Το μπαράκι του Μάριου

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης το ονόμασε PETROGAZI και του έμεινε. Ένας χώρος που βρίσκεται στο κτίριο που στεγάζει από την «Ταράτσα του Φοίβου», μέχρι το Acro και το Gazi Live. Εκεί λοιπόν από 2 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, θα παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Το μπαράκι του Μάριου».

0
784

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης το ονόμασε PETROGAZI και του έμεινε. Ένας χώρος που βρίσκεται στο κτίριο που στεγάζει από την «Ταράτσα του Φοίβου», μέχρι το Acro και το Gazi Live. Εκεί λοιπόν από 9 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, θα παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Το μπαράκι του Μάριου».

Μέσω μιας μουσικοθεατρικής παράστασης θα θυμηθούμε μέσα από τραγούδια – σταθμό στην Ελληνική δισκογραφία – παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες, χαρές και γλέντια των ανθρώπων που διαμόρφωσαν μια Ελλάδα με μουσικό ήθος!

ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖΙ, ΛΑΪΚΑ, PETROGAZI, BAR MARIOS, LAIKA, nikosonline.gr

Η Αναστασία Κορινθίου με οδηγό της την φαντασία έγραψε ένα κείμενο που μας μεταφέρει στην δεκαετία του 50 και του 60 στο Ιστορικό Καφενείο των μουσικών, ή αλλιώς ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ όπως έγινε γνωστό! Μια παρέα ξανανταμώνει και μέσα από τις κουβέντες τους, βλέπουμε παραστατικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα του τότε! Το όλο εγχείρημα σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κοσμόπουλος- αλλά πρέπει να πούμε ότι την αρχική σπίθα την άναψε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, που είναι και η κινητήρια δύναμη της παράστασης.

Φιλοδοξία και στόχος αυτής της μουσικοθεατρικής παράστασης είναι να θυμηθούμε ποιοι είμαστε μέσα από την δεξιοτεχνία αλλά και το δημιουργικό πείσμα, ανθρώπων που με το μπουζούκι, την ψυχή και την φωνή τους έγραψαν την Σύγχρονη Ελληνική ιστορία του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Αυτή η μουσικοθεατρική παράσταση στοχεύει σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν το Κλασσικό Ελληνικό τραγούδι και θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο σε εκείνη την εποχή που ήταν πιο αθώα και σίγουρα 100 % πιο ανθρώπινη και αυθεντική.

Γιατί η Ελλάδα είναι τα τραγούδια που διαμόρφωσαν…ψυχές!

ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖΙ, ΛΑΪΚΑ, PETROGAZI, BAR MARIOS, LAIKA, nikosonline.gr

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοσμόπουλος, Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου, Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης, Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Εμφανίζονται: Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος και Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Και οι ηθοποιοί: Παύλος Χαικάλης, Τάνια Τρύπη και Θάνος Κοντογιώργης/ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, Σταμάτης Χρήστου πιάνο-ακορντεόν, Bαγγέλης Κονταράτος –κιθάρα, Γιώργος Μπαιρακτάρης μπάσο, Κωσταντίνος Ρήγας τύμπανα-κρουστά

ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖΙ, ΛΑΪΚΑ, PETROGAZI, BAR MARIOS, LAIKA, nikosonline.gr

Έναρξη 9 Νοεμβρίου/ κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι

ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖΙ, ΛΑΪΚΑ, PETROGAZI, BAR MARIOS, LAIKA, nikosonline.gr ΜΠΑΡΑΚΙ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖΙ, ΛΑΪΚΑ, PETROGAZI, BAR MARIOS, LAIKA, nikosonline.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.