Τι είναι η Κλινική Υπνοθεραπεία;

0
75

hypnss3

Η ελληνική Πολιτεία δεν έχει, ακόμα, θεσπίσει κάποιο νομικό πλαίσιο και δεν έχει καθιερώσει συγκεκριμένες εκπαιδευτικές προδιαγραφές για τη θεωρία, την πρακτική και τις εφαρμογές της Υπνοθεραπείας ή της Ύπνωσης. Αλίμονο… που να βρει καιρό η Ελληνική πολιτεία για τέτοια…

Τι είναι όμως η υπνοθεραπεία, που τελευταία την ακούμε συνέχεια; Η κλινική υπνοθεραπεία είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί την ύπνωση ως ισχυρό και αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο. Η Ύπνωση είναι μία φυσική κατάσταση του νου στην οποία βρισκόμαστε πολλές φορές την ημέρα, όπως όταν ονειροπολούμε, λίγο πριν αποκοιμηθούμε ή ακόμα και όταν βλέπουμε τηλεόραση και δεν είναι τίποτε άλλο από μία κατάσταση χαλαρής… εγρήγορσης. Είναι μια σύνθετη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει στην αποτελεσματική και άμεση επίλυση ενός προβλήματος. Το άτομο έρχεται, μέσω της ύπνωσης, σε επαφή με εκείνο το κομμάτι του εαυτού του που έχει την «ασυνείδητη γνώση», την ήδη υπάρχουσα, και μαθαίνει να την χρησιμοποιεί για να λύνει τα προβλήματά του.

Στην Υπνοθεραπεία χρησιμοποιούμε την ύπνωση για να παρακάμψουμε τον συνειδητό νου και να έχουμε άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο. Σε θεραπευτικό πλαίσιο, η ύπνωση αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να έρθουμε σε επαφή με ασυνείδητα μοτίβα σκέψης και ασυνείδητες συμπεριφορές και με τον τρόπο αυτό να επιλύσουμε θέματα που το συνειδητό μας κομμάτι αδυνατεί να επιλύσει.

Γιατί όπως είναι γνωστό, οι άνθρωποι έχουν στο ασυνείδητό τους αποθηκευμένες όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και πηγές για να μεταμορφώσουν τις εμπειρίες τους.

hypnotherapy-mindgr

Κατά τη διάρκεια της Ύπνωσης, ο υπνοθεραπευτής είναι ο οδηγός ή συντονιστής της υπνωτικής εμπειρίας και όταν χρησιμοποιεί υποβολές, το άτομο έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα τις δεχθεί, αν θα τις προσαρμόσει ώστε να ταιριάζουν στη δική του εμπειρία ή αν θα τις απορρίψει. Οι υποβολές που δίνονται κατά την Ύπνωση βιώνονται διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο. Και η ύπνωση επιτυγχάνεται μέσω της έντονης εστίασης του νου σε μία σκέψη, ιδέα, μνήμη, εικόνα, φανταστική δραστηριότητα, λέξη, φράση ή σωματική αίσθηση.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο άνθρωπος αναγνωρίζει και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να στηρίζεται απόλυτα στις δικές του δυνάμεις, ότι είναι αυτοδύναμος και ανεξάρτητος σε όλους τους τομείς της ζωής του. Επίσης συνειδητοποιεί ότι έχει ήδη όλη την απαραίτητη γνώση και σοφία καθώς και τις δυνάμεις και τις ικανότητες για να κάνει όποια αλλαγή επιθυμεί στη ζωή του.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει σε περιπτώσεις όπως: Διαχείριση στρες, Διακοπή καπνίσματος, έλεγχο βάρους/αλλαγή διατροφικών συνηθειών, ανακούφιση σωματικού πόνου/πονοκεφάλων, απελευθέρωση από φοβίες, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, βελτίωση μνήμης, επίτευξη στόχων, βελτίωση επικοινωνίας-σχέσεων, ενίσχυση αποδοτικότητας σε εργασία/ αθλήματα, δημιουργία θετικών αλλαγών. Η κλινική υπνοθεραπεία σας βοηθά να ανακτήσετε τον έλεγχο που έχετε χάσει και που προκάλεσε το σύμπτωμα ή το πρόβλημα.

Η πιο σημαντική πλευρά της υπνοθεραπείας είναι ο τρόπος με τον οποίο η ύπνωση βοηθά να ξεσκεπάσετε και να αναπλαισιώσετε την αιτία και τις συνδέσεις από μια δυσλειτουργία που σας βασανίζει.

POPAGANDA_07_YPNOTISTIS_0051-960x640-1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here