, από ένα σημείο και μετά η επανάληψη των ίδιων λαθών, καταντάει να είναι βλακεία!

Ιδού λοιπόν 10 από τα σημαντικότερα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε οι γυναίκες, όταν βρίσκεστε στην περίοδο αναζήτησης συντρόφου ή κατά τη διάρκεια μιας σχέσης ή ενός γάμου. Κατ’ αρχήν πρέπει να τα έχετε καλά με τον ίδιο σας τον εαυτό κούκλες μου και να αποφύγετε τα κάτωθι:

weddingring

Παντρεμένος; Έξω και μακριά!

Μακριά από παντρεμένους άντρες! Να τους αποφεύγετε όπως ο βρικόλακας τα σκόρδα. Το μόνο που θα μπορούσατε να πετύχετε μέσα από μια τέτοια σχέση είναι να «ανοίξετε» πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν και παράλληλα να οδηγηθείτε σε συναισθηματικό αδιέξοδο! Μην τον πιστέψετε ποτέ ότι κάποτε θα χωρίσει, για να έχετε εσείς την αποκλειστικότητα στη ζωή του! Ανοησίες! Δεν θα γίνει ποτέ αυτό! Πάντα θα είστε το δεύτερο πρόσωπο. Πάντα θα είστε το συμπλήρωμα. Πάντα θα είστε το επιδόρπιο στις λαίμαργες ορέξεις του.

Περιεχόμενο μηδέν!

Όταν πρόκειται να φτιάξεις μια νέα σχέση, μην στρέφεις την προσοχή σου, σε πράγματα δευτερευούσης σημασίας, όπως είναι η εμφάνιση του, η μάρκα του αυτοκινήτου του, τα σινιέ ρούχα του ή η δουλειά του μπαμπά του. Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός κούκλες μου! Συνήθως, ο άνδρας που έχει ωραίο περιτύλιγμα δεν έχει περιεχόμενο. Και επειδή δεν έχει κάτι σπουδαιότερο να επιδείξει, χρησιμοποιεί το «φαίνεστε» ως δόλωμα… Μην είστε λοιπόν ηλίθιες και την πατάτε. Ωραίο το τεκνό με τους κοιλιακούς, το ξυρισμένο κεφάλι, τα tattoo, και το εντυπωσιακό αυτοκίνητο, παρ’ τον 2-3 φορές και τέλος. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να τον ερωτευτείς και να χτυπιέσαι στα μωσαϊκά;

image-4-for-coleen-telly-your-life-05-08-11-gallery-700190669

Εγώ που στα έδωσα όλα αμέσως;

Ακόμη, κι αν είστε σίγουρες για τα αισθήματα και τα συναισθήματά σας, μην βιαστείτε να τα εκφράσετε όλα από το πρώτο διάστημα της σχέσης. Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει για να «δέσει» τη σχέση καλύτερα. Ζήστε τον πιο καλά, γνωρίστε το περιβάλλον του, πηγαίνετε εκδρομές μαζί του. Ναι, ναι… οι εκδρομές και τα ταξίδια θα σας διδάξουν πολλά. Κι’ αυτό το δόσιμο απ’ την πρώτη στιγμή μου κάνει πολύ απελπισμένο. Μου δείχνει γυναίκα που είναι ξεκρέμαστη και ψάχνει κάποιον να γαντζωθεί πάνω του. Δεν αρέσουν αυτού του είδους οι γυναίκες. Είναι προτιμότερο να κρατάτε «πισινή», παρά να κλάψετε με μαύρο δάκρυ, αν κάτι δεν πάει καλά στη συνέχεια.

Απ’ την μέση και πάνω….

Ο λαός λέει [και ιδιαίτερα οι παλαιότερες σοφές γυναίκες]: «Ο άνδρας πρέπει να σε ξέρει από την μέση και πάνω». Σοφές παιδί μου! Ήξεραν τι έλεγαν οι γιαγιάδες. Αν κάνετε το λάθος και του εξομολογηθείτε το παρελθόν σας και γενικότερα τα πολύ προσωπικά σας θέματα, καήκατε! Γιατί θα πρέπει να του τα πείτε όλα; Για να είστε τίμιες και ξεκάθαρες; Δεν χρειάζεται. Οι άνδρες θέλουν να έχουν την ψευδαίσθηση, ότι η γυναίκα με την οποία διατηρούν δεσμό, περίμενε μια ζωή τη στιγμή που θα τους συναντήσει… Αλλιώς είτε δεν θα σας έχει σε καμία εκτίμηση, είτε θα σας το κοπανάει σε όλη σας την κοινή ζωή. Όσο διαρκέσει……

Κολλητός με τον αδελφό μου;

Από πού κι’ ως που κούκλα μου; Είναι ποτέ δυνατόν ο γκόμενος να γίνει κολλητός με τα αδέλφια σας; Και μάλιστα απ’ την αρχή; Μην βιαστείτε να γνωρίσετε το αγόρι σας, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. (Μαμά, μπαμπά, αδελφό, ξαδέλφη κτλ.). Εάν κάτι «στραβώσει» μαζί του, θα βρεθείτε εκτεθειμένες απέναντί στο σόι καθώς και στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να δώσετε εξηγήσεις σε όλους, για ό, τι έχει συμβεί στη σχέση σας! Επίσης θα είναι υποχρεωμένος ο αδελφός σας να το πάρει πατριωτικά κτλ. κτλ. Αισχρές καταστάσεις, ψυχοφθόρες…..

Όλο αυτό το πάθος και το απλόχερο δόσιμο μπορεί να έχει ολέθριο τέλος και βέβαια είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι ο άντρας θα βαρεθεί. Γιατί και οι άντρες καψουρεύονται, αλλά τις περισσότερες φορές το παίζουν cool και συγκρατημένοι.

Woman-In-Love-Wallpaper

Τα εγκαταλείπω όλα για πάρτη του

Λάθος!!!! Μέγα λάθος. Μην εγκαταλείψετε ποτέ τις σπουδές σας ή την εργασία σας, γιατί ερωτευτήκατε παράφορα έναν άνδρα! Θα μετανιώσετε πικρά! Όσα χρήματα κι αν κερδίζει ο σύντροφος ή ο σύζυγός σας, είναι πολύ σημαντικό τόσο για την τσέπη σας, όσο και για την ψυχολογία σας να διατηρήσετε το δικό σας αντικείμενο απασχόλησης. Αν εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, θα αναγκαστείτε να γίνετε η γατούλα του καναπέ, που θα περιμένει να την χαρτζιλικώσει ο άντρας της για να αγοράσει μια νέα σούπερ μάσκαρα. Θα σας κουράσει τόσο εσάς, όσο και κι εκείνον! Εκτός αυτού, αν η σχέση δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα τότε τι γίνεται; Οι δουλειές είναι δυσεύρετες! Πιο εύκολα χωρίζεις, παρά βρίσκεις δουλειά! Άσε που οι άνδρες εκτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που εργάζονται… και γενικά οι ανεξάρτητες γυναίκες είναι πιο ελκυστικές.

Αουτς… αυτό πόνεσε!

Όπως ακριβώς συμβαίνει στο σχολείο, στην οικογένεια, στις φιλικές σχέσεις, ή στις εργασιακές, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στις ερωτικές σχέσεις. Μόλις μάθει ο άλλος το αδύνατο σημείο σου, θα στο βγάλει ξινό. Γι’ αυτό μην αποκαλύπτετε ποτέ στον σύντροφό σας, τις αδυναμίες σας! Κρατήστε τες για τον εαυτό σας! Συνήθως, οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία, των συνανθρώπων τους, ακόμη και σε επίπεδο διαπροσωπικής σχέσης. Φροντίστε λοιπόν, ότι σας «πόνεσε» ή ότι σας «πονάει» να το κρατήσετε για τον εαυτό σας και μην το κάνετε βούκινο.

woman-watching-sunset-1600x1200

Τον αγάπησες κάποτε…..

… ναι αλλά το κάποτε πέρασε. Το βλέπεις ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί ο έρωτας να σε τύφλωσε τόσο πολύ πια! Έλεος, θα αρχίζω να αμφιβάλω για το iq σου. Μην αναλώνεστε βρε κούκλες μου σε μια σχέση, που βλέπετε ότι δεν αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και χωρίς να παίρνετε απ’ αυτήν τίποτα το ουσιώδες. Κάποιες γυναίκες πέφτουν θύματα της συνήθειας, αλλά κι ο φόβος ότι θα μείνουν μόνες, αν δώσουν τέλος στην συγκεκριμένη σχέση, τους αποτρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Ποιο καλή μοναξιά, παρά μια σχέση χωρίς νόημα… σίγουρο! Και θα δεις ότι αν κλείσεις μια πόρτα, θα ανοίξει κάποια άλλη…..

Χειροδικία;

Πολλές γυναίκες, λόγω ανασφάλειας, εγκλωβίζονται σε μια σχέση για χρόνια και «καταπίνουν» τα πάντα. Τις απιστίες του, την κακή του συμπεριφορά, την αποχή του από το σεξ και το πιο σημαντικό: το ξύλο. Σήκωσε ο σύντροφός σας χέρι επάνω σας, κι εσείς είπατε να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία να επανορθώσει; Κακό του κεφαλιού σας! Μέγα σφάλμα. Η βία στη σχέση, ξεκινάει με ένα μικρό και αθώο χαστουκάκι! Αμέσως του κάνετε καταγγελία και τον πετάτε έξω απ’ το σπίτι πριν να είναι πολύ αργά! Διαφορετικά ενδέχεται τα χαστούκια, στην πορεία της σχέσης, να γίνουν μπουνιές και εσείς να έχετε συνηθίσει για τα καλά στη βία, με αποτέλεσμα, να μην κάνετε βήμα μακριά απ’ το «δυνάστη» σας! Άντε, να ‘χεις και παιδιά μ’ αυτόν τον άνδρα και να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους τέτοιες σκηνές. Αίσχος!!!

Woman_in_love_Sunsets_Wallpape_2560x1600_wallpaperhi_com

Η ώρα του παιδιού!

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες –και ίσως το κυριότερο- είναι τα παιδιά. Νομίζουν ότι με το να κάνουν παιδιά θα σώσουν την σχέση ή το γάμο τους. Αυτό είναι το τραγικότερο λάθος στο οποίο οδηγούνται πολλές γυναίκες, ακόμη και σήμερα! Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να είναι σούπερ για μια σχέση που έχει καλές ισορροπίες και γερά θεμέλια. Αντίθετα, σε μια σχέση που «πάσχει», ένα παιδί θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι! Μην σκεφτείτε λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε ως επίδεσμο ένα παιδί για να επουλώσετε, τα βαθύτερα τραύματα της σχέσης σας ή για να τον κάνετε να σας προσέξει/αγαπήσει. Μ’ αυτό τον τρόπο θα κάνετε κακό τόσο στον εαυτό σας, όσο και στο ίδιο το παιδί σας!

Και για τελειώνουμε με αυτό το θέμα, μην ξεχνάτε ότι πολύ σημαντικός παράγοντας για να πάει μια σχέση καλά, είναι η διατήρηση της αυτοπεποίθησής σας και του αυτοσεβασμού σας. Πρωτίστως, πρέπει να αγαπάτε οι ίδιες το εαυτό σας και να περνάτε καλά με αυτόν. Πώς αλλιώς, θα μπορέσουν να σας αγαπήσουν οι άλλοι και να περάσουν μαζί σας καλά, όταν εσείς οι ίδιες υποτιμάτε τον εαυτό σας;

 

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαρία να χαίρεστε τον δάσκαλό σας τον κύριο Μουρατίδη!!!

  Αν δεν το κατάλαβες, δεν αναφέρεται που θενά σε μια έντιμη, ειλικρινή και διαυγή τοποθέτηση της γυναίκας απέναντι στον υποψήφιο ή νέο σύντροφό της!!!

  Αντιθέτως, σας προτρέπει να κρατήσετε μυστικό το κατά πάσα πιθναότητα ΓΚΡΙΖΟ ή και ΜΑΥΡΟ παρελθόν σας!!!

  Επίσης δεν μας έχει πει ο Νίκος με ποια ιδότητα και ειδικότητα συμβουλεύει για ένα τόσο σοβαρό θέμα τις γυναίκες!!! Έχει πτυχίο κι εμπειρία ψυχαναλυτή, ψυχολόγου ή ψυχιάτρου;;; Έστω ερευνητή κοινωνικής συμπεριφοράς…

  Λυπάμαι αυτές που θα χάψουν αμάσητα όλα όσα πρτρέπει να κάνουν…

  Όποιος έχει μάτια βλέπει κι όποιος έχει νου σκέπτεται… και κυρίως δεν είναι παθητικός δέκτης ανέξοδων συμβουλών αβασάνιστα!!!

 2. Αγαπητέ κ. Ξαγοράρη, το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύτηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, η οποία το πήρε από αντίστοιχη του εξωτερικού. Έγινε μια έρευνα, βγήκαν αποτελέσματα και δημοσιεύτηκαν. Είδα το κείμενο εγώ, το διασκεύασα- του πρόσθεσα χιούμορ, το έκανα “δικό” μου που λέει ο λόγος, και το δημοσίευσα. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους έρευνες και κείμενα να τα παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά. Τέτοια κείμενα δημοσιεύονται καθημερινά δεκάδες σε γυναικεία έντυπα και γυναικεία blog. Όλοι κάνουμε πλάκα όταν τα διαβάζουμε. Εσείς γιατί το πήρατε τόσο σοβαρά και κατάκαρδα;
  ΝΜ

 3. Αγαπητέ Νίκο,

  Να δεχθώ λοιπόν ότι το άρθρο ξεκίνησε τη διαδρομή του από κάποια μεγάλη εφημερίδα απ’ την οποία το δανείστηκαν κι άλλα έντυπα και έφθασε και στην Ελλάδα…

  1) Πουθενά δεν διάβασα ότι το άρθρο είχε την πηγή έμπνευσης του από ένα δημοσίευμα σε κάποιο έντυπο ή μέσο…
  2) Ποια ήταν η πηγή (όπως οφείλει ο κάθε αναρτήσας ένα θέμα
  3) Την προειδοποίηση ότι το περιεχόμενο καλό θα ήταν να εκληφθεί “ελαφρά” και από την αστεία του πλευρά κι όχι στα σοβαρά!
  4) Έχεις σκεφθεί τάχα πόσες απελπισμένες και ανεγκέφαλες (ναι ανεγκέφαλες) αναζητούν μέσα στον πανικό τους συμβουλές τέτοιου τύπου;;;
  5) Σε μια κοινωνία που οι αξίες και οι ηθικοί κανόνες έχουν υποστεί καθίζηση και σοβαρότατη έκπτωση, είναι επικίνδυνα τέτοια δημοσιεύματα!

  Έστω να δεχθώ ότι έδωσες ένα χιουμοριστικό τόνο στο άρθρο σου… Καλό θα είναι να προετοιμάζεις τον αναγνώστη για το ύφος του άρθρου και το ότι δεν θα πρέπει να την λάβει κανείς υπόψιν ως προτροπή/συμβουλή!!!

  Δεν είμαι τακτικός επισκέπτης της σελίδας σου για να γνωρίζω το αν και ότι κάνεις χιούμορ!

  Εν πάση περιπτώσει δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω, αλλά να υπογραμμίσω ότι τέτοια θέματα απαιτούν προσεκτική προσέγγιση, γιατί αφορούν στην ψυχολογία της μάζας!!!

  Καλή συνέχεια

 4. Οκευ …να μας πει ο Κος που διαμαρτυρεται τι θα συμβούλευε την κόρη του αν είχε συνάψει ερωτική σχέση με παντρεμένο …θα της έλεγε κατσε να είσαι η καβάντζα του? η αν η κορη του είχε λειώσει από έρωτα για ένα άντρα και κείνος ήταν απλά αδιάφορος τι θα έκανε ..θα την άφηνε να λειώνει στο ξεκούδουνο? δεν θα προσπαθούσε να της πει μια σωστη κουβέντα και πραγματική ? θα την συμβούλευε να μετατρέπει τον κάθε υποψηφιο σύντροφό της σε παπά, στον οποίο θα έπρεπε να εξομολογηθεί τα πάντα? Δε νομίζω …Εν πάση περιπτώσει …και μόνο το γεγονός ότι μιλάει απρεπώς για την γυναίκα σε καποιο σημείο ..δείχνει πολλά .Ενώ ο συγγραφέας μιλάει και απευθύνεται με τρυφερότητα στην γυναίκα και αυτό πάλι λεει πολλά …

 5. Κε Μουρατίδη μην υποβιβάζετε την δουλειά σας …εγώ βρήκα σωστές αυτές τις συμβουλές εσείς όχι ?

 6. Δεν υποτιμώ ποτέ την δουλειά μου Βούλα μου, αλλά πάντα αυτές οι έρευνες και παρόμοια δημοσιεύματα σε περιοδικά μου έμοιαζαν αστεία… μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν στην κανονική ζωή. Δεν λέω ότι οι έρευνες είναι άχρηστες, ίσα-ίσα που δείχνουν μια τάση….. αλλά θέλω κάτι τέτοια να τα αντιμετωπίζω και με λίγο χιούμορ…. είτε σωστά είναι, είτε λάθος, είτε έτσι κι’ έτσι!

 7. Είμαι σίγουρη ότι δεν την υποτιμάς Νίκο μου !!! .Αλλά αυτό to δημοσίευμα για το οποίο συζητάμε λέει πολύ σωστά πράγματα .Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζουν πολλούς κάτι τέτοια δημοσιεύματα (ακόμη και αν δε μας αρέσει έτσι είναι ) Αρα έχει σημασία να είναι τουλάχιστον προσεγμένα και να λένε αλήθειες .Εάν εκείνοι που τα γράφουν και τα δημοσιεύουν δεν τα προσέχουν και δε τα στηρίζουν και τα υποτιμούν μόνοι τους τότε τι να κάνει και ο κάθε Κος. (Ισως το παρατραβήξαμε το θέμα …)Καλό ξημέρωμα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.