Το Παρίσι ανανεώνεται

0
116

parisakion1

Το Παρίσι, δεν φτάνει που είναι μια υπέροχη πόλη, με ποτάμι, απίστευτους κήπους, πάρκα, πλατείες, δάσος κτλ. Θα γίνει ακόμα πιο… πράσινο!

Η Δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε την πλήρη αναμόρφωση της πόλης θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της και να την κάνει ακόμα πιο “φιλική” προς τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους. Τα έργα που θα κάνει είναι απλά. Θα περιορίσει τα αυτοκίνητα στο κέντρο, θα δημιουργήσει περισσότερους ποδηλατοδρόμους αλλά και θα φύτευση όλους τους ακάλυπτους χώρους. Επίσης οι παιδικές χαρές και οι πλατείες θα αυξηθούν σε αριθμό.

Η ίδια λέει: “Σκοπός είναι η αναμόρφωση της πόλης που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους, ενώ οι τουρίστες θα απολαμβάνουν περισσότερο πράσινο και ένα διαφορετικό αστικό τοπίο. Δεν χρειαζόμαστε τόσα αυτοκίνητα αλλά πιο πολύ πράσινο γύρω μας για να αισθανόμαστε καλύτερα”. Έτσι από τον Ιούνιο και μετά αρχίζουν οι συζητήσεις για το project, που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Μακάρι να γίνει παράδειγμα και για μας…. Για τους πάμπλουτους Έλληνες 8 εκατ. ευρώ είναι ένα τίποτα. Θα μπορούσαν να κάνουν μια ωραία χορηγία μπας και γίνει πιο ανθρώπινη η Αθήνα. Τι λέτε;

parisakion4

Οι όχθες του Σηκουάνα θα αλλάξουν μορφή

parisakion5

Παραποτάμιο υπαίθριο σινεμαδάκι

parisakion2

Patrick-Blanc-Green-Wall-Museé-Du-Quai-Branly-Paris-1

Το περίφημο μουσείο Quai Branly που έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον πλανήτη

parisakion6

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

green-garden-spring-in-paris-wallpapers-1024x768

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here