Τι συμβαίνει με τον αριθμό 9;

Δεν ξέρω γιατί, προχθές σκεφτόμουν διάφορα γύρω απ’ τους αριθμούς, και κόλλησα στο 9. Μου ήρθαν στο μυαλό πολλά που λέμε και χρησιμοποιούμε με το 9 και αποφάσισα να το ψάξω λιγάκι. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου ξεπετάχτηκαν από επιστημονικές εξηγήσεις μέχρι πρόστυχα δημώδη στιχάκια…..

0
1249

Δεν ξέρω γιατί, προχθές σκεφτόμουν διάφορα γύρω απ’ τους αριθμούς, και κόλλησα στο 9. Μου ήρθαν στο μυαλό πολλά απ’αυτά που λέμε και χρησιμοποιούμε με το 9 και αποφάσισα να το ψάξω λιγάκι. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου ξεπετάχτηκαν από επιστημονικές εξηγήσεις μέχρι πρόστυχα δημώδη στιχάκια…..

  • Τι έχεις πάθει, κόρη μου, και πας σαν συγκαμένη;

  •  Μου ‘κάναν Οθωμανικό Αγία Ηγουμένη… 

  • Σου άρεσε;

  • Μου άρεσε.

  • Θα ξαναπάς;

  • Δεν ξέρω. Καλό το πισωκολλητό, μα τώρα υποφέρω. 

  • Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο… 

  • Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω. 

  • Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις, θέλει μετά κι άλλες εφτά, μέχρι να συνεφέρεις. Ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν, του κώλου τα εννιάμερα πώς λες εσύ να βγήκαν;

Χαχαχαχαχα… έτσι για να ξεκινήσουμε λίγο πονηρά και χαριτωμένα. Εδώ λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε από πού βγήκε η έκφραση «Του κώλου τα 9μερα» Πρόκειται για την περίοδο των εννιά ημερών που απαιτείται προκειμένου να συνέλθει ο κώλος από το πρωκτικό σεξ. Η ίδια έκφραση χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει κάτι ψευδές ή ανάξιο λόγου, με μια δόση αγανάκτησης ή επιδεικτικής αδιαφορίας.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ,

Αριθμός Ωριμότητας

Για μια μεγάλη μερίδα μελετητών το 9 είναι ο αριθμός της ωριμότητας και αποκαλύπτει τον αληθινό μας εαυτό και με ποιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες μας. Η επιρροή του Αριθμού Ωριμότητας γίνεται όλο και πιο έντονη όσο ωριμάζουμε και φτάνει στο αποκορύφωμα της μετά το 50ο έτος της ηλικίας μας. Με τον Αριθμό της Ωριμότητας αντιλαμβανόμαστε τι πρέπει να αναπτύξουμε και με ποιον τρόπο, ποιό είναι το αποτέλεσμα των εμπειριών μας, γιατί συνέβησαν και που μας οδηγεί το πεπρωμένο μας. Σε αυτούς που εστιάζουν στο δεύτερο μισό της ζωής τους, αυτός ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός. Μας δείχνει τι μπορούμε να αναμένουμε και με ποιο προγραμματισμό θα ζήσουμε μια πιο αυθεντική ζωή.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ,

Άγγελος και ο διάβολος μαζί

Ο 9 είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος αριθμός όλου του κύκλου. Είναι ιδιαίτερος και σημαντικός επειδή συγκεντρώνει στοιχεία από την ενέργεια όλων των προηγούμενων αριθμών. Είναι ο άγγελος και ο διάβολος μαζί. Ανάλογα σε ποια δόνηση βρίσκεται κάθε φορά. Σαν αριθμός αντιπροσωπεύει, την ολοκλήρωση, το τέλος , την συμπόνια αλλά και την προσφορά με μια πιο ευρεία έννοια. Λέγεται μάλιστα ότι ο 9 συμβολίζει το αποκορύφωμα των νοητικών και πνευματικών επιτευγμάτων. Όπως είναι : Οι 9 Μούσες, οι 9 μήνες για να γεννηθεί ένα μωρό, τα 9 σκαλιά που έχουν οι Πυραμίδες και τέλος το 9 είναι ο πιο σημαντικός αριθμός στο Φενγκ Σούι.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ,

Στην αριθμολογία η ενέργεια του αριθμού 9 είναι συνδεδεμένη με την συγκίνηση. Όμως συνδέεται και με την διαίσθηση, την τελειότητα, την καλλιτεχνία και την πνευματικότητα. Έχει σχέση με την προσφορά στην ανθρωπότητα και την ανταμοιβή. Γι ‘ αυτό και λέμε ότι είναι και ο αριθμός της φιλανθρωπίας, της προσφοράς μέσα από βαθύ συναίσθημα. Τα συναισθήματα του δε, αν δεν τα ελέγξει μπορεί να βιωθούν στα άκρα!

Η τάση στους καλλιτεχνικούς «δρόμους» δεν είναι συνηθισμένη, συνήθως συνδέεται με την λέξη ταλέντο και πολλές φορές φτάνει στα φώτα της δημοσιότητας! Ο 9 λοιπόν αν το θελήσει είναι ένα λαμπερό και όμορφο αστέρι που με το φως του οδηγεί τους άλλους!

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ,

9 οι μήνες της εγκυμοσύνης

Το 9 (εννέα ή εννιά) είναι ο φυσικός αριθμός  που βρίσκεται μετά από το 8 και πριν από το 10. Είναι ένας περιττός αριθμός, αφού δεν διαιρείται με το 2, στο σύνολο των φυσικών αριθμών. Ο αριθμός 9 συμβολίζεται ως ΙΧ στο ρωμαϊκό σύστημα αρίθμησης και ως Θ΄ στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ, musical nine

Όταν το 8 ½ του Φελίνι μεταφέρεται σαν θεατρικό μιούζικαλ, γίνεται 9

Ο μήνας έχει 9

Όλοι το ακούγαμε από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας, γι αυτό και αποτελεί άλλωστε μια από τις πιο γνωστές παροιμίες. Παροιμία που έχει συνδεθεί με την ανέμελη ζωή, χωρίς βάσανα και έγνοιες. Η διάσημη ρήση «και ο μήνας έχει εννιά» έχει συνδεθεί με το ομότιτλο τραγούδι του συνθέτη Μιχάλη Σουγιουλτζόγλου και αφήνει χώρο για πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Η επικρατέστερη εκδοχή για την ερμηνεία της φράσης προέρχεται από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κάθε εννιά του μήνα, επομένως ήταν μέρα χαράς. Αχ αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο αριθμός εννιά μπορεί να ερμηνευτεί και φιλοσοφικά καθώς σύμφωνα με τον Πυθαγόρα συμβολίζει την αρμονία της φύσης.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ, Η φανέλα με το Νο 9, Η φανέλα με το Νο 9 του Μένη Κουμανταρέα, που έγινε ταινία από τον Παντελή Βούλγαρη με τον Σταύρο Τζώρτζογλου…

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ, Ibrahimovic

. Και μια και μιλάμε για ποδόσφαιρο και φανέλες, 9 έχει και ο αγαπημένος Zlatan Ibrahimović 


Στις εννιά, στις εννιά του μακαρίτη

άλλον έ άλλον έβαλε στο σπίτι

η χήρα βρήκε τη χαρά, τα νιάτα της γλεντάει

αλίμονο στο φουκαρά που πέθανε και πάει

——————————-

Οι 9 Μούσες

Οι Πυθαγόρειοι έβλεπαν το εννέα σαν αριθμό ολοκλήρωσης. Αυτό οφειλόταν στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και στην ύπαρξη των εννέα Μουσών.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ, Nine Lives

Ψιτ ψιτ γατούλη…..

ΑΡΙΘΜΟΣ 9, 9, ΕΝΝΕΑ,

Στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ θα βρείτε πολλά άρθρα γραμμένα από γνωστούς ανθρώπους ή φίλους του nikosonline.gr

https://www.nikosonline.gr/category/απόψεις/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.