Το κορίτσι με τα 1000 πρόσωπα

1
157

LOS ANGELES, CA - MARCH 27: Actress Saoirse Ronan is photographed for Los Angeles Times on March 27, 2011 in Los Angeles, California on March 27, 2011. CREDIT MUST READ: Gary Friedman/Los Angeles Times/Contour by Getty Images. Published image. (Photo by Gary Friedman/Contour by Getty Images) *** Local Caption ***

Την βλέπεις σε διάφορες ταινίες, αντιλαμβάνεσαι το ταλέντο και τις δυνατότητες της και σκέφτεσαι ότι σίγουρα μια ανώτερη δύναμη την ευλόγησε. Το κορίτσι με το δύσκολο όνομα και το εύκολο επώνυμο ήρθε για να μείνει.

Η Saoirse Ronan με την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά, σε ηλικία 13 ετών, ήταν και υποψήφια για βραβεία Β΄ γυναικείου ρόλου στα Oscar, στα BAFTA και στις Χρυσές Σφαίρες. Ήταν στην ταινία Atonement που έκανε την μικρή και αντιπαθητική αδελφή της Keira Knightley, που με ένα ψέμα της, της κατέστρεψε την ζωή.

Από τότε όπου την βλέπω με εκπλήσσει με τις αλλαγές της, με την πλαστικότητα των κινήσεων της, με το απίστευτο ταλέντο της, να μπαίνει μέσα στον χαρακτήρα του κάθε ρόλου και να μεταμορφώνεται. Τώρα μόλις είδα την ταινία Brooklyn, και είναι πάλι τόσο, μα τόσο καλή, που δικαίως είναι και πάλι υποψήφια για όλα τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς.

Το σίγουρο μ’ αυτό το κορίτσι είναι ότι φτιάχτηκε για να παίζει και να υποδύεται. Και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Από σύγχρονες κοπέλες μέχρι ηρωίδες του παρελθόντος και του κλασσικού ρεπερτορίου.

Saoirse-Ronan1_M

Στην ταινία Atonement (2007), στα 13 της, εξέπληξε τους πάντες με την τόσο τέλεια ερμηνεία της.

-The-Lovely-Bones-2009-saoirse-ronan-35432675-1920-1037

Στο συγκλονιστικό θρίλερ του Peter Jackson The Lovely Bones (2009) και πάλι ήταν εξαιρετική και κέρδισε το CriticsChoice Award και το Saturn Award.

Saoirse-Ronan3_M

Στο action thriller Hanna (2011), ήταν 17 χρόνων και έπαιξε ένα κορίτσι αγρίμι, μια στυγερή δολοφόνο.

Η Saoirse Ronan είναι Ιρλανδοαμερικάνα και γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1994

Saoirse-Ronan2_M

Στην ταινία του Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel (2014), ήταν το αστείο κορίτσι με το σημάδι στο μάγουλο.

Brooklyn_3

Από την πρόσφατη ταινία της Brooklyn (2015), με τον ρόλο της Eilis Lacey δεν μοιάζει να τον υποδύεται. Μοιάζει ότι ζει κάθε στιγμή της ιστορίας.

Saoirse-Ronan_M

saoirse-ronan-hanna-int-04

Για το Brooklyn, διαβάστε πατώντας τον σύνδεσμο:

http://www.nikosonline.gr/?p=31250

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here