Τελικά την είδα την ταινία…..

1
60

Seth-rogen-james-franco-1140x641

και δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος πανικός; Γιατί δηλαδή οι Βόρειο-Κορεάτες είχαν πρόβλημα με μια ταινία που μπορεί να ξευτιλίζει τον ηγέτη τους, αλλά γενικά η ταινία, στα πλαίσια τη σάτιρας, ξευτιλίζει τα πάντα. Και τους Αμερικάνους, και τους δημοσιογράφους, και την CIA, και την τηλεόραση… τα πάντα. Μόνο η Katy Perry την γλυτώνει.

——————————–

Τ ο     π α ρ α σ κ ή ν ι ο

Η ταινία The Interview είναι πολιτική σατιρική κωμωδία σε σκηνοθεσία Seth Rogen και Evan Goldberg, η δεύτερη δουλειά τους μετά το, This Is the End. Οι πρωταγωνιστές είναι ο James Franco και ο Seth Rogen που υποδύονται τους δημοσιογράφους στους οποίους αναθέτει η CIA να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Βορείου Κορέας Kim Jong-un κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης μαζί του.

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας απείλησε με αντίποινα χωρίς έλεος αν η Sony/ Columbia Pictures, έβγαζε την ταινία στους κινηματογράφους. Η Columbia επειδή «τα χρειάστηκε» καθυστέρησε την προβολή της ταινίας που ήταν να βγει στις 10 Οκτωβρίου. Έγινε καινούργιο μοντάζ για να απαλύνουν λίγο το όλο στόρι και έδωσαν νέα ημερομηνία για τα Χριστούγεννα. Το Νοέμβριο όμως για ένα περίεργο λόγο τα computer systems της Sony Pictures Entertainment παραβιάστηκαν από τους hackers “Guardians of Peace”, μια ομάδα που το FBI πιστεύει ότι πίσω τους κρύβεται η Βόρειος Κορέα. Αφού έκλεψαν αρκετά μυστικά και ευαίσθητες πληροφορίες για την εταιρία απείλησαν ότι θα κάνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στους κινηματογράφους που θα παίξουν την ταινία.

Στις 17 Δεκεμβρίου ένας πολύ μεγάλος αριθμός κινηματογράφων που είχαν προγραμματίσει την ταινία για ανήμερα τα Χριστούγεννα, αποφάσισε να ακυρώσει την προβολή της. Ύστερα απ’ αυτό και η ίδια η Sony αποφάσισε να αποσύρει την ταινία δεχόμενη έντονη κριτική από τα media. Γνωστοί παράγοντες του Hollywood μέχρι και ο πρόεδρος Barack Obama ήταν αντίθετοι με την ακύρωση της προβολής της ταινίας. Έτσι η Sony αποφάσισε να προβάλει την ταινία σε ορισμένους επιλεγμένους κινηματογράφους και να την βγάλει προς ενοικίαση on line.

screen_shot_2014-11-25_at_4_58_14_am

Η     υ π ό θ ε σ η

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Dave Skylark, που παρουσιάζει το talk show Skylark Tonight, με συνεντεύξεις από celebrities με κουτσομπολίστικο χαρακτήρα, μαθαίνει ότι ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας Kim Jong-un είναι φανατικός τηλεθεατής του Skylark Tonight. Έτσι μαζί με τον παραγωγό του Aaron Rapoport αποφασίζουν να του ζητήσουν συνέντευξη, μπας και τους πάρουν στα σοβαρά και οι υπόλοιποι – οι σοβαροί- δημοσιογράφοι. Και ο ηγέτης δέχεται να τους δώσει συνέντευξη.

Αμέσως τους την πέφτει η CIA και τους ζητούν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος όμως αφού περάσει μια ολόκληρη ημέρα με τον Dave Skylark, του γίνεται πολύ συμπαθής, και ο Dave αποφασίζει ότι δεν θέλει να τον δολοφονήσει. Τον συμπαθεί μάλιστα ακόμα περισσότερο όταν ο πρόεδρος του εξομολογείται ότι του αρέσει η Katy Perry όπως επίσης το cocktail Μαργαρίτα.

Φυσικά όλα αυτά ανατρέπονται με τις γνωστές «Αμερικανιές»… και αφού εξολοθρεύσουν τον πρόεδρο και τους παρατρεχάμενους του επιστρέφουν πίσω ήρωες και νικητές.

james-franco-kim-jongun-1140x641

Kim-Jong-un_2949329i

the_interview_movie_synopsis

Δ ε ί τ ε      τ ο    t r a i l e r

file_123134_0_interviewredband

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here