Τα πουλιά μεταναστεύουν

Υπέροχες εξωτικές εικόνες πουλιών που μεταναστεύουν! Ναι καλά…. μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα όταν βλέπετε κάτι ασυνήθιστο. Μερικές φορές ακόμα και τα πιο παράξενα πράγματα μπορεί να συμβούν δίπλα μας…..

0
905

Υπέροχες εξωτικές εικόνες πουλιών που μεταναστεύουν! Εξωτικές; Ναι καλά…. μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα όταν βλέπετε κάτι ασυνήθιστο. Μερικές φορές ακόμα και τα πιο παράξενα πράγματα μπορεί να συμβούν δίπλα μας…..

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να βλέπει κάποιος φλαμίνγκο, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται στην Ελλάδα και μάλιστα σε παραλία του Ναυπλίου. Πριν από μερικές μέρες λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα ροζ πτηνά που έκαναν εκεί μια στάση κατά την φθινοπωρινή τους μετανάστευση… Και βέβαια όλοι οι φωτογράφοι (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) έσπευσαν να απαθανατίσουν το θέαμα.

flamingo, Ναύπλιο

Φλαμίνγκο πετούν πάνω από τον υδροβιότοπο στην περιοχή Ναυπλίου – Νέας Κίου προσελκύοντας όλα τα βλέμματα.

Την περίοδο του χειμώνα τα φλαμίνγκο μετακινούνται από το Βορρά σε πιο θερμά κλίματα, όπως και όλα τα αποδημητικά πτηνά.

flamingo, Ναύπλιο

flamingo, Ναύπλιο

Καθώς προχωράει το φθινόπωρο, τα μεταναστευτικά πουλιά φεύγουν ομαδικά από τους τόπους αναπαραγωγής τους για να περάσουν το χειμώνα σε εύκρατο κλίμα. Η φθινοπωρινή μετανάστευση όχι μόνο διαρκεί μεγαλύτερη περίοδο από την ανοιξιάτικη, αλλά είναι και πολυπληθέστερη, αφού πλέον στα σμήνη με τους γονείς έχουν προστεθεί και τα νεαρά παιδιά τους που γεννήθηκαν πρόσφατα.

flamingo, Ναύπλιο

flamingo, Ναύπλιο

Τα ίδια – κατά πάσα πιθανότητα- Φλαμίνγκο λίγες μέρες πριν είχαν βρεθεί στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου. Αυτό κάνουν. Βρίσκουν ένα τόπο να ξεκουραστούν και να τραφούν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

flamingo, Ναύπλιο

Τα Φλαμίνγκο (Φοινικόπτερα) έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα προερχόμενα πιθανότατα από τις περιοχές αναπαραγωγής τους και ακολουθώντας τη συνήθη νομαδική τους συμπεριφορά.

flamingo, Ναύπλιο

flamingo,Ναύπλιο

Στην ενότητα ΕΛΛΑΔΑ θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν στην πατρίδα μας.

https://www.nikosonline.gr/category/ελλάδα-2/

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

flamingo, Ναύπλιο

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.