Το Παρίσι ανανεώνεται

Το Παρίσι, δεν φτάνει που είναι μια υπέροχη πόλη, με ποτάμι, απίστευτους κήπους, πάρκα, πλατείες, δάσος κτλ. Θα γίνει ακόμα πιο... πράσινο!

2
577

Το Παρίσι, δεν φτάνει που είναι μια υπέροχη πόλη, με ποτάμι, απίστευτους κήπους, πάρκα, πλατείες, δάσος κτλ. Θα γίνει ακόμα πιο… πράσινο!

Η Δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε την πλήρη αναμόρφωση της πόλης θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της και να την κάνει ακόμα πιο “φιλική” προς τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους.

GREEN PARIS, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ,  ΔΕΝΤΡΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Τα έργα που θα κάνει είναι απλά. Θα περιορίσει τα αυτοκίνητα στο κέντρο, θα δημιουργήσει περισσότερους ποδηλατοδρόμους αλλά και θα φύτευση όλους τους ακάλυπτους χώρους. Επίσης οι παιδικές χαρές και οι πλατείες θα αυξηθούν σε αριθμό.

Η ίδια λέει: “Σκοπός είναι η αναμόρφωση της πόλης που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους, ενώ οι τουρίστες θα απολαμβάνουν περισσότερο πράσινο και ένα διαφορετικό αστικό τοπίο. Δεν χρειαζόμαστε τόσα αυτοκίνητα αλλά πιο πολύ πράσινο γύρω μας για να αισθανόμαστε καλύτερα”. Έτσι από τον Ιούνιο και μετά αρχίζουν οι συζητήσεις για το project, που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Μακάρι να γίνει παράδειγμα και για μας…. Για τους πάμπλουτους Έλληνες 8 εκατ. ευρώ είναι ένα τίποτα. Θα μπορούσαν να κάνουν μια ωραία χορηγία μπας και γίνει πιο ανθρώπινη η Αθήνα. Τι λέτε;

GREEN PARIS, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ,  ΔΕΝΤΡΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

parisakion4

Οι όχθες του Σηκουάνα θα αλλάξουν μορφή

parisakion5

Παραποτάμιο υπαίθριο σινεμαδάκι

parisakion2

GREEN PARIS, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ, ΔΕΝΤΡΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Το περίφημο μουσείο Quai Branly που έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον πλανήτη

parisakion6

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

green-garden-spring-in-paris-wallpapers-1024x768

2 COMMENTS

  1. La Seine θα γινει πιο ομορφος απο οτι ειναι? Δηλαδη θα προσθεσουν πρασινο για να γινει πιο φανταστικο ,μια οαση για τους επισκεπτες.Αααχ αυτο το παραποταμιο υπαιθριο σινεμαδακι με συνεπηρε πραγματικα….αγκαλια βραδυ να βλεπεις ταινια και μαλιστα …γαλλικη …πιο ονειρικο δεν γινεται….Μπραβο τα αρθρα ολα μας κατεκτησαν στην κυριολεξια….

  2. Υπεροχα τα αρθρα σας για το Παρισι κ Μουρατιδη. Μπραβο σας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.