Το Άλσος του Οικονομίδη

Μετά από πάρα πολλά χρόνια και ακόμα περισσότερες περιπέτειες το περίφημο θέατρο ή αναψυκτήριο, του πεδίου του Άρεως, το ξακουστό Άλσος του Οικονομίδη, αποκτά και πάλι ζωή. Χρόνια το περιμέναμε – όπως όλα στην Ελλάδα – αλλά επιτέλους ανοίγει πάλι και μάλιστα με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Με τον Διονύση Σαββόπουλο στο τιμόνι.

0
974

Μετά από πάρα πολλά χρόνια και ακόμα περισσότερες περιπέτειες το περίφημο θέατρο ή αναψυκτήριο, του πεδίου του Άρεως, το ξακουστό Άλσος του Οικονομίδη, αποκτά και πάλι ζωή. Χρόνια το περιμέναμε – όπως όλα στην Ελλάδα – αλλά επιτέλους ανοίγει πάλι και μάλιστα με μεγάλες φιλοδοξίες… 

Ο αείμνηστος ηθοποιός, στιχουργός και παρουσιαστής Γιώργος Οικονομίδης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το ιστορικό αναψυκτήριον «Άλσος» που κυριαρχούσε στην κοσμική Αθήνα τη δεκαετία του ’50, ανέδειξε καλλιτέχνες οι οποίοι ακολούθησαν λαμπρή καριέρα, όπως ο Χάρυ Κλύν, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Κώστας Χατζής κ.α.

«Το κτίριο «Οικονομίδη» αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών που η Περιφερειακή Αρχή προωθεί για να γίνει το Πεδίο του Άρεως, ένας ανοικτός, δημόσιος χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου», τόνισε σε ανακοίνωση της η Ρένα Δούρου, η οποία παραβρέθηκε και στην συνέντευξη τύπου.

Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, SAVVOPOULOS, nikosonline.gr

Ο χώρος ήταν σχεδόν έτοιμος από την ανάπλαση που είχε γίνει στο Πεδίο του Άρεως, το 2010. Το 2017 μάλιστα έγιναν και κάποιες εκδηλώσεις. Μετά περιμέναμε να γίνει ο διαγωνισμός για να το πάρουν κάποιοι επιχειρηματίες.

Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, SAVVOPOULOS, nikosonline.gr

Αν θυμάστε η ανάπλαση των 260 στρεμμάτων του μεγάλου πάρκου της πρωτεύουσας – του Πεδίου του Άρεως – ξεκίνησε το 2008 με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ αλλά και από εθνικούς πόρους, υπό τις οδηγίες του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη και παραδόθηκε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2010. Η τελευταία αυτή απόπειρα ανάπλασης, έμεινε δυστυχώς ημιτελής – ο κατασκευαστής Καπετανίδης άφησε το 1/3 του έργου ανεκτέλεστο, Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, nikosonline.grενώ καμία σοβαρή πρόνοια δεν υπήρξε για τη συντήρηση, φύλαξη, ανάδειξη και την καθαριότητα του χώρου, με αποτέλεσμα το σημερινό χάλι…

Η ενοικίαση για 25 χρόνια του ιστορικού κτιρίου «Οικονομίδη», από τον όμιλο επιχειρήσεων του Ηλία Μαροσούλη, είναι ένα πρώτο βήμα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Πεδίον Άρεως προκειμένου να γίνει ξανά ελκυστικό για τους Αθηναίους και να λειτουργήσει ως ένας χώρος αναψυχής, εστίασης και πολιτισμού. Αυτό εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της Περιφέρειας για αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

Το «Άλσος» (και όχι το Green Park που νομίζουν πολλοί), διαμορφώθηκε με την εποπτεία του Μανώλη Παντελιδάκη, ο οποίος το ‘εχει κάνει κούκλα! 

Το σκεπτικό του Άλσους είναι να ξεκινάει νωρίς, γύρω στις 9.30 και να τελειώνει γύρω στα μεσάνυχτα.

Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, SAVVOPOULOS, nikosonline.gr

Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, SAVVOPOULOS, nikosonline.gr Το Άλσος του Οικονομίδη, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΠΑΡΚΟ, PEDIO AREOS, ALSOS, OIKONOMIDIS, SAVVOPOULOS, nikosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Η παλιά Αθήνα

Παρασκήνιο και κόντρα παρασκήνιο: https://bit.ly/2vLpzPv

Τι θα γίνει με το Green Park; https://bit.ly/2vXnboy

Θα φτιάξουν το Green Park: https://bit.ly/3aG11WL

Vintage: Η παλιά Αθήνα https://bit.ly/2TEzb7v

———————————–

Αλσος Οικονομίδη vintage 

μα μα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.