Έχετε πάει στο «El Convento Del Arte»;

2
812

Πέμη Ζούνη, El Convento Del Arte

Μια διαφορετική πρόταση για μια ξεχωριστή βραδιά και μια συνομιλία με την αγαπημένη μου Πέμη Ζούνη που έχει πάρει το χώρο και έχει όλη την επιμέλεια. Ένα σας λέω, θα περάσετε τέλεια.

Το χειμώνα που μας πέρασε, σε ένα πέτρινο παλιό σιδηρουργείο εκατό ετών στο Μεταξουργείο, άνοιξε τις πόρτες του το El Convento Del Arte. Με αέρα κοσμοπολίτικο και ατμόσφαιρα καμπαρέ, λειτουργεί ως μπαρ-ρεστοράν και φιλοξενεί παραστάσεις μουσικής, χορού και τσίρκου, με καλλιτεχνική διεύθυνση από την μεγάλη μας ηθοποιό, Πέμη Ζούνη.

Την Πέμη την αγαπώ και την εκτιμώ αφάνταστα, σε ότι κάνει. Την θεωρώ μια από τις μεγάλες μας ηθοποιούς, οπότε επικοινώνησα μαζί της για να μάθω περισσότερα. Την ρώτησα αν από μικρή είχε πάθος για το χορό και ιδιαίτερα για τους Νοτιοαμερικάνικους χορούς. Έβαλε τα γέλια

  • «Η τρέλα μου με το χορό είναι γνωστή. Το πρώτο μου δίπλωμα, πριν από οτιδήποτε άλλο, ήταν καθηγήτριας κλασσικού χορού – δεν το εξάσκησα ποτέ, πέρα από μια-δυο χορογραφίες σε ερασιτεχνικές παραστάσεις. Η μουσική όμως του tango μπήκε στη ζωή μου από την εφηβεία. Είχα όλες τις δουλειές του Piazzola σε βινύλιο. Λάτρευα όλη την κουλτούρα του tango ,και όχι γενικότερα των latin, στο τονίζω γιατί έχει διαφορά. Δεν υπάρχει αντικειμενικό “γιατί”. Είναι μια κρυφή συγγένεια που μας οδηγεί κάθε φορά στις αγάπες μας».

Συμφωνώ απόλυτα ότι το Tango είναι τελείως διαφορετική κουλτούρα από όλους τους υπόλοιπους νοτιοαμερικάνικους χορούς, αλλά όλη αυτή η ενασχόληση με το El Convento Del Arte τι της προσφέρει; Εκτονώνει την δημιουργικότητα της;

  • «Είναι τόσα τα πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου, που απλά δεν προλαβαίνω. Δεν περισσεύει χώρος για κενό! Χαχαχα!!! Οτιδήποτε κάνω όμως έχει έναν παρονομαστή: την επικοινωνία με τους ανθρώπους, μέσα από την προσωπική δημιουργία. Αυτός ο χώρος είναι ιδανικός για συναντήσεις ανθρώπων, μέσα από χορό, μουσική, ακροβάτες».

Τελικά αν σε ρώταγα να μου πεις σε μια-δυο φράσεις τι είναι για σένα το tango;

  • «Το tango είναι ένας αντισυμβατικός, αλήτικος και αδέσμευτος τρόπος σκέψης και ζωής. Είναι η νοοτροπία του ρεμπέτη, στο άλλο ημισφαίριο του πλανήτη. Έχει μεγάλες ομοιότητες με το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Βάζει δικούς του νόμους, που τους σέβεται. Δεν έχει μιζέρια, μόνο περηφάνια. Και κάμποση αναγκαία επιπολαιότητα. Γλεντάει με τον πόνο και δημιουργεί μέσα απ΄ το περιθώριο».

Και επειδή πραγματικά όλο αυτό που συμβαίνει στο El Convento Del Arte είναι εντελώς πρωτότυπο και υπέροχο και καταλαβαίνετε ότι με την επιμέλεια της Πέμης θα είναι τέλειο, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, για μια διαφορετική βραδιά με το ταίρι σας. Οι νύχτες συνοδεύονται με ποτό, καλές ετικέτες κρασιών και κουζίνα από τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης. Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σας το λέω, η καλύτερη εναλλακτική διασκέδαση συμβαίνει στο El Convento Del Arte.

El Convento Del Arte

Βιργ. Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (Μετρό Μεταξουργείο) –210.5200602

Τι είναι το «El Convento Del Arte»; Μια διαφορετική πρόταση για μια ξεχωριστή βραδιά και μια συνομιλία με την αγαπημένη μου Πέμη Ζούνη που έχει όλη την επιμέλεια. Θα περάσετε τέλεια. Το χειμώνα που μας πέρασε, σε ένα πέτρινο παλιό σιδηρουργείο εκατό ετών στο Μεταξουργείο άνοιξε τις πόρτες του το El Convento Del Arte. Με αέρα κοσμοπολίτικο και ατμόσφαιρα καμπαρέ, λειτουργεί ως μπαρ-ρεστωράν και φιλοξενεί παραστάσεις μουσικής, χορού και τσίρκου, με καλλιτεχνική διεύθυνση από την μεγάλη μας ηθοποιό, Πέμη Ζούνη. Την Πέμη την αγαπώ πολύ, και την εκτιμώ αφάνταστα σ’ αυτό που κάνει. Την θεωρώ μια από τις μεγάλες μας ηθοποιούς, οπότε επικοινώνησα μαζί της για να μάθω περισσότερα. Την ρώτησα αν από μικρή είχες πάθος για το χορό και ιδιαίτερα για τους Νοτιοαμερικάνικους χορούς. Έβαλε τα γέλια «Η τρέλα μου με το χορό είναι γνωστή. Το πρώτο μου δίπλωμα, πριν από οτιδήποτε άλλο, ήταν καθηγήτριας κλασσικού χορού - δεν το εξάσκησα ποτέ, πέρα από μια-δυο χορογραφίες σε ερασιτεχνικές παραστάσεις. Η μουσική όμως του tango μπήκε στη ζωή μου από την εφηβεία. Είχα όλες τις δουλειές του Piazzola σε βινύλιο. Λάτρευα όλη την κουλτούρα του tango ,και όχι γενικότερα των latin, στο τονίζω γιατί έχει διαφορά. Δεν υπάρχει αντικειμενικό "γιατί". Είναι μια κρυφή συγγένεια που μας οδηγεί κάθε φορά στις αγάπες μας». Συμφωνώ απόλυτα ότι το Tango είναι τελείως διαφορετική κουλτούρα από όλους τους υπόλοιπους νοτιοαμερικάνικους χορούς, αλλά όλη αυτή η ενασχόληση με το El Convento Del Arte τι της προσφέρει; Εκτονώνει την δημιουργικότητα της; «Είναι τόσα τα πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου, που απλά δεν προλαβαίνω. Δεν περισσεύει χώρος για κενό! Χαχαχα!!! Οτιδήποτε κάνω όμως έχει έναν παρονομαστή: την επικοινωνία με τους ανθρώπους, μέσα από την προσωπική δημιουργία. Αυτός ο χώρος είναι ιδανικός για συναντήσεις ανθρώπων, μέσα από χορό, μουσική, ακροβάτες». Τελικά αν σε ρώταγα να μου πεις σε μια-δυο φράσεις τι είναι για σένα το tango; «Το tango είναι ένας αντισυμβατικός, αλήτικος και αδέσμευτος τρόπος σκέψης και ζωής. Είναι η νοοτροπία του ρεμπέτη, στο άλλο ημισφαίριο του πλανήτη. Έχει μεγάλες ομοιότητες με το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Βάζει δικούς του νόμους, που τους σέβεται. Δεν έχει μιζέρια, μόνο περηφάνια. Και κάμποση αναγκαία επιπολαιότητα. Γλεντάει με τον πόνο και δημιουργεί μέσα απ΄ το περιθώριο». Και επειδή πραγματικά όλα αυτό που συμβαίνει στο El Convento Del Arte είναι εντελώς πρωτότυπο και υπέροχο και καταλαβαίνετε ότι με την επιμέλεια της Πέμης θα είναι τέλειο, και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, για μια διαφορετική βραδιά με το ταίρι σας. Για την καλοκαιρινή περίοδο ανοίγει την οροφή του στον έναστρο ουρανό και συνεχίζει το πρόγραμμά του προσφέροντας: Dancing with the gods - Εναέρια στεφάν

IMG_9827

IMG_9941

Η μουσική του tango μπήκε στη ζωή της Πέμης από την εφηβεία της. Είχε όλες τις δουλειές του Piazzola σε βινύλιο, κι’έτσι λάτρεψε όλη την κουλτούρα του tango.

El Convento Del Arte.

Γίνετε μέλη στην ομάδα: Νύχτα & Διασκέδαση/https://www.facebook.com/groups/343388266007675/

tango noches, El Convento Del Arte.

«Αυτό που θέλω να πετύχω στο El Covento del Arte, είναι ένας αντισυμβατικός, αλήτικος και αδέσμευτος τρόπος σκέψης και ζωής.» Πέμη Ζούνη

El Convento Del Arte.

Γίνετε μέλη στην ομάδα: Νίκος Μουρατίδης/https://www.facebook.com/groups/mouratidis/

Γίνετε μέλη στην ομάδα: Γυναικεία θέματα /https://www.facebook.com/groups/600870750038207/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.