Τελικά ποια είναι η αλήθεια και ποια η μυθολογία;

1
149

Isis-and-Virgin-Mary

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι, οι πρώτοι χριστιανοί, βάζοντας τα θεμέλια της νέας θρησκείας, «έκλεψαν» πολλά πράγματα από αρκετές αρχαίες θρησκείες, που τα έφεραν στα μέτρα τους για να δημιουργήσουν νέο Θεό και αγίους…. Λένε λοιπόν ότι η Παναγία και η γέννηση του Ιησού είναι copy paste της Ίσιδας και του Ώρου.

Η Ίσις, (η βασίλισσα του θρόνου) της οποίας το όνομα είναι Ελληνική παραφθορά της Αιγυπτιακής λέξης Εσέτ, είναι Θεά της Αιγυπτιακής μυθολογίας. Οι Έλληνες την είχαν σαν αντίστοιχη της Δήμητρας ή άλλοτε σαν την Ήρα και μερικές φορές σαν την Αφροδίτη.

Η Ίσιδα απεικονίζονταν συνήθως ως γυναίκα που έφερε στο κεφάλι της ένα Θρόνο, ιδεόγραμμα του ονόματός της. Σε μεταγενέστερες περιόδους απεικονίζονταν με κέρατα ανάμεσα στα οποία υπήρχε δίσκος. Στις γλυπτικές και ζωγραφικές παραστάσεις η Ίσιδα απεικονίζεται συνήθως κοντά στον Όσιρι, να τον βοηθά ή να τον προστατεύει με τα φτερωτά χέρια της ή να θρηνεί δίπλα στις σαρκοφάγους. Απεικονιζόταν επίσης ως μητέρα να θηλάζει τον μικρό Ώρο. Όλοι οι αρχαιολόγοι ομολόγησαν ότι η εικονογραφική συγγένεια της Ίσιδας που θηλάζει το βρέφος Ώρο, με την βρεφοκρατούσα Θεοτόκο, την Παναγία της χριστιανικής θρησκείας είναι προφανής.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί βρέθηκε στην Ελλάδα, άγαλμα Αιγυπτιακής θεότητας. Οι απαντήσεις πολλές. Πρώτον γιατί οι αρχαίοι Έλληνες σέβονταν τις θρησκείες και των άλλων λαών, και δεύτερον, η Ίσις θεωρήθηκε σαν εφευρέτρια της χρήσης του σιταριού, και ως εκ τούτου αγαπήθηκε και λατρεύτηκε από τους κατοίκους της Ελλαδικής χερσονήσου αλλά και των νησιών. Λένε μάλιστα ότι υπήρχε και η Ίσις- Πελαγία, προστάτιδα των ναυτικών.

Isis

Από τους θησαυρούς που αποκαλύφθηκαν στις ανασκαφές της αρχαίας Μεσσήνης, ίσως το σημαντικότερο (παρά τα σπασίματα και τις ελλείψεις), είναι το άγαλμα της Θεάς Ίσιδας (φωτογραφία πάνω), που καθισμένη θηλάζει το μωρό της, τον Ώρο.

image002

Τι θέλει να μας πει αυτό το σκίτσο; Ότι οι καλόγεροι πήραν την εικόνα της Ίσιδας, την έβαψαν από πάνω και δημιούργησαν την Παναγία;

isis-jesus

Το nikosonline.gr έχει δική του σελίδα στο Facebook / https://www.facebook.com/www.nikosonline.gr/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.