Το «καταραμένο» νησί

2
721

gaiola2

Μια σειρά από ατυχίες και παράδοξα που συνέβησαν κατά καιρούς στους εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες του νησιού ήταν αρκετές για να του δώσουν το παρατσούκλι “καταραμένο” και να το κουβαλά μέχρι σήμερα που πλέον δεν κατοικείται από κανέναν.

Το νησάκι Gaiola βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, στην καρδιά του ομώνυμου Underwater Park, μια προστατευόμενη περιοχή περίπου 4,2 στρέμματα. Το νησί αποτελείται από δύο νησίδες που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο. Το ένα νησάκι έχει μια εγκαταλειμμένη πλέον βίλα, ενώ το άλλο είναι ακατοίκητο. Μια σειρά από ατυχίες και παράδοξα που συνέβησαν κατά καιρούς στους εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες του ήταν αρκετές για να λάβει το παρατσούκλι “καταραμένο” και να το κουβαλά μέχρι σήμερα που πλέον δεν κατοικείται από κανέναν.

Η σειρά των ατυχιών άρχισε κάποια στιγμή γύρω στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός εν ονόματι Hans Braun βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο αργότερα η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα. Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στο νησί. Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice – Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία. Ο μετέπειτα ιδιοκτήτης του, ένας Γερμανός βιομήχανος χάλυβα, ο βαρώνος Paul Karl Langheim καταστράφηκε οικονομικά.

Το νησί πέρασε ένα διάστημα και στα χέρια του επικεφαλής της Fiat Gianni Agnelli, ο γιος του οποίου αυτοκτόνησε. Και στη συνέχεια, ο ανιψιός του που θα αναλάμβανε τα ηνία της εταιρείας πέθανε σε ηλικία 33 ετών από μια σπάνιας μορφής λευχαιμία. Επόμενος ιδιοκτήτης 0 πολυ-δισεκατομμυριούχος Paul Getty που δεν νίκησε την “κατάρα” και απήγαγαν τον εγγονό του λίγο μετά την αγορά του νησιού, ενώ ο επόμενος ιδιοκτήτης, ο Gianpasquale Grappone, φαλίρισε και φυλακίστηκε! Sorry αλλά πράγματι κάτι συμβαίνει με αυτό το νησάκι. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι ιδιοκτήτες του να παθαίνουν όλες αυτές τις αναποδιές…..

gaiola3

 

gaiola5

 

Το νησί αποτελείται από δύο νησίδες που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο.

gaiola6

gaiola4

gaiola7

2 COMMENTS

  1. νικολα εννοεις 4,2 στρεμματα οχι 42 εκταρια δηλαδη 174 στρεμματα περιπου..αν μας το χαρισουν το περνουμε,και ας φαλιρισουμε.πρωτη φορα θαναι η τελευταια?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.