Το πάρκο με τα ξύλινα γλυπτά….

Ένας ανήσυχος άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, πέρασε από την ζωή και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του. Του άρεσε η κεραμική και διέπρεψε. Τα γλυπτά του θαυμάζονται ακόμα και σήμερα. Καταπιάστηκε με το βιολί και με την δημιουργία κοσμημάτων. Και ξαφνικά του μπήκε η μεγάλη ιδέα….

1
2089

Ένας ανήσυχος άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, πέρασε από την ζωή και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του. Του άρεσε η κεραμική και διέπρεψε. Τα γλυπτά του θαυμάζονται ακόμα και σήμερα. Καταπιάστηκε με το βιολί και με την δημιουργία κοσμημάτων. Και ξαφνικά του μπήκε η μεγάλη ιδέα…

Το 1934 ξεκίνησε την μεγαλύτερη εργασία του, δημιουργώντας ένα πάρκο γλυπτών, που τώρα ονομάζεται William Ricketts Sanctuary. Δούλεψε εκεί μέσα, μέχρι το θάνατο του, το 1993. Σχεδόν 60 χρόνια!

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

Γράφει ο Νάρκισσος Σκαρλάφτης/ Editor Νίκος Μουρατίδης

Γεννημένος στην Αυστραλία το 1889, ο William Ricketts ασχολήθηκε με την αγγειοπλαστική και την γλυπτική. Έζησε με τους ιθαγενείς διδάχτηκε από αυτούς, με τα έργα του ανάπτυξε ένα πνευματικό δεσμό μαζί τους που μέχρι τώρα μπορούν να νιώσουν οι επισκέπτες. Το πάρκο που είναι εξ ολοκλήρου δημιουργία του γλύπτη, είναι αποτέλεσμα της αγάπης του για την φύση και είναι εμπνευσμένο από τους ιθαγενείς της Αυστραλίας και τον πνευματικό τους κόσμο.

Σήμερα στο πάρκο υπάρχουν 92 γλυπτά από φυλές της Αυστραλίας, μισοκρυμμένα με ένα μαγικό τρόπο ανάμεσα σε βράχους και δέντρα. Στην είσοδο δεσπόζουν δύο εξαιρετικά μεγάλα γλυπτά σοφών γερόντων από τις φυλές Arrente και Pitjantjatjara. Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να σεβαστεί την μητέρα φύση και τις ανθρώπινες αξίες.

“Καθένας από μας είναι ένας μετασχηματιστής της θείας δύναμης και όταν ο έρωτας βρίσκει μορφή στη γλυπτική και στη μουσική είμαστε ευλογημένη διότι μέσω αυτών μπορούμε να φτάσουμε το θεό! Ο άνθρωπος είναι αριστούργημα της φύσης εκ τούτου”

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο παρέα…

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,  William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,  William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

  William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία, Australia, Park, nikosonline.gr  William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία, Australia, Park, nikosonline.gr

Στην ενότητα ΤΑΞΙΔΙΑ θα βρείτε πολλά άρθρα και video που θα σας… ταξιδέψουν

https://www.nikosonline.gr/category/ταξίδια/

 William Ricketts, Sanctuary, Πάρκο, Γλυπτά, Αυστραλία,

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.