Η Μαριάννα Τουμασάτου τέλειωσε την δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης/ Κάρολος Κουν, όπου τα πρώτα 3 χρόνια της καριέρα της έπαιξε σε 6 παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης. Συνέχισε στο θέατρο με ωραία έργα και με καλούς συνεργάτες, όμως ο πολύς κόσμος την έμαθε από την τηλεόραση: Αναστασία, Εκείνες κι΄ εγώ, Νταντά για όλες τις δουλειές, Βέρα στο δεξί, Οι συμμαθητές… είναι μερικές από τις σειρές που έχει παίξει.
Την είδα στην παράσταση «Νούρα», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βάσιας Αργέντη, που πήγα λόγω της αγαπημένης μου Ανδριάνας Μπάμπαλη (έπαιζε και τραγουδούσε)… και μου άρεσε τόσο πολύ – ήταν τόσο συγκλονιστική – που πήγα μετά στα καμαρίνια και χωρίς να την ξέρω της φίλησα το χέρι. Ζεστός άνθρωπος, με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο. Αποφάσισα να της μιλήσω…
Μαριάννα μου καλημέρα, που σε πετυχαίνω; Στο αυτοκίνητο. Πηγαίνω στη δουλειά
Πως περνάς; Και καλά και δύσκολα, γιατί είχαμε μια μικροπεριπέτεια με τον κολλητό μου και να φανταστείς, αλλάξαμε χρόνο στο Νοσοκομείο.
Ωχ, περαστικά εύχομαι. Στα είπα κατ΄ ιδίαν, αλλά θέλω να στο πω και δημόσια. Στην «Νούρα», ήσουν συγκλονιστική. Συγχαρητήρια. Σε έχουμε δει σε δεκάδες ρόλους αλλά εδώ είσαι σπαραχτική… Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν ένας πολύ δύσκολος ρόλος για μένα, γιατί με έφερνε συναισθηματικά σε πολύ δύσκολη θέση και εν τέλει αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή τη δύσκολη θέση παρά μια τεχνική, που θα μου επέτρεπε πάντα πιο καθαρό λόγο, ενώ τώρα από τα πολλά κλάματα δεν καταλαβαίνω ούτε εγώ τι λέω… (γέλια)
Σε έμαθα από την τηλεόραση και σε είχα κατατάξει – μέσα μου – στις τηλεοπτικές ηθοποιούς. Με αυτήν σου την ερμηνεία, μου τα έφερες όλα τούμπα. Εσύ είσαι για μεγάλους ρόλους… ακόμα και για αρχαίο δράμα. Θα ήθελες να παίξεις στην Επίδαυρο; Και πάλι σε ευχαριστώ. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω στην Επίδαυρο, είναι ένας μαγικός χώρος που είχα την τύχη και την τιμή ως φοιτήτρια να βρεθώ εκεί, αλλά και τώρα ως κάπως πιο γνωστή, θα ήθελα να ξαναπατήσω το ποδαράκι μου εκεί.
Επανέρχομαι στην «Νούρα». Τι σε έκανε να δεχτείς να παίξεις ένα τέτοιο ρόλο; Είναι ένα εξαιρετικό κείμενο, εγώ έχω μια βαθιά ευαισθησία απέναντι στα κοινωνικά θέματα εν γένει, οπότε αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με ένα από αυτά το έκανα με μεγάλη μου χαρά.
Διαβάζοντας το βιογραφικό σου αισθάνομαι ότι είσαι πολύ δουλευταρού. Όντως; Ναι, είμαι δουλευταρού. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που οι άνθρωποι ήταν πολύ εργατικοί από ανάγκη και από φιλότιμο – κι΄ απ΄ την άλλη εγώ σπούδασα στο Θέατρο Τέχνης που ήταν πολύ βαρύ και σκληρό το πρόγραμμά μας. Θεωρώ ότι η αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας, όμως όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε σεβόμενοι τις αντοχές και τη ζωή μας.
Κάποια στιγμή και επειδή έπαιζες σε πολύ πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, μπήκες στο μάτι των gossip ΜΜΕ, υπήρξαν φορές που σε έκαναν να αισθανθείς άβολα; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κακοπέσει όπως άλλοι συνάδελφοι. Ελάχιστες φορές μου έχουν φερθεί με αγένεια. Είμαι στη δουλειά από το 1991 που αποφοίτησα από τη σχολή, οπότε σε όλα αυτά τα χρόνια, οι κάποιες λίγες κακές στιγμές ξεχνιούνται.
Οικογένεια με παιδί
Έχεις μια κορούλα 9 ετών, περνάς αρκετό χρόνο μαζί της ή θα ήθελες κι΄ άλλο – πιο πολύ; Όλοι οι γονείς θέλουν πάντα περισσότερο χρόνο να περνάνε με τα παιδιά τους, αλλά όλα νομίζω ότι θέλουν ισορροπία, αν δεν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι κολλημένα στην ποδιά μας, ικανοποιώντας δικούς μας εγωισμούς και ανασφάλειες στερώντας τους το διάδρομο απογείωσής τους.
Έχει αδυναμία σε σένα ή στον πατέρα της; Έχει αδυναμία στον πατέρα της, αλλά νομίζω ότι μπορεί και να τη μοιραζόμαστε εν τέλει αυτή την αδυναμία.
Έχεις διακρίνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο; Έχει πολλά και αυτά τα έχει πάρει από τον πατέρα της όλα. Δεν είμαι κουκουβάγια – αλήθεια λέω – είναι πολυτάλαντο παιδί.
Η σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα», στην οποία οι τηλεθεάτριες σε παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, πότε τελειώνει; Ποιος να ξέρει, να μας πει και εμάς… Αυτά τα αποφασίζουν τα κανάλια και οι δημιουργοί.
Πως είναι να δουλεύεις μαζί με τον σύζυγο σου; Πολύ οικεία συνθήκη, έτσι και αλλιώς πρώτα μάθαμε να δουλεύουμε μαζί και μετά να ζούμε μαζί.
Ταξίδια, εκδρομές, ύπνος…αν σε ρωτούσα τι σου λείπει; Ταξίδια και ύπνος. Οι μικρές εκδρομές περισσότερο με κουράζουν παρά τις απολαμβάνω.
Έχεις κολλητούς φίλους; Βέβαια. Έχω τον κολλητό μου από το σχολείο που είναι και νονός της κόρης μου, έχω την παιδική μου φίλη που ζει στην Αμερική (5 χρονών γίναμε φίλες), η Υρώ Λούπη που είναι και κουμπάρα μου. Αυτός είναι ο πιο στενός και πολύχρονος κλοιός φιλίας. Αλλά επειδή είμαι ευλογημένος άνθρωπος, έχουν μπει και άλλοι φίλοι στη ζωή μου, φίλοι αληθινοί και ωραίοι.
Και για να μην σε απασχολώ άλλο… τι σχέδια έχεις για το 2020; Να χαμογελάω…
Σ΄ ευχαριστώ για την κουβεντούλα μας και σου εύχομαι Καλή χρονιά με προσωπική ισορροπία και οικογενειακή ευτυχία. Χίλιες ευχές για υγεία και δημιουργία.
Η ερμηνεία της στην Νούρα, ήταν για βραβείο
Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου στο σπίτι τους έχουν φτιάξει μια μικρή κιβωτό με σκυλιά και γατιά. Λατρεύουν τα ζώα και τα φροντίζουν οι ίδιοι…
Μια «Γυναίκα χωρίς όνομα» ανάμεσα σε πολλούς άντρες – με ανατροπές και διλήμματα
Έλληνες σύγχρονοι ηθοποιοί
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ Ερωτεύτηκε την δασκάλα του: https://bit.ly/37TQTJy
ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ Οι πρώην είναι πρώην… άστο καλύτερα: https://bit.ly/2RHlOkI
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Αντί για θεολόγος έγινε ηθοποιός: https://bit.ly/2rUdsgK
ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Η ζωή μας αλλάζει και μ΄ αρέσει: https://bit.ly/2NYOIfb
ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ Αυτήν την περίοδο, ευτυχώς δεν έχω σχέση: https://bit.ly/3aHBJs8
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ Ο Θηλυκός Δον Ζουάν: https://bit.ly/2RPUTDs
ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Ένα άτυχο αγόρι: https://bit.ly/3aGWOTz
———————————————————