Το παιδικό όνειρο…

0
1305

Οινοποιία Ντούγκος

Ο φίλος μου Κωνσταντίνος Καραγιάννης από την Λάρισα, μου έφερε δώρο ένα σετ κρασιών. Dougos έγραφε η ετικέτα και ομολογώ δεν την είχα ξαναδεί. «Θα τρελαθείς», μου είπε. «Φίλος τα φτιάχνει, και ήταν παιδικό του όνειρο».

Τέτοια λέγε μου εμένα. Άνοιξα το ένα μπουκάλι με το λευκό και πλημμύρισε το δωμάτιο μυρωδιά. Εδώ είμαστε, σκέφτηκα. Μην σας τα πολυλογώ, το κρασί ήταν υπέροχο. Του τηλεφώνησα να τον ρωτήσω που μπορώ να τα βρω στην Αθήνα και πάνω στην κουβέντα, τον παρακάλεσα να μου γράψει και δύο λόγια για τον Θάνο Ντούγκο και τα κρασιά του για να τον παρουσιάσουμε στο nikosonline.gr. Στην υγειά σου Κωνσταντίνε μου.

%CE%A1%CE%B1%CF%88%CE%AC%CE%BD%CE%B7+-+%CE%9A%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1+%CE%9B%CE%B9%CE%AC%CF%80%CE%B7

Το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα

του Κωνσταντίνου Καραγιάννη

Το παιδικό όνειρο, η αγάπη για το σταφύλι, το πάθος για δημιουργία, η συνεχής πρόκληση στο να ανακαλύπτει όλο και πιο πολλά μυστικά στο μαγικό κόσμο του οίνου των θεών του Ολύμπου, όπως τον ονομάζει ο Θάνος, έφεραν την οινοποιία του σε υψηλό επίπεδο, και ύστερα ήρθαν τα μετάλλια και οι διακρίσεις. Στα δικά μου τα μάτια ο Θάνος είναι σαν ένας μεγάλος συνθέτης που διψάει να ανακαλύπτει συνέχεια εξαιρετικές μελωδίες και να παντρεύει αρχαίους ήχους με σύγχρονους. Σαν να λέμε να γοητεύεται από τα αρώματα και τις γεύσεις…

Ο Θάνος είναι ένας ξεχωριστός φίλος παράδειγμα προς μίμηση, και κάθε φορά που περνάω από τα Τέμπη κάτι με τραβάει σαν μαγνήτης να περάσω να τον δω και να πιούμε παρέα ένα ποτηράκι. Είναι έτσι κι’ αλλιώς φιλόξενος, πάντα με ένα ιδιαίτερο χαμόγελο, ανοίγει τις πόρτες και με καλωσορίζει εγκάρδια. Έχει πάντα στο γραφείο του κρατημένο ένα μπουκάλι με αρώματα και γεύσεις Ελλάδας. Αφιερώνει δέκα λεπτά να με δει να τα πούμε και μετά, όταν πάει σε κάποια δουλειά, μένω μόνος κάνοντας βόλτες με το ποτήρι μου στο χέρι, και πάντα εξερευνώ το χώρο με τα αριστουργήματα του. Θες δεν θες, το μάτι σου πάει πάντα στον τοίχο όπου βρίσκονται όλες οι διακρίσεις και τα μετάλλια, που έχει κερδίσει η εταιρία και τα κρασιά του.

Και κάθε φορά που φεύγω έχοντας στα χέρια μου ένα μπουκάλι από το κρασί του, νομίζω πως κρατάω μυστικά αρωμάτων και γεύσεων χιλιάδων χρόνων καλά φυλαγμένα και παλαιωμένα, που μόνο ο Θάνος έχει την τέχνη να φυλακίζει εκεί μέσα. Και ο μόνος τρόπος για να χαθώ μέσα σ’ αυτήν την μαγεία, δεν είναι άλλος από το να το δοκιμάσω με τον σεβασμό που του αρμόζει.

Κωνσταντινος Καραγιάννης

Οινοποιία Ντούγκος,

Ο Θάνος Ντούγκος μαζί με την αδελφή του Λουιζα συνθέτουν θαύματα στον χώρο του οίνου.

Οινοποιία Ντούγκος,

Η γεύση και το άρωμα του θα σε μαγέψει. Νιώθεις γοητευμένος και δεν μπορείς παρά να αισθανθείς περήφανος που έχεις φίλο έναν γητευτή της τέχνης του οίνου, και συνάμα περήφανος που κατάγεσαι από αυτόν τον ιερό τόπο.

Οινοποιία Ντούγκος,

Στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συναντά κανείς το οινοποιείο Ντούγκου μέσα σ’ ένα μικρό αμπελώνα.

Οινοποιία Ντούγκος,

Τα υπόλοιπα αμπελοτόπια βρίσκονται στις παρυφές του Ολύμπου

Οινοποιία Ντούγκος, Ο Θάνος είναι ένας ξεχωριστός φίλος, ευγενικός και γενναιόδωρος. Ένας επιχειρηματίας που έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της Ελληνικής οινοποιίας.

Οινοποιία Ντούγκος,

Στις πλαγιές του Ολύμπου Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 550-700 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, στις θέσεις Προσήλια και Τουρτούρα …

Οινοποιία Ντούγκος,

Οινοποιείο Ντούγκος: Πανάρχαια αρώματα και γεύσεις του Ολύμπου

Οινοποιία Ντούγκος,

20 χρόνια οινοποιία «Ντούγκος»

http://dougos.gr/welcome/

Οινοποιία Ντούγκος

Κάντε Like στην σελίδα «Άντρες παντού» / https://www.facebook.com/Άντρες-Παντού-279562219091843/

Γίνετε μέλη στην ομάδα “ΕΛΛΑΔΑ λέμε…” / https://www.facebook.com/groups/800168140118916/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.