Τι είναι επιτέλους αυτό το Alzheimer;

0
105

Still-Alice-3

Είναι απίστευτο πως αυτή η γυναίκα «κτίζει» μεθοδικά το προσωπικό της δράμα από μια απλή ανησυχία μέχρι την ολική κατάρρευση. Δικαίως σάρωσε όλα τα βραβεία και το Oscar ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου.

Τι είναι επιτέλους αυτό το Αλτσχάιμερ και γιατί χτυπάει κυρίως τις γυναίκες; Μόλις είδα την ταινία Still Alice και έχω μείνει αποσβολωμένος με την ερμηνεία της Julianne Moore, στο ρόλο μιας 50αρας καθηγήτριας Πανεπιστημίου που διαγνώστηκε με πρόωρο Alzheimer. Θα την δείτε πόσο συγκλονιστικά ερμηνεύει το ρόλο της και θα τα χάσετε. Αργά  και με μια απίστευτη ακρίβεια ξεκινάει να ξεχνάει ένα όνομα, και καταλήγει να μην αναγνωρίζει τα παιδιά της. Δραματική ταινία φυσικά που βασίζεται στους ηθοποιούς και στο σενάριο, πρωτοπαίχτηκε τον Σεπτέμβριο στο Toronto International Film Festival και από τότε όλοι οι κριτικοί υμνούν τις ικανότητες της σπουδαίας ηθοποιού. Η αλήθεια είναι ότι όπου έχουμε δει την Julianne Moore ήταν καταπληκτική, αλλά εδώ πιστεύω ότι είναι μία από τις 2-3 καλύτερες στιγμές της.

Την ταινία σκηνοθέτησαν ο Richard Glatzer και ο Wash Westmoreland και βασίζεται στο ομότιτλο best seller βιβλίο της Lisa Genova του 2007. Η Julianne Moore παίζει το ρόλο της Alice, ο Alec Baldwin παίζει τον άντρα της και οι: Kristen Stewart, Kate Bosworth, και Hunter Parrish παίζουν τα παιδιά της. Μπράβο που στην απονομή των πρόσφατων Golden Globes της απένειμαν το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου και ελπίζω το ίδια δυνατά να παίξει και στα Oscar.

B23llBnCcAA-Jk-

Still-Alice-18

Still-Alice-6

Still-Alice-32

???????????????????????????????????????????????????????????????????

Δείτε το trailer για να πάρετε μια γεύση, αν και σας λέω είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που «κτίζει» όλα όσα της συμβαίνουν με ένα απίστευτο ρυθμό και μέτρο.

—————————————————————————————

Ακολουθήστε μας

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here