Τοξική αρρενωπότητα

Φτάνει πια με όλη αυτήν την “αντρίλα”, τους νταήδες και τους άντρες αγάδες που θεωρούν τις γυναίκες από κατώτερα όντα μέχρι ιδιοκτησία τους. Ίσως οι περισσότεροι να μεγαλώσαμε σε μητριαρχικές κοινωνίες ή οικογένειες, αλλά υπάρχουν και εκατομμύρια που έφαγαν στην μάπα, την αρνητική μορφή της πατριαρχίας.

0
380

 

Στην μνήμη της Ελένης, της Καρολάϊν, της Γαρυφαλιάς…

Φτάνει πια με όλη αυτήν την “αντρίλα”, τους νταήδες και τους άντρες αγάδες που θεωρούν τις γυναίκες από κατώτερα όντα μέχρι ιδιοκτησία τους.

Ίσως οι περισσότεροι να μεγαλώσαμε σε μητριαρχικές κοινωνίες ή οικογένειες, αλλά υπάρχουν και εκατομμύρια που έφαγαν στην μάπα, την αρνητική μορφή της πατριαρχίας.

Αυτήν την κακώς εννοούμενη πατριαρχία την έζησε πολύς κόσμος και την διδάχτηκε καλά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν τις γυναίκες σε οικογενειακές γιορτές, να μαζεύουν τα πιάτα και να χώνονται στην κουζίνα, ενώ οι άντρες καπνίζουν αραχτοί στους καναπέδες τα τσιγάρα τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που πρόλαβαν να ζήσουν το “η γυναίκα σπίτι με τα παιδιά αλλιώς τον πούλο” και το “αυτή που στολίζεται, είναι πουτάνα”. Υπάρχουν παιδικά αφτιά που άκουσαν σε παρέες αντρών – τους “μεγάλους” – να μιλάνε για “γκόμενες” λες και ήταν αμάξια. Να μιλούν για το πόσες «πήδηξαν» λες και είναι φράχτες.

Αν τυχόν μάλιστα κάποιος απ’ αυτούς ήταν πιο τρυφερός με την γυναίκα του, έτρωγε σίγουρα κράξιμο.

Και μια συμβουλή συγγενή, στο αγοράκι του σπιτιού.

  • “Σ’ αγαπώ, θα πεις σε γυναίκα μονάχα τη μέρα που την παντρεύεσαι.”

Σε τέτοια σπίτια, τα αγόρια έζησαν, άκουσαν και έμαθαν να μειώνουν τις γυναίκες. Να τους επιβάλλονται. Περνώντας τα χρόνια όμως είδαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, μεγαλώνοντας ανακάλυψαν πως έθρεψαν για χρόνια μέσα τους ένα τέρας: Το ισχυρό φύλο.

Για χάρη της αντρίλας του περιβάλλοντος τους, κάποιοι έκαναν ψυχανάλυση για να σπάσουν το γαμημένο απόστημα, να χυθεί από μέσα όλη η σκατίλα του άντρα και από άντρες, να γίνουν άνθρωποι.

Τελευταία, με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες, όλοι μας ελπίζουμε ότι το παρελθόν θα πεθάνει και τα νέα αγόρια θα μεγαλώσουν σωστά και με σεβασμό στις γυναίκες.

Καμία συμφιλίωση με την τοξική αρρενωπότητα. Καμία συμφιλίωση με το τέρας της “αντρίλας”. Αυτό να σκοτώσετε γιατί είναι το μόνο που αξίζει θάνατο.

Γιατί, όσο το τρέφουμε, μέρος του προβλήματος θα είμαστε κι εμείς.

Τοξική αρρενωπότητα, toxic males, woman's killers, αντρίλα, νταήδες, δολοφόνοι γυναικών, nikosonline.gr Τοξική αρρενωπότητα, toxic males, woman's killers, αντρίλα, νταήδες, δολοφόνοι γυναικών, nikosonline.gr

Γνωστοί φονιάδες γυναικών

Ο ερωτιάρης παπάς και οι 2 φόνοι: https://bit.ly/32PgoLv

Το λουκούμι ήταν… δηλητήριο!!! https://bit.ly/2ROM9hb

Ο 19χρονος δολοφόνος με το μαχαίρι https://bit.ly/3g16RFt

Παναγιώτης Φραντζής: Φοιτητής και δολοφόνος: https://bit.ly/2iErjmo

Κυριάκος Παπαχρόνης/ Ο Δράκος: https://bit.ly/2xxv3LI

Τοξική αρρενωπότητα, toxic males, woman's killers, αντρίλα, νταήδες, δολοφόνοι γυναικών, nikosonline.gr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.