Τα τελευταία χρόνια το θέμα των reality έχει παραγίνει. Πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο – ξεκάθαρα. Είχαμε κάτι Fame story, Big Brother κτλ. και φτάσαμε στα Bachelor, Power of Love, Survivor, Φάρμα και δεν συμμαζεύεται… Και αναρωτιέμαι: Αυτά είναι τα προγράμματα που προσδιορίζουν την τηλεοπτική ψυχαγωγία;
Θυμάστε εκείνες τις αθώες εποχές που βλέπαμε τις καθημερινές το Fame Story με τους παίχτες κλεισμένους σ’ ένα σπίτι να “τρώγονται” – όπως και στο Big Brother; Δεν μπορούσαμε τότε να φανταστούμε ή να προβλέψουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν φανταζόμασταν αυτήν την εξαθλίωση και το τσιτσίδωμα κοριτσιών και κυρίως αγοριών.
Κάποτε έγδυναν τα κορίτσια γιατί έλεγαν ότι το γυναικείο γυμνό “πουλάει”. Τώρα γδύνουν όσο πιο πολύ μπορούν τους άντρες. Για να “παίρνουν μάτι” οι τηλεθεάτριες, λέει. Έχουν δηλαδή τις τηλεθεάτριες για τόσο ξελιγωμένες; Τέτοιους άντρες ονειρεύονται οι τηλεθεάτριες;
Πώς να φτιάξετε ένα reality show: https://bit.ly/2IJv1qp
Πήξαμε πια στους ημίγυμνους άντρες
Οι άντρες παίχτες των reality όταν υποβάλουν αίτηση συμμετοχής να ξέρουν ότι όταν φτάσει η στιγμή της επιλογής θα πρέπει να γδυθούν για να δείξουν στην παραγωγή τα “προσόντα” τους.
Δεν πάνε πια τόσο καλά σε τηλεθέαση τα reality αλλά και πάλι οκτώ στα δέκα προγράμματα του τοπ 10 στον πίνακα τηλεθέασης είναι ψυχαγωγικά. Δηλαδή reality.
Ο ΣΚΑΪ εξ αρχής έδειξε ότι αρέσκεται στα trash προγράμματα, και για κάποιους που θεωρούν την έκφραση “trash προγράμματα” trendy, να εξηγήσω ότι σημαίνει “σκουπιδοεκπομπές”.
Το Big Brother στον ΣΚΑΪ, το Bachelor στον Alpha και το GNTM στο Star, το Survivor στον ΣΚΑΪ, η Φάρμα στον Ant1 κτλ. κτλ. μονοπωλούν κατά καιρούς και το ενδιαφέρον των Life style και gossip εκπομπών, site και περιοδικών. Και όχι μόνο οι παίχτες, αλλά και οι σχέσεις τους, τα αδέλφια τους, τα ξαδέλφια τους κτλ. κτλ.
“Η Φάρμα” δεν πήγε καλά. Πάτωσε. Ρεζίλι σου λέει. Ίσως γιατί οι τηλεθεάτριες (οι ξελιγωμένες που είπαμε) περίμεναν να δουν τον Σάκη Τανιμανίδη σε τέτοιες πόζες αλλά μόνο με το βρακί του (ή και χωρίς).
Τόσο οι νικητές, όσο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές των reality βγαίνουν σίγουρα κερδισμένοι από τη συμμετοχή τους. Η δημοσιότητα που λαμβάνουν τους ανοίγει νέες πόρτες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε επαγγελματικές προτάσεις από υψηλά αμειβόμενες διαφημίσεις στα social media μέχρι θέση πανελίστα σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Με το “Bachelor”, που αποτέλεσε το νέο reality του Alpha, είδαμε την trash tv να επιστρέφει δυναμικά. Εκείνο που χαρακτήριζε αυτό το reality ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση τις γυναίκες παίχτριες. Δηλαδή, 20 κοπέλες συγκατοικούν σε μία βίλα και διεκδικούν τον ίδιο άνδρα, ο οποίος θα αποτελέσει το έπαθλο όποιας καταφέρει να επικρατήσει. Ότι πιο εξευτελιστικό και σεξιστικό είδαμε ποτέ – ισάξιο του “The power of love”.
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο Αλβανός ηλεκτρολόγος, μοντέλο και τώρα star του Bachelor https://bit.ly/2ZRyBJl
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: Κορίτσια κατασπαράξτε τον Mr. Bachelor https://bit.ly/3DinIhS
Στο “Bachelor”, είδαμε γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων να καβγαδίζουν, να μαλλιοτραβιούνται και να αλληλοβρίζονται, επειδή προσπαθούσαν να κερδίσουν τον ίδιο άντρα. Κοπέλες στο στερεότυπο της “χαζής ξανθιάς” και της “μπίμπο” με τα πιο πλούσια “προσόντα”: πιο φουσκωμένα χείλη, πιο μεγάλο (σιλικονάτο) στήθος, πιο ψεύτικα ξανθά μαλλιά και πιο μακριά πλουμιστά νύχια. Και ο εκάστοτε bachelor να ζητά από τις κοπέλες να προσαρμοστούν στα θέλω και στα στάνταρ του. Ουάου!!!
Ο άντρας ως τρόπαιο το 2020 και η γυναίκα ως ο άνθρωπος που μόνο μέσω ενός άντρα μπορεί να έχει κάποια αξία.
Από την άλλη, στο GNTM η παραγωγή αποφάσισε στον 3ο κύκλο να συμπεριλάβει και αγόρια στο show, κάνοντας το έτσι ακόμη πιο ελκυστικό στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.
Φρέσκο κρέας στο GNTM https://bit.ly/3Mceucq
Παράγουμε περισσότερα reality απ’ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε.
Είναι, τελικά, απαραίτητο να υπάρχουν τόσα πολλά reality στην ελληνική τηλεόραση; Τα κανάλια πάντως τα θέλουν γιατί αποτελούν ένα είδος φτηνού ανάλαφρου προγράμματος, για να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει χωρίς να σκέφτεται ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό. Ή όπως είπε σε μια συνέντευξη της η Νένας Μεντή: “Βεβαίως και παρακολουθώ τηλεόραση, είμαι και εγώ σαν όλους τους Έλληνες, δεν ξεχωρίζω. Βλέπω και reality. Κάποιες ώρες το βράδυ το θέλω το αποβλακωτικό μου. Αντί να πάρω ηρεμιστικό, παίρνω αποβλακωτικό”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με reality αρθρα
Η Ιωάννα Τούνη και το porn video https://bit.ly/3svEQ1g
Φρέσκο κρέας στο GNTM https://bit.ly/3Mceucq
Το χειρότερο είδος άντρα: https://bit.ly/2wLQ1YW
…νόμιζα ότι βλέπω Τσόντα!!! https://bit.ly/2JqUWk7
Πώς να φτιάξετε ένα reality show: https://bit.ly/2IJv1qp
ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: Ένας χαμογελαστός μπαμπάς https://bit.ly/3BpPuIZ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο Αλβανός ηλεκτρολόγος, μοντέλο και τώρα σταρ των reality https://bit.ly/2ZRyBJl
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: Κορίτσια κατασπαράξτε τον https://bit.ly/3DinIhS
Η απόλυτη – λέει – φαντασίωση της τηλεθεάτριας είναι ένας ημίγυμνος άντρας στο σαλόνι. Ναι, αλλά εξαρτάται απ’ τον άντρα κούκλες μου.
———————————————————