Τι συμβαίνει στην Costa Rica;

Τι ξέρουμε για την Costa Rica; Που βρίσκεται; Πόσους κατοίκους έχει; Είναι ωραία χώρα; Τι συμβαίνει και λένε ότι έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη;Για ρίξτε μια ματιά σας παρακαλώ……

0
1338

Τι ξέρουμε για την Costa Rica; Που βρίσκεται; Πόσους κατοίκους έχει; Είναι ωραία χώρα; Τι συμβαίνει και λένε ότι έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη; Για ρίξτε μια ματιά σας παρακαλώ…

Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με 4,3 εκατομμύρια κατοίκους. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου.

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

Συνορεύει με τον Παναμά στον νότο και την Νικαράγουα στο βορά. Ανατολικά βρέχεται από την Καραϊβική θάλασσα και δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι ένας αληθινός παράδεισος, σχεδόν άγνωστος για τους Ευρωπαίους, με παρθένες εξωτικές παραλίες και εντυπωσιακά τροπικά δάση. Η Κόστα Ρίκα είναι γνωστή για τον αγώνα της για το περιβάλλον. Το 1980 η χώρα καλυπτόταν κατά 20% από δέντρα και τώρα είναι δενδροφυτεμένη πάνω από την μισή χώρα. Έχουν στόχο να φτάσουν σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2021, και θα το πετύχουν με το πρόγραμμα φύτευσης δέντρων. Το 2012, η Κόστα Ρίκα έγινε η πρώτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο που απαγόρευσε το κυνήγι.

Η Κόστα Ρίκα δεν έχει καθόλου στρατό! Είναι επιπλέον η πιο δημοκρατική χώρα της περιοχής, καθώς έχει συνεχή δημοκρατία από το 1948. Την 1η Δεκεμβρίου του 1948, μετά τη λήξη εμφυλίου πολέμου, η χώρα αποκήρυξε την ύπαρξη στρατού προβλέποντας μάλιστα σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα! Τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τη συντήρηση στρατού διοχετεύονται στην παιδεία, τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό!

Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το δείκτη Happy Planet Index (HPI), μάλιστα το 2012 κατάκτησε την πρώτη θέση στη λίστα. Αν και ο δείκτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, η ζωή στη χώρα είναι διαρκώς βελτιούμενη. Το προσδόκιμο ζωής είναι αντίστοιχο των αναπτυγμένων κρατών, όταν πριν μερικές δεκαετίες ήταν άθλος να ξεπεράσει κάποιος τα 50! Η οικονομική ανάπτυξη είναι σταθερή, οι φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί αποτελούν κοινωνική αξία, υπάρχουν πολλά κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Με λίγα λόγια ένας παράδεισος. Εκεί θέλω να πάω να ζήσω και να γράφω στο blog μου και να με διαβάζετε. Θα σας στέλνω κάθε μέρα ευτυχία και χαμόγελα!!!

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

costa-rica b

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

——————————–

Στην ενότητα ΤΑΞΙΔΙΑ θα βρείτε πολλά άρθρα και video που θα σας… ταξιδέψουν

https://www.nikosonline.gr/category/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Κόστα Ρίκα, Κεντρική Αμερική, Costa Rica

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.