Τι κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών;

1
922

valve_wallpaper_by_deagon01-d5nqqi2

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι πια πολύ γνωστός. Και από τις θέσεις του ως οικονομολόγος, αλλά και σαν υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδας τώρα πια. Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας αποδέχτηκε, προς έκπληξη ακόμα και του ιδίου, τον Ιούνιο του 2012, μια ολότελα αναπάντεχη πρόταση συνεργασίας.

Ο Gabe Newell (συνιδρυτής της Valve), του πρότεινε να αναλύει τις δυσμενείς επιπτώσεις και τα προβλήματα που ανέκυπταν μετά την δημιουργία ενός κοινού νομίσματος για κάποιες οικονομίες που ενώθηκαν, στο εικονικό περιβάλλον ενός παιχνιδιού της Valve: «Θα σας ενδιέφερε να αναλάβετε τον ρόλο του συμβούλου»;
Η Valve αναπτύσσει και εκδίδει βιντεοπαιχνίδια, είναι όμως γνωστή για την υπηρεσία Steam των 55 εκατομμυρίων χρηστών, από την οποία πωλείται η συντριπτική πλειονότητα των βιντεοπαιχνιδιών σήμερα. Η αξία της επιχείρησης που εδρεύει στο Seatle των ΗΠΑ υπολογίζεται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια!!!!
Αν διαβάσει κανείς τις αγγελίες για εργασία στην Valve θα αντιληφθεί γρήγορα πως εκεί δεν τολμάς να στείλεις βιογραφικό εάν δεν είσαι άριστος σε ό,τι μπορείς να κάνεις. Εάν δεν σε χαρακτηρίζει το ομαδικό πνεύμα. Απαιτείται, για την καλή συνεργασία με πολλούς και διαφορετικούς αλλά, κυρίως, άγνωστους, συναδέλφους που αποφάσισαν ότι είναι αρκετά καλοί για να προσφέρουν κάτι στο project που κι εσύ συμμετέχεις.
Την τρέχουσα περίοδο, η Valve προσλαμβάνει και πριν κανείς υποβάλλει αίτημα διαβάζει τον οδηγό για την περιπέτεια που πρόκειται να ζήσει όντας εργαζόμενος σε μια επιχείρηση, την “FlatLand”, όπου κανείς δεν θα του υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει.

Επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα των video-παιχνιδιών, δεν ξέρω να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες και ούτε ξέρω αν σήμερα, ο κύριος Βαρουφάκης παραιτήθηκε από τη Valve για να γίνει ο υπουργός οικονομικών της χώρας μας.

βαρουφακης_2

newell

Ο Gabe Newell είναι αυτός που έστειλε mail στον κ. Βαρουφάκη με πρόταση συνεργασίας στην Valve.

62754

———————-

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.