Τελεία και… παύλα, Γκλέτσο είσαι…

Θυμάστε που μετά την θριαμβευτική του νίκη, με ποσοστό 67,73%, ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, είχε αναγγείλει ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο κόμμα; Ισχύει και η «Τελεία» τώρα ξεκινάει την πορεία της. Τότε στις δημαρχιακές εκλογές είχε πει:

2
955

Θυμάστε που μετά την θριαμβευτική του νίκη, με ποσοστό 67,73%, ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, είχε αναγγείλει ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο κόμμα; Ισχύει και η «Τελεία» τώρα ξεκινάει την πορεία της. Τότε στις δημαρχιακές εκλογές είχε πει:

 • «Η δημιουργία ενός Κόμματος ήταν στο μυαλό, τόσο το δικό μου, όσο και των συνεργατών μου εδώ και δύο χρόνια. Όμως, περιμέναμε το αποτέλεσμα και αυτών των Εκλογών. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να δηλώσουμε τη δημιουργία του νέου αυτού Κόμματος, που θα ονομάζεται «Τελεία».

Ένα καινούργιο κόμμα που θέλει να βάλει τελεία σε όλους αυτούς που σκοτώσανε τα όνειρα μας. Ένα κόμμα που δεν θα ανήκει στη Δεξιά, ούτε στην Αριστερά ή στο Κέντρο, αλλά θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να μπούμε όλοι μας σε ένα νοικοκυρεμένο κράτος.

 • «Υπάρχει έδαφος στο πολιτικό φάσμα, και σε αυτή την κίνηση προχωρώ από βαθιά αίσθηση καθήκοντος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Μόλις ανακοινώθηκε ότι και ο Πέτρος Τατσόπουλος τάσσεται στο πλευρό του Απόστολου Γκλέτσου έγινε μια μικρή αναταραχή στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ενώ ετοιμάζουν το πρώτο της διαφημιστικό σποτ, με το οποίο ουσιαστικά θα ανακοινώσει και την ίδρυσή του νέου κόμματος.

Ο Απόστολος, πιάνοντας, όπως πάντα, το κλίμα της εποχής, προετοιμάζει σε πυρετώδεις ρυθμούς το πρώτο σποτ του νέου πολιτικού φορέα που δημιούργησε για να βάλει «τελεία» στα κόμματα! Ένα διαφημιστικό, το οποίο σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης και έρχεται ως απάντηση σε αυτό που έφτιαξε για το «Ποτάμι» ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος από την εποχή που τάχτηκε με το ΚΚΕ και μετέπειτα σαν δήμαρχος Στυλίδας που βρισκόταν ανά πάσα στιγμή στο πλευρό του κόσμου κέρδισε απίστευτες συμπάθειες. Είναι ένα λαϊκό παιδί, που εξελίχθηκε μόνος του χωρίς να τον «σπρώξουν» συμφέροντα, κλίκες και μεγάλοι εκδοτικοί οργανισμοί. Κάποιοι «δήθεν» τον ειρωνεύονται και γράφουν ότι ο Γκλέτσος «γαμάει και δέρνει». Τέλεια. Αυτό ακριβώς θέλουμε σήμερα. Κάποιον που να μπορεί να «καθαρίζει» αποτελεσματικά χωρίς φρου φρου κι’ αρώματα.

 • Ο Γκλέτσος έδειρε εργολάβο που του πρότεινε να πάρει μίζα.
 • Ο Γκλέτσος ξήλωσε διόδια
 • Ο Γκλέτσος πήγε αυτόφωρο γιατί εναντιώθηκε στο κράτος και ήταν υπέρ του κοσμάκη.

Ο Γκλέτσος, μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του στο δήμο Στυλίδας βάζει πλώρη για τη Βουλή, θέτοντας συμμετοχή στις επόμενες εθνικές εκλογές και καλεί τον κόσμο να τον ακολουθήσει. Όχι διστακτικά και δήθεν διανοουμενίστικα, όπως κάποιοι άλλοι, αλλά αυθεντικά… Με το κτηνώδες ένστικτο που του άρεσε να λειτουργεί πάντα. Είτε ως ηθοποιός, είτε ως δήμαρχος. Κι’ άλλες ειρωνείες για το πρόσωπο του: «Τελεία και παύλα, Γκλέτσο είσαι καύλα»! Επίσης αυτό δεν «χαλάει» κανέναν. Ας τους να λένε….

Για να πετύχει τους στόχους του ο Αποστόλης δημιουργεί μία εξαιρετική ομάδα που θα τον συνοδεύσει σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Εγώ το λέω ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα: Σ υ μ π α θ ω Απόστολο Γκλέτσο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Η δ ι α κ η ρ υ ξ η

«Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων», επισημαίνεται στην ιδρυτική διακήρυξη

Ιδρύεται πολιτικό κόμμα με τη επωνυμία «Τελεία». Το έμβλημα του κόμματος αποτελείται από ένα σύμβολο που ακολουθείται από μία λέξη. Το σύμβολο απεικονίζει μια αριστερόστροφη σπείρα χρώματος γκρι, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένα γαλάζιος κύκλος. Δεξιά της σπείρας αναγράφεται με πεζοκεφαλαία η λέξη «Τελεία», η οποία είναι μαύρου χρώματος. Κάτω από τη λέξη «Τελεία», εν είδει υπογράμμισης, περνά η προέκταση της σπείρας.
Η απεικόνιση του εμβλήματος έχει ως εξής: Το κόμμα εδρεύει στην Στυλίδα του Νομού Φθιώτιδας. Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε αρχές του είναι αντίθετες σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη δια της βίας κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος. Βασικές αρχές και αξίες του κόμματος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.
Η ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που καθιστά τον πολίτη μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η ιδέα μιας Ευρώπης ενωμένης, μιας Ευρώπης της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης, μιας Ευρώπης μακριά από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας, μιας Ευρώπης που θα σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών που την απαρτίζουν.
Επιδίωξη του κόμματος είναι να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.
Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων.
Βασική αρχή είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ώστε να σφυρηλατηθεί μια εύρωστη, ικανή και υγιής Ελλάδα.
Για την ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα, για την ΕΛΛΑΔΑ του αύριο,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των Τεχνών και του Πολιτισμού,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης,
Για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε…..
Βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στο παρελθόν και με όραμα, ελπίδα και σωστό σχεδιασμό προχωράμε στο μέλλον!

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κόμματος

Απόστολος Γκλέτσος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Κ’ άλλα άρθρα

Ο Γκλέτσος, ο άντρας και ο ομοφυλόφιλος… https://bit.ly/372Q8Cm

Έχω πάει με άντρα και ήταν πολύ ωραία… https://bit.ly/37BmNys

Με αφορμή τον Απόστολο Γκλέτσο: https://bit.ly/3KtYtgM

Ξεχασμένοι έρωτες: https://bit.ly/3LXuIoZ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

2 COMMENTS

 1. Πολυ ομορφα τα λογια και σωστα.. Το προβλημα που ειχε και εχει η Ελλαδα δεν ειναι ΠΙΟΣ αλλα ΠΩΣ.. Δυστυχως το καρκινομα που την εχει πιασει δεν εχει τελειωμω.. Το Κρατος ΚΛΕΒΕΙ και τον ΚΛΕΦΤΗ γυρευει… λεει ο αγαπημενοσ μου Γιωργος Σουρης..ποτε??? το 1909.. διαβαζοντας το ποιηματα δεν ξερω αν το γραψε χτες η πριν απο 105 χρονια,,, δεν εχει καμια διαφορα το τπτε με το σημερα..διαβαστε το:::
  Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
  σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
  ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
  καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;
  Νὰ τρέφῃ ὅλους τους ἀργούς,
  νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
  ταμεῖο δίχως χρήματα
  καὶ δόξης τόσα μνήματα;
  Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
  καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
  κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
  τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;
  Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
  κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
  ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
  ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
  Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
  ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
  οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
  δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
  Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
  συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.
  Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
  σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
  Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
  σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!
  Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
  πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη…
  αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
  δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.
  Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
  ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
  Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
  λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
  Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
  κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
  Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
  συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.
  Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
  τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
  Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
  σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.
  Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
  νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
  Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
  στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.
  Δυστυχία σου Ἑλλάς,
  μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
  Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα,
  τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.