Τουρισμός 2021: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Αν πιστέψεις τα Ελληνικά ΜΜΕ - στην μεγάλη πλειοψηφία τους – παρουσιάζουν μια εικόνα ιδανική έως και ειδυλλιακή θα έλεγα. Μια εικόνα που λέει: “Δεν τρέχει τίποτα, όλα είναι υπέροχα, ήλιος, θάλασσα, νησιά, Greece is kefi, Greece is souvlaki…κτλ. ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

0
566

Αν πιστέψεις τα Ελληνικά ΜΜΕ – στην μεγάλη πλειοψηφία τους – παρουσιάζουν μια εικόνα ιδανική έως και ειδυλλιακή θα έλεγα. Μια εικόνα που λέει: “Δεν τρέχει τίποτα, όλα είναι υπέροχα, ήλιος, θάλασσα, νησιά, Greece is kefi, Greece is souvlaki…κτλ. ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

Περιμένουμε τους τουρίστες όπως τότε, στην Ελληνική ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο”, που τα κορίτσια της Τρούμπας περίμεναν τον Αμερικάνικο στόλο. Φαίνεται πως το περσινό πάθημα, δεν έγινε μάθημα.

Πέρυσι αν θυμάστε είχαν πάει τον πρωθυπουργό της χώρας στην Σαντορίνη και είχαν στήσει Χολιγουντιανό σκηνικό για να αναγγείλει την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Υπέροχη εικόνα με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Όλα υπέροχα – δεν τρέχει τίποτα. Σας περιμένουμε. Και ήταν μια καταστροφή. Η Ελλάδα γέμισε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους ΚΑΙ επιπλέον ήταν ελάχιστοι οι τουρίστες που ήρθαν.

Τουρισμός 2021, Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, Greece summer 2021, Tourism, καλοκαίρι 2021, Ανοίγουμε πανιά, Χάρης Θεοχάρης, Haris Theoharis, nikosonline.gr

Ανοίγουμε πανιά

Φέτος την κατάσταση ανέλαβε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Και ξεκίνησε με μια συνέντευξη στο BBC, όπου τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Ο δημοσιογράφος τον κατακρεούργησε κανονικά. Τον διέψευσε σε όσα ισχυριζόταν και του είπε ότι η Ελλάδα έχει τους πιο αργούς ρυθμούς εμβολιασμού των πολιτών στην Ευρώπη. Η τελική “σφαλιάρα” ήταν όταν του είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι τόπος για να έρθουν οι Τουρίστες φέτος το Καλοκαίρι και του επεσήμανε ότι και οι Ηνωμένες πολιτείες κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες του “μην ταξιδέψετε” λόγω Κορωνοϊού.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν συνηθίσει να μιλούν στα ΜΜΕ εκ του ασφαλούς, μια και στην Ελλάδα τα ΜΜΕ τους υποστηρίζουν και τους προστατεύουν. Στο εξωτερικό όμως οι δημοσιογράφοι ούτε υποστηρίζουν, ούτε προστατεύουν, ούτε παίζουν το παιχνίδι των πολιτικών. Στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Τουρισμός 2021, Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, Greece summer 2021, Tourism, καλοκαίρι 2021, Ανοίγουμε πανιά, Χάρης Θεοχάρης, Haris Theoharis, nikosonline.gr

Στο εξωτερικό τα ΜΜΕ δεν είναι απαραίτητα διαπλεκόμενα με την εξουσία ή με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, και οι δημοσιογράφοι δεν είναι τσιράκια κομμάτων. Έτσι σε όσους πάνε να τους κοροϊδέψουν στα μούτρα τους, τους βάζουν στην θέση τους. Εν ολίγοις στην συνέντευξη του ο υπουργός τουρισμού της Ελλάδας παρουσιάστηκε λίγος και φαιδρός, με ψευδή στοιχεία, που έπεσαν στο κενό, επειδή απέναντί του έχει σοβαρό επαγγελματία και δεν έχει τις γνωστές αβάντες.

Μετά σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, ο υπουργός τουρισμού έστησε σκηνικό στο Σούνιο. Ναι, φέτος δεν έβαλαν τον πρωθυπουργό να κάνει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έβαλαν τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με φόντο τον αρχαίο ναό στο Σούνιο.

Και άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία. Κι’ όλα είναι υπέροχα… και τα ΜΜΕ διατυμπανίζουν ότι θα σκίσουμε φέτος από επισκέψεις τουριστών… και ο πρωθυπουργός για να δείξει πως όλα βαίνουν καλώς, πήγε ένα τριημεράκι διακοπές στην Τήνο.

Τον περασμένο Νοέμβριο με 600-700 κρούσματα ημερησίως μας επέβαλαν σκληρό lockdown. Τώρα με 2.800 κρούσματα ημερησίως τα ανοίγουν όλα…

Μακάρι να γίνει κάτι θετικό για να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα γιατί ο τουρισμός μας αφορά όλους, αλλά για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι άλλα μας “ταΐζουν” τα δικά μας ΜΜΕ, και άλλα πράγματα συμβαίνουν έξω. Διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά πως ό,τι βλέπουμε και διαβάζουμε είναι ψέματα. Ψεύτικα ρεπορτάζ, ψεύτικα άρθρα και ψεύτικα γκάλοπ.

Ιδού έρευνα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τουρισμός 2021, Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, Greece summer 2021, Tourism, καλοκαίρι 2021, Ανοίγουμε πανιά, Χάρης Θεοχάρης, Haris Theoharis, nikosonline.gr

Από δω και πέρα, όταν διαβάζουμε για γκάλοπ που δείχνουν τους ευτυχισμένους Έλληνες να είναι ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, από κάτω θα ποστάρουμε αυτόν τον πίνακα – για να τους θυμίζουμε πως δεν τρώμε σανό.

—————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.