Τι είναι αυτό που ζούμε;

2
803

11750618_10206400931798407_1154645745907644723_n

Ήταν εξ αρχής λάθος που ο Έλληνας έβαλε ευρώ στην τσέπη του. Μέγα λάθος!

—————————————-

Όλη η Ελλάδα περίμενε τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά να ορθώσουν το πολιτικό τους ανάστημα; Τι τερατογενέσεις είναι αυτές; Γιατί πρέπει να τους τρώμε στην μάπα;

Βλέπεις τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή, να μετατρέπεται σε συμβουλάτορα του Αλέξη Τσίπρα, με ύφος χιλίων καρδιναλίων της δεξιότερης ευρωλάγνας πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει πως δεν ανέχεται εξ αριστερών διαφωνούντες στην κυβέρνηση! Τον βλέπεις κι αναρωτιέσαι: Είναι άνθρωπος αυτό, πολιτικός ή μαϊμού; Πως τα έφερε όλα τούμπα; Από κει που τον νομίζαμε «Ταλιμπάν Ευρωπαίο», η προοπτική του να μπει στην κυβέρνηση τον κατάντησε «Αναντάμ Μπαμπαντάμ Συριζαίο»…

Μια ημέρα αργότερα εμφανίζεται η Φώφη (μην ξεράσω!) και είναι έξαλλη. Δεν απαιτεί απλώς αποπομπές, αλλά προσδιορίζει και τα… προαπαιτούμενα μιας ενδεδειγμένης μνημονιακής κυβέρνησης. Και έχει ένα ύφος!!! Σαν πρόεδρος σε πράσινο πολιτικό κουφάρι, του αμαρτωλού κινήματος, στο οποίο συμμετείχε και ο πατέρας της: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κάνει ουσιαστικό ανασχηματισμό και να συγκροτήσει μια κυβέρνηση με αξιόπιστους υπουργούς που θα εφαρμόσουν με συνέπεια και ευθύνη τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα». Μήπως να πάρει στην κυβέρνηση τον Τζοχατζόπουλο, τον Σημίτη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννο Παπαντωνίου;

1Q_M

———————————————————

Διαχωρισμός των εξουσιών

Δεν έχω κακή γνώμη και ούτε έχω γράψει άσχημα για τον Αλέξη Τσίπρα και για την κυβέρνηση του. Επίσης δεν έχω γράψει τίποτα για τον ανεκδιήγητο κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, που πολύ θα ήθελα να ξεράσω χολή. Έκανα υπομονή. Είμαι όμως θαυμαστής της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όλοι τους, εκπροσωπούν εδώ και 6 μήνες, μια κυβέρνηση που την περιμέναμε με λαχτάρα από την μεταπολίτευση. Και κοντεύουν να τα κάνουν θάλασσα….. ή όπως πολλοί υποστηρίζουν τα έχουν ήδη κάνει. Όμως, με ένα παράδοξο τρόπο, από αυτούς που μόνον η μεταφυσική μας προσφέρει, αυτή η διακυβέρνηση είναι ίσως η καλύτερη από πλευράς τηρήσεως της βασικής συνταγματικής αρχής περί διαχωρισμού των εξουσιών!

WWZ_Syntagma_new

Κοινοβούλιο μπουρδέλο

Ολόκληρη η περίοδος από το 1981 και μετά, χαρακτηρίσθηκε από την πλήρη και καθολική υποβάθμιση του κοινοβουλίου, τόσο ως προς τη θέση και υπόσταση των βουλευτών όσο και ως προς την ποιότητα του κοινοβουλευτικού και νομοθετικού έργου. Οι βουλευτές ουδέποτε λειτούργησαν με βάση τις σχετικές επιταγές του Συντάγματος, κατά συνείδηση και ως εκπρόσωποι του Έθνους. Υπήρξαν άβουλοι διεκπεραιωτές των επιθυμιών της εκάστοτε κυβερνήσεως, ψηφίζοντας αδιακρίτως κάθε νομοθέτημα που σέρβιρε με γελοίες αιτιολογικές εκθέσεις κάθε ανίκανος και αμόρφωτος υπουργός.

Οι άσχετες τροπολογίες, διατάξεις και τα «νομοσχέδια σκούπα» οργίασαν και δημιούργησαν ένα χαοτικό, αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό νομικό πλαίσιο. Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 180.000 νόμοι, διατάγματα, αποφάσεις και εγκύκλιοι. Ακόμη και ο πιο γρήγορος, οξυδερκής και ευσυνείδητος δικαστής αδυνατεί να λειτουργήσει με αξιοπιστία, δικαιοσύνη και πληρότητα μέσα σε αυτό το χάος! Γι’ αυτό ο κόσμος έχει απηυδήσει και λέει: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη».

Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 180.000 νόμοι, διατάγματα, αποφάσεις και εγκύκλιοι.

Άπαντες οι Πρόεδροι της Βουλής υπήρξαν πιστοί διεκπεραιωτές των πρωθυπουργικών οδηγιών, χωρίς ουδείς εξ αυτών να αισθανθεί την ελάχιστη ντροπή για την ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος, αφού με κάθε τρόπο, με πράξεις και παραλείψεις, επέτρεψαν την πλήρη υποταγή της νομοθετικής εξουσίας στην κυβέρνηση!

bank_M

Ευρωζώνη = φύλακας άγγελος των τραπεζικών καταθέσεων

Είναι σαφές ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτή την εξίσωση: «Ευρωζώνη ίσον φύλακας – άγγελος των τραπεζικών καταθέσεων». Στην Κύπρο οι καταθέσεις κουρεύτηκαν σε μία νύχτα από την Ευρωπαϊκή Δαμόκλειο σπάθη. Στην Ισλανδία όμως προστατεύτηκαν… Ναι την Ισλανδία, αυτή την μικρή απομακρυσμένη χώρα η οποία, ακριβώς δεν βρισκόταν μέσα στο τρελοκομείο του ευρώ. Η Ισλανδία εθνικοποίησε τις τράπεζες που κατέρρευσαν, διασφάλισε τις καταθέσεις, υποτίμησε το νόμισμα της, αύξησε τις εξαγωγές και το ΑΕΠ της, έριξε κατακόρυφα τον πληθωρισμό (από το 18,6% στο 2,5%), ομοίως και το δημόσιο χρέος. Και το «φοβερότερο»:

Η Ισλανδία ζει ακόμη, οι αγορές δεν την κατασπάραξαν, ούτε κατάσχεσαν τον μπακαλιάρο της για να την εκδικηθούν…

2 COMMENTS

  1. WRITE…..VERY VERY WRITE……I LOVE ISLAND.I WOULD LIKE ELLAS (GREECE) DO THE SAME….POLITIC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.