Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία

Γράφτηκαν χωρίς να ξέρουν τι μέλλον τους περιμένει. Έκαναν επιτυχία στην πατρίδα τους, μεταφράστηκαν σε δεκάδες γλώσσες και βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων.

0
1422

Γράφτηκαν χωρίς να ξέρουν τι μέλλον τους περιμένει. Έκαναν επιτυχία στην πατρίδα τους, μεταφράστηκαν σε δεκάδες γλώσσες και βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το μυστικό της επιτυχίας τους, που τα κάνει να μιλούν στις καρδιές και το νου τόσο διαφορετικών ανθρώπων, δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη. Τα βιβλία αυτά επικοινώνησαν με εκατομμύρια ανθρώπους. Όπως αναφέρει το squidoo, η λίστα βασίστηκε στις εκδόσεις και στις πωλήσεις των βιβλίων που διαβάστηκαν περισσότερο παγκοσμίως τα τελευταία 50 χρόνια Όπως βλέπουμε η Βίβλος είναι στην κορυφή χωρίς καν ανταγωνιστή. Στη δεύτερη θέση ένα βιβλίο που πούλησε πολύ στην Κίνα, με τις ρήσεις του Μάο Τσε Τουνγκ, ενώ τα υπόλοιπα εκτός απ’ το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ και το Όσα Παίρνει ο Άνεμος είναι σχετικά πρόσφατες επιτυχίες. (Στην λίστα δεν υπολογίζονται τα έργα του Σαίξπηρ και της Agatha Christie, που και αυτά είναι εκατομμύρια αντίτυπα αλλά πολλοί τίτλοι)

Anne-Frank_M

10. Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Η συγκινητική ιστορία της 14χρονης Εβραιοπούλας που έζησε τη θηριωδία του Γ’ Ράιχ έχει πουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Εβραϊκό lobby έχει σκιστεί για να το κάνει ευπώλητο. Η ιστορία του κοριτσιού που έζησε το ολοκαύτωμα συγκινεί όσο νάναι περισσότερο από ένα δοκίμιο ή ένα ιστορικό βιβλίο.

MBDGOWI EC006

9. Όσα παίρνει ο άνεμος

Μπορεί στους περισσότερους να είναι γνωστή η κινηματογραφική μεταφορά του έργου, το μυθιστόρημα όμως έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα. Για όλα τα κορίτσια που έλιωναν από έρωτα, για όλους τους Αμερικάνους που ήθελαν να διαβάσουν μια ερωτική ιστορία με φόντο τον εμφύλιο τους.

Twilight-Saga_M

7. Twilight- The Saga

Η ρομαντική πλευρά του έρωτα ενός βρικόλακα και μιας… κοινής θνητής συγκινεί μικρούς και μεγάλους. 43 εκατομμύρια αντίτυπα παρακαλώ, και όλη η νεολαία βρήκε γοητεία, ρομαντισμό και περιπέτεια στα πρόσωπα των ηρώων των βιβλίων.

The-Da-Vinci-Code_M

6. Κώδικας Da Vinci

Οι περιπέτειες του καθηγητή Robert Langdon με φόντο το Λούβρο έχουν διαβαστεί από περισσότερους από 57 εκατομμύρια αναγνώστες. Μετά την επιτυχία του, η κινηματογραφική του μεταφορά το βοήθησε να απογειωθεί ακόμα πιο πολύ.

Paulo-Coelho_M

5. Ο Αλχημιστής

Οι άνθρωποι πάντα αγαπούσαν τη μαγεία. Ο Πάολο Κοέλιο τη μετέφερε στο χαρτί με την αριστουργηματική του πένα, κάτι που έκανε το βιβλίο του να πουλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

Άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν κάτι κοινό: Στις βιβλιοθήκες τους βρίσκονται αυτά τα βιβλία.

The-Lords-of-the-Rings_M

4. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 105 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Σ’ αυτό βοήθησε και η κινηματογραφική τριλογία του Peter Jackson, που έστρεψε το ενδιαφέρον του κόσμου ξανά στις παραμυθένιες και εξωπραγματικές σελίδες του μυθιστορήματος του Τόλκιν.

????????????????????????????????????

3. Χάρι Πότερ

Το πνευματικό παιδί της J. K. Rowling αν και ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο άλλαξε τη ροή του αναγνωστικού κοινού. Και τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει πάνω 400 εκατομμύρια αντίτυπα. Κι έτσι η συγγραφέας τους, από πάμφτωχη έχει γίνει μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Ο μικρός της μάγος έβαλε το χεράκι του, ή μάλλον το ραβδάκι του…..

Mao-Tse-Tung_M

2. Τα αποφθέγματα του Μάο

Το βιβλίο με τα αποφθέγματα του Μάο Τσε Τουνγκ έχει πουλήσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια αντίτυπα, όπως και άλλα του βιβλία άλλωστε. Από τότε που γράφτηκε μέχρι και σήμερα οι σκέψεις του μεγάλου Μάο Τσε Τουνγκ, γοητεύουν και ελκύουν τους αναγνώστες.

Holy-Bible_M

1. Βίβλος

Ένα βιβλίο που έχει πολλούς αιώνες ζωής. Παραμένει όμως -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το ιερότερο ανάγνωσμα για δισεκατομμύρια πιστών Χριστιανών. Αρκεί να πούμε ότι μόνο τους τελευταίους αιώνες έχουν πωληθεί 3,9 δισεκατομμύρια αντίτυπα! Βέβαια να πούμε ότι το βιβλίο αυτό υπάρχει με το “έτσι θέω” σε όλα τα ξενοδοχεία του Χριστιανικού κόσμου, από ένα σε κάθε δωμάτιο. Αν προσθέσουμε και τις βιβλιοθήκες, τις φυλακές, τις διάφορες Χριστιανικές υπηρεσίες, συνδικάτα, οργανώσεις και δεν συμμαζεύεται… καταλαβαίνουμε γιατί είναι στο Νο 1. Δεν ξέρουμε όμως πόσοι πραγματικά έχουν διαβάσει το βιβλίο –ή αν το έχουν ανοίξει καν….

polivivlio2

Κι’ άλλα άρθρα για βιβλία

Τα 10 πιο μοσχοπουλημένα βιβλία του κόσμου: https://bit.ly/35PQ1Xb

ΟΙ 10 μεγαλύτεροι λογοτεχνικοί έρωτες όλων των εποχών: https://bit.ly/3fmyetU

Τα βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή: https://bit.ly/3nKd6kj

Τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: https://bit.ly/3fogqi0

Αυτό μάλιστα, είναι αξιοθέατο: https://bit.ly/395gbXV

Η μεγάλη μετακόμιση της Ελλάδας: https://bit.ly/2UUY3Yo

————————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.