Τηλεόραση εναντίον Internet

0
704

post-1289-1401204281

Αφήνουν την TV και παρακολουθούν ταινίες μέσω Internet

Απομακρύνονται από την παραδοσιακή τηλεόραση οι Έλληνες, ζητώντας νέο τηλεοπτικό περιεχόμενο και χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για την ψυχαγωγία τους. Οι σημαντικές τροποποιήσεις στις συνήθειες των Ελλήνων τηλεθεατών κάνουν λόγο για στροφή στην παρακολούθηση ταινιών ή διαφόρων video μέσω Διαδικτύου (streaming).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, αν και στην Ελλάδα εξακολουθούμε να βλέπουμε περισσότερη παραδοσιακή τηλεόραση σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (77%), το κοινό έχει ήδη αρχίσει να δείχνει μια προτίμηση στο streaming (86%), στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο και από το YouTube, ταινίες που «κατεβάζουν» από το Internet, αλλά και web υπηρεσίες τηλεοπτικών σταθμών.

Ο χρόνος παρακολούθησης ενός προγράμματος έχει τεθεί ψηλά στις προτεραιότητα των Ελλήνων, οι οποίοι πλέον παρακολουθούν βίντεο που επιλέγουν τη στιγμή που το επιθυμούν, από τις συσκευές της αρεσκείας τους. Την ανάγκη αυτή φαίνεται ότι ικανοποιεί, το on-demand τηλεοπτικό υλικό.

internet-vs-tv

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν, σχετικά με τις τηλεοπτικές σειρές, πως προτιμούν να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα επεισόδια ώστε να τα παρακολουθούν με τον ρυθμό που εκείνοι επιλέγουν. Παρά τη στροφή όμως στις νέες τεχνολογίες, η τηλεόραση παραμένει ακόμα το πιο δημοφιλές μέσο για την παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου, διατηρώντας 14 ώρες τηλεθέασης την εβδομάδα. Με μικρή διαφορά, ωστόσο, ακολουθούν οι φορητοί υπολογιστές (11 ώρες), οι υπολογιστές (10,5 ώρες), οι συσκευές tablets (4,5 ώρες) και τα έξυπνα κινητά (4,5 ώρες).

Το βράδυ στο σπίτι ή όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι παρακολουθούν οι περισσότεροι τηλεόραση, ενώ οι νεαρότεροι τηλεθεατές παρακολουθούν τηλεοπτικό υλικό κυρίως το πρωί, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τηλεθεατές δήλωσαν, στην πλειονότητά τους, διατεθειμένοι να πληρώσουν, ειδικά αν πρόκειται για νέες ταινίες, ταυτόχρονης κυκλοφορίας με τους κινηματογράφους, με υψηλή ποιότητα εικόνας και υπότιτλους.

Αλλάζουν οι εποχές πατριώτες……………

Boxing-Wallpaper-Knockout

tv-vs-internet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.