Το κτίριο καθάρισε

Πριν λίγες μέρες άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες για τον κόσμο. Τα μαγαζάκια δεξιά κι’ αριστερά δεν είναι γεμάτα, αλλά ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει. Η Αγορά είναι σε αναμονή. Αναμονή σημαίνει ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων έξι εβδομάδων μ’ «ελεύθερο θέμα» τις Παρασκευές (όποιος θέλει πάει στο παράρτημα του "Συν Αθηνά" στην Αγορά και δηλώνει τι θέλει να παρουσιάσει).

0
1242

Πριν λίγες μέρες άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες για τον κόσμο. Τα μαγαζάκια δεξιά κι’ αριστερά δεν είναι γεμάτα, αλλά ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει. Η Αγορά είναι σε αναμονή. Αναμονή σημαίνει ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων έξι εβδομάδων μ’ «ελεύθερο θέμα» τις Παρασκευές (όποιος θέλει πάει στο παράρτημα του “Συν Αθηνά” στην Αγορά και δηλώνει τι θέλει να παρουσιάσει).

Τι λέτε, θέλετε να μάθουμε περισσότερα να δούμε ολοκαίνουργιες φωτογραφίες; Κτίριο φρέσκο και καθαρό. Για όσο καιρό προλάβουμε να το χαρούμε πριν πλακώσουν οι βάνδαλοι με τα spray κι αρχίσουν πάλι τις μουτζούρες τους.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Παρ’ όλο που στην Κυψέλη είναι πολύ «στριμωγμένα» τα πάντα, η γειτονιά γύρω από την Φωκίωνος Νέγρη παραμένει ένα αυθεντικό αστικό κέντρο, με κάποια ωραία αρχιτεκτονικά δείγματα και βέβαια με την πολύπαθη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Από την ακμή πέρασε στην παρακμή, μετά στις καταλείψεις και όταν στην συνέχεια εμφανίστηκαν τα γνωστά προβλήματα των καταλήψεων, ένα ωραίο πρωί μπήκε μέσα ο Δήμος και καθάρισε τα πάντα και ύστερα αποφάσισε ότι πρέπει μέσω και του “συνΑθηνά”, να καλέσει διάφορες ομάδες της πόλης να προτείνουν ιδέες για τη διαχείριση της Αγοράς. Τελικά κατέληξαν στο Impact Hub Athens.

Είναι 250 ομάδες που συνεργάζονται με το “συνΑθηνά” και άλλες τόσες που δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτό, αλλά κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά. Και χαίρομαι που επιτέλους κατάλαβαν κάποιοι ότι αφού ο Δήμος δεν έχει τα χρήματα αλλά και τις δεξιότητες να διαχειριστεί την καινούρια πραγματικότητα, είναι κρίμα να μην συνεργαστούν με αυτούς που ξέρουν. Είναι ένα πείραμα λοιπόν, που εμπεριέχει ρίσκο αλλά υποθέτουμε πως η συνεργασία με αυτό το ανθρώπινο δυναμικό θα λειτουργήσει ως μοντέλο και για άλλες ενέργειες. Ένα πείραμα, όμως, περισσότερο για τον ίδιο το δήμο αφού η ίδια η κοινωνία έχει προχωρήσει αρκετά.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα έχει πολλές χρήσεις. Τα εμπορικά καταστήματα θα γειτονεύουν με πολιτιστικούς χώρους (όχι γκαλερί) και τις υπηρεσίες του δήμου- και όλες οι ομάδες θα συνεργαστούν για κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η Αγορά άνοιξε για να γεφυρώσει την παλιά με τη νέα Κυψέλη. Αυτές οι δράσεις που θα γίνουν έχουν σκοπό να εντάξουν όλη η Κυψέλη μέσα τους. Όλη όμως, όχι μια μερίδα.

Η Αγορά άρχισε να λειτουργεί με μια έκθεση φωτογραφίας που προσπαθεί να παρουσιάσει αυτή τη ποικιλία στοιχείων που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Μιλάμε λοιπόν για δεκαεπτά φωτογράφους, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (μόδα, διαφήμιση, τέχνη, ρεπορτάζ κλπ), και όλοι τους φωτογράφισαν την Κυψέλη. Δεν δόθηκε καμία κατεύθυνση και δεν υπήρξε κανένας περιορισμός πέραν του να είναι όλες οι φωτογραφίες ασπρόμαυρες, κυρίως για να υπάρξει μια ομοιομορφία μεταξύ όλων αυτών των πολύ διαφορετικών ως προς το θέμα τους εικόνων.

DIMOTIKI AGORA KYPSELIS, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση, Εκθέσεις, νικος ον λαιν, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, nikosonline.gr,

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Η Αγορά της Κυψέλης όπως είχε καταντήσει (πάνω)… και όπως είναι σήμερα (κάτω)

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Το κτίριο έχει γίνει πάλι πανέμορφο, παραδόθηκε στον κόσμο και μέσα από την αυτοδιοίκηση αναμένουμε να γίνουν ωραία πράγματα.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

Συντήρηση ιστορικών κτιρίων

Θυμάστε την βίλα Αμαλία; https://bit.ly/3hoKiKv

Έχετε πάει στην βίλα Ζωγράφου; https://bit.ly/3bQyNdM

Φτιάχνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: https://bit.ly/2GSPzxj

Υγρασία και μούχλα στο Αχίλλειο: https://bit.ly/3bTl45L

Το χάλι των Ελληνικών Μουσείων: https://bit.ly/3hoqOpu

Ανακαινίζεται το Ωδείο Αθηνών: https://bit.ly/3kfMvKi

Ένα Ελληνικό Boutique Hotel υπόδειγμα: https://bit.ly/33sUeO2

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ανακαίνιση,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.