Τι συμβαίνει μ’ ένα φιλί στο στόμα;

1
575

tumblr_mdtqwlj1ha1rln25vo1_M

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα παθιάρικο φιλί στο στόμα είναι το άλφα και το ωμέγα για μια καλή και ευτυχισμένη σχέση. Λένε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια ενός παθιάρικου φιλιού, έστω και μικρής διάρκειας, ανταλλάσσουμε περί τα 80 εκατομμύρια βακτήρια. Αν αυτό σας φαίνεται τρομακτικό, πρέπει να επιδείξετε ψυχραιμία καθώς όπως αποδεικνύεται από την επιστημονική έρευνα το φιλί είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία.

———————

Σύμφωνα με τους βιολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών δήλωσαν ότι τερμάτισαν κάποια σχέση τους επειδή το πρώτο φιλί δεν πήγε καλά. Ε, να σου πω… καλά έκαναν, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο από ένα ξενέρωτο φιλί! Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προσελκύονται από τη μυρωδιά ανδρών που διαθέτουν διαφορετικό γενετικό κώδικα για το ανοσοποιητικό σύστημα, σε μία περιοχή του DNA γνωστή ως «μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας», καθώς αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωχ μπερδεύτηκα τώρα μ’ όλα αυτά τα επιστημονικά…… μη μας ξενερώνετε ρε παιδιά για φιλιά μιλάμε…..

Τι μου λες βρε κούκλα μου; Προφανώς δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στη σκέψη μας όταν φιλιόμαστε, αλλά αυτό ακριβώς το φιλί είναι που μας δίνει στοιχεία σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη σχέση. Τέλος, ένα παθιάρικο φιλί μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με συναισθήματα επιθυμίας και λαχτάρας.

Δεν ξέρω τι να πω μπροστά σε όλους αυτούς τους επιστήμονες και τις έρευνες τους, αλλά δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το φιλί. Το παθιασμένο φιλί διαρκείας, εκείνο που η μία γλώσσα μπερδεύεται με την άλλη….. χριστέ μου πόσο μ’ αρέσουν τα φιλιά………. Άντε ταράχτηκα πάλι!

Το φιλί δραστηριοποιεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εγκεφάλου που συνδέεται με τις πληροφορίες από τα αισθητήρια όργανα και με βάση αυτή την εμπειρία αποφασίζουμε συνήθως πως θα προχωρήσουμε.

celine-dion-i-love-you_61w3j_2kioaf

tumblr_mkibqu7zlq1r45ivzo1_M

Τα φιλιά πυροδοτούν μια πραγματική πλημμυρίδα νευροδιαβιβαστών και ορμονών σε ολόκληρο το σώμα, που επηρεάζουν το πώς σκεπτόμαστε και νιώθουμε.

3053439569_2_5_M

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

tumblr_static_romantic-lovers-wallpapers

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.