Το παιδί είναι ταλεντάρα και φωνάρα

Να το πως εξ αρχής – κι’ ας με πείτε υπερβολικό (καμιά φορά μέσα από την υπερβολή καταφέρνουμε να κάνουμε τους άλλους να προσέξουν καλύτερα). Ο Αχιλλέας Σπαής είναι για έξω από δω. Είναι επιπέδου Ed Sheeran, Harry Styles, Jack Savoretti κτλ. Ο ίδιος βέβαια, αγαπάει πιο πολύ τον John Legend, τον Sam Smith και τον Hozier.

0
424

Να το πως εξ αρχής – κι’ ας με πείτε υπερβολικό (καμιά φορά μέσα από την υπερβολή καταφέρνουμε να κάνουμε τους άλλους να προσέξουν καλύτερα). Ο Αχιλλέας Σπαής είναι για έξω από δω. Είναι επιπέδου Ed Sheeran, Jack Savoretti κτλ. Ο ίδιος βέβαια, αγαπάει πιο πολύ τον John Legend, τον Sam Smith και τον Hozier.

Όταν έπεσε στα χέρια μου αρχές καλοκαιριού το τραγούδι “Ι’m Singing For You” ενθουσιάστηκα. Άρχισα να το παίζω στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές μέχρι που τον έβγαλα και τηλεφωνικά σε μια εκπομπή, να μιλήσουμε για να μάθω περισσότερα. Και έμαθα.

Το παιδί είναι ταλεντάρα και φωνάρα, Achilleas Prais, music, songs, JFK, Αχιλλέας Σπαής, nikosonline.gr

Who is who

Ο Αχιλλέας Σπαής, Αθηναίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, εμπνευσμένος από θρύλους της τζαζ όπως η Ella Fitzgerald και ο Chet Baker καθώς και πρωτοπόρους της funk όπως οι Tower Of Power, γράφει μοντέρνα pop που σίγουρα θα τον κάνει αγαπητό στους θαυμαστές του είδους.

Ξεκίνησε ως πιανίστας και σπούδασε Οικονομικά του Περιβάλλοντος στο Λονδίνο και τη Βιέννη προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για να ακολουθήσει τα μουσικά του σχέδια. Ενεργός στην indie pop σκηνή της Αθήνας, έχει εμφανιστεί μπροστά σε μεγάλο κοινό σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Συμποσίου για την Κλιματική Αλλαγή το 2019.

Ο Αχιλλέας έχει συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς και έχει συνθέσει το δικό του υλικό μέσα από την εμπειρία και τον πειραματισμό. Σήμερα ακολουθεί σόλο καριέρα, συνεργαζόμενος με την “Animal Farm Music”, μια βρετανική δισκογραφική με έδρα στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού 2022 το single με τίτλο “Ι’m Singing For You”. Τώρα βγήκε το δεύτερο “I met you in the JFK”.

Το παιδί είναι ταλεντάρα και φωνάρα, Achilleas Prais, music, songs, JFK, Αχιλλέας Σπαής, nikosonline.gr

Το τραγούδι είναι αληθινή ιστορία

Το “I met you in the JFK”είναι ένα ρυθμικό pop τραγούδι με αισιόδοξη διάθεση, σε δικούς του στίχους και μουσική, ιδανικό για ραδιοφωνικές ακροάσεις! Η ηχογράφηση, η μίξη και η παραγωγή έγιναν από την Animal Farm Music στο Λονδίνο ενώ το mastering του τραγουδιού έγινε από τη “Hafod Mastering” στην Ουαλία.

Το τραγούδι, εμπνευσμένο από ένα αληθινό γεγονός, αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Παρότι και οι δύο δεσμευμένοι, η χημεία μεταξύ τους γίνεται άμεσα αισθητή και ερωτεύονται αστραπιαία στο δρόμο για την πόλη. Στο κέντρο της πόλης οι δρόμοι τους θα χωρίσουν και δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά.

Το παιδί είναι ταλεντάρα και φωνάρα, Achilleas Prais, music, songs, JFK, Αχιλλέας Σπαής, nikosonline.gr

Το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία του Tony Kris, αποτελεί μια αναπαράσταση της ιστορίας αυτής αλλά ο Αχιλλέας αποφάσισε να δώσει μια διαφορετική τροπή στην ιστορία, αρκετά ρεαλιστική θα μπορούσε να πει κανείς…

Ακούστε και τα δύο τραγούδια

Achilleas Spais – I met you in the JFK

Achilleas Spais – I’m Singing for You

———————————————

Το παιδί είναι ταλεντάρα και φωνάρα, Achilleas Prais, music, songs, JFK, Αχιλλέας Σπαής, nikosonline.gr

ACHILLEAS SPAIS

– Facebook https://www.facebook.com/achilleas.spais.5
– Instagram https://www.instagram.com/achilleas.spais/

– TikTok https://www.tiktok.com/@achilleas_spais

– Twitter https://twitter.com/AchilleasSpais

– Youtube https://www.youtube.com/channel/UCqxkylE3-JftzyOEar9hSiQ

– Spotify https://open.spotify.com/artist/5KqXqsjae7Qo903OVzzAyT?si=a24iedGJRHWAUC4eT44q-Q

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.