Όταν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα καινούργιο βιβλίο, με νέα έρευνα, καινούργιες λεπτομέρειες και αναθεωρημένες σκέψεις. Τίτλος του «America’s Reluctant Prince» (Ο απρόθυμος πρίγκιπας της Αμερικής) του ιστορικού Steven M. Gillon.
Ήταν 16 Ιουλίου 1999 – 23 χρόνια πριν – όταν το αεροπλάνο του John F. Kennedy Jr. συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό λίγο έξω από τις ακτές του νησιού Martha’s Vineyard στην Μασαχουσέτη – σκοτώνοντας τον ίδιο, την σύζυγό του, Carolyn Bessette Kennedy, και την αδερφή της, Lauren Bessette.
John Fitzgerald Kennedy Jr. ( 25 Νοεμβρίου 1960 – 16 Ιουλίου 1999)
Το βιβλίο κυκλοφόρησε και είναι μια νέα, βιογραφία η οποία με μια έρευνα σε βάθος, αναλύει την ζωή του τότε 38χρονου John Kennedy Jr. και τα γεγονότα που συνέβησαν κατά το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ με την σύζυγό του, Καρολάιν.
Οι τελευταίες ώρες πριν την μοιραία πτήση
Ο συγγραφέας του βιβλίου πρωτοσυνάντησε τον John Kennedy Jr. στο πανεπιστήμιο του Brown το 1981, όταν ήταν βοηθός διδασκαλίας του. Οι δυο τους έγιναν φίλοι, με βάση την αμοιβαία αγάπη τους για την ιστορία και το racquetball, που συχνά έπαιζαν μαζί. Ο Gillon, στην βιογραφία του, περιγράφει τις τελευταίες ώρες του John Kennedy Jr. και λέει πώς το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 1999, πράγματι έλεγξε τον καιρό προτού φύγει από το γραφείο του για το αεροδρόμιο του Essex στο New Jersey, όπου ήταν το αεροπλάνο του.
Η πρόβλεψη έδινε καθαρό ουρανό, κάτι το οποίο ήταν σημαντικό, γιατί θα πετούσε με ότι έβλεπε και όχι με ότι έδειχναν τα όργανα του αεροπλάνου. Δεν είχε ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα όργανα των αεροσκαφών, εκείνη την εποχή, και δεν τα ήξερε καλά. Περνώντας η ώρα ο καιρός επιδεινώθηκε και όταν το αεροπλάνο του απογειώθηκε στις 8:30 μ.μ. είχε απλωθεί μια πυκνή ομίχλη. Λίγο μετά τις 9:40 μ.μ., ο Τζον που δεν έβλεπε καθαρά, κατάλαβε πως κάτι πήγαινε λάθος. Σαν να είχε αποπροσανατολιστεί το αεροπλάνο του.
Ο Gillon ισχυρίζεται πως… «Δεν έπρεπε να πετάξει εκείνο το βράδυ. Στην πρώτη ένδειξη κινδύνου, θα έπρεπε να είχε κάνει ότι έκαναν πολλοί πιλότοι εκείνη την νύχτα και να πετάξει προς την στεριά, μακριά από τον ωκεανό, να σταματήσει κάπου για το βράδυ και να συνεχίσει το επόμενο πρωί».
Όμως ο Τζον ήθελε να πετάξει εκείνο το βράδυ για να βρίσκεται την επόμενη ημέρα στον γάμο της ξαδέρφης του. «Ήταν λάθος η απόφαση του – και το τραγικό συμβάν – που τους οδήγησε στον θάνατο, ήταν αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Ο Τζον φέρει την ευθύνη της απερισκεψίας του εκείνο το βράδυ και μόνο ο Τζον».
Στο πλαίσιο της έρευνάς του, ο Κίλλον διερεύνησε τα πολλαπλά ψυχικά τραύματα που είχε ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ στην νεανική του ζωή και πήρε συνέντευξη από έναν ψυχολόγο του πανεπιστημίου Κολούμπια που ειδικεύεται στα παιδικά τραύματα. Ο Τζον ήταν ένα παιδί βαθύτατα τραυματισμένο από την δολοφονία του πατέρα του και… «Βίωσε περισσότερο θάνατο στην σύντομη ζωή του, από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι δολοφονίες του πατέρα του αλλά και του θείου του τον στιγμάτισαν. Μετά, στα 15, του ήρθε ο θάνατος του Ωνάση, που τον συμπαθούσε πολύ. Και επιπλέον μέσα σε ένα χρόνο είχαν αλλάξει 4 σπίτια και είχαν συνέχεια και τις Μυστικές Υπηρεσίες ξωπίσω τους, σαν να έλεγαν πως μπορεί να κινδυνεύει και η δική του η ζωή».
Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ με την μητέρα του, Τζάκι Κένεντι, που του είχε παθολογική αδυναμία.
Όσοι βιώνουν τον θάνατο, θέλουν να ζήσουν την ζωή στο έπακρο
Κάποια απ΄ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με την είδηση της συντριβής του αεροσκάφους του Τζον Κένεντι τζούνιορ
Ο Τζον, σύμφωνα με τον συγγραφέα… «είχε διαφύγει τον θάνατο και τον κίνδυνο τόσες πολλές φορές… και νομίζω πως ο Τζον πάντα πίστευε ότι κάτι θα γινόταν και θα σωζόταν, αλλά αυτό δεν συνέβη εκείνο το βράδυ». Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως ο σκοπός του βιβλίου του, δεν ήταν μια ψυχανάλυση του Τζον, αλλά μια προσπάθεια να τον καταλάβει καλύτερα.
Διαβάστε επίσης: Ο Ωνάσης ήθελε να μεγαλώσει ένα πρόεδρο: https://bit.ly/2ByNkbn
“Οι αλλαγές είναι νόμος της ζωής. Κι’ αυτοί που κοιτάζουν μόνο το παρελθόν και το παρόν, σίγουρα θα χάσουν το μέλλον” John Kennedy Jr.
———————————————————–
Διαβάστε ακόμα
Ο Ωνάσης και οι άλλοι: https://bit.ly/2mYNkfk
Η γυναίκα που παντρεύτηκε και τον Ωνάση και τον Νιάρχο: https://bit.ly/2Os5Aue
Δύο παιδάκια που τα έλεγαν Ωνάση: https://bit.ly/2ikcOEE
Γιατί ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Jackie; https://bit.ly/2wHaPkk
Η Jackie και η αδελφή της
Οι αδελφές που έπαιρναν η μία τον άντρα της άλλης: https://bit.ly/2yWC6Oq
Jackie Kennedy-Onassis: Λυσσασμένη για άντρες https://bit.ly/2OuffP4
Lee Radziwill: Ήταν χειρότερη απο την Jackie https://bit.ly/2PDKwUn
Χριστίνα Ωνάση: Έζησε 4 γάμους και 3 κηδείες: https://bit.ly/2jxHm2j
Σταύρος Νιάρχος: Ο επιφανής Έλληνας https://bit.ly/3dbTpNN
—————————————-