Την εποχή του δουλεμπορίου

0
458

Μια καλλονή μιγάδα μεγαλώνει ανάμεσα στην Αγγλική αριστοκρατία, και συγκρούεται με τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να διαφυλάξει τον εαυτό της και τα πιστεύω της.

Το «Belle» είναι μια υπέροχη ταινία εποχής, του 2013, Βρετανικής παραγωγής σκηνοθετημένη από την Amma Asante, και γραμμένη από την Misan Sagay, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, το 1786, τότε που η Αγγλία ήταν η Νο 1 χώρα στο δουλεμπόριο.

Η ιδέα για την σεναριογράφο και την σκηνοθέτιδα ξεκίνησε από ένα πίνακα που απεικόνιζε μια λευκή και μια μαύρη κοπέλα, κόρη και ανιψιά του William Murray, πρώτου λόρδου του Mansfield, ο οποίος ήταν και ο Lord Chief Justice της Αγγλίας [αρχιδικαστής].

Οι συγκρούσεις των χαρακτήρων, πάνω σε θέματα ηθικής, δικαιοσύνης, ρατσισμού και αγάπης εναλλάσσονται με θαυμάσιο τρόπο και σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν είστε λάτρεις των ταινιών εποχής θα την ευχαριστηθείτε αυτή την ταινία. Έχει υπέροχο artdirection, κοστούμια, φωτισμούς και μουσική. Υπέροχες ερμηνείες και εξαιρετικούς διαλόγους.

Παίζουν:Gugu Mbatha-RawTom WilkinsonMiranda RichardsonPenelope WiltonSam ReidMatthew Goode, Sarah GadonTom Felton, James Norton και η Emily Watson.

Σινεμά, Belle, Μιγάς, Μεγάλη Βρετανία, 1786, ταινία

a_560x375

Σινεμά, Belle, Μιγάς, Μεγάλη Βρετανία, 1786, ταινία

BELLE_4A.JPG

Δουλεμπόριο, Σινεμά, Belle, Μιγάς, Μεγάλη Βρετανία, 1786, ταινία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.