Η ερωτική πράξη κάνει καλό;

Εσείς τι λέτε; Η ερωτική πράξη μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, ή ωφελεί και το σώμα μας και τις λειτουργίες του; Βοηθάει δηλαδή και ψυχολογικά και βιολογικά; Δηλαδή απ’ την μια μας δίνει αυτοπεποίθηση, κι’ από την άλλη κάνει καλό στην καρδιά;

0
948

Εσείς τι λέτε; Η ερωτική πράξη μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, ή ωφελεί και το σώμα μας και τις λειτουργίες του; Βοηθάει δηλαδή και ψυχολογικά και βιολογικά; Δηλαδή απ’ την μια μας δίνει αυτοπεποίθηση, κι’ από την άλλη κάνει καλό στην καρδιά;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσοι συνευρίσκονται ερωτικά τακτικά έχουν στο αίμα υψηλότερα επίπεδα από τις πρωτεΐνες (λέγονται αντισώματα) που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς». Και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος καθημερινά κρεβάτι: μία ή δύο φορές την βδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν. (Α, οκ είμαστε μέσα στα όρια)

Τονώνει την… ερωτική επιθυμία! Αν θέλετε να έχετε πιο δραστήρια ερωτική ζωή, πρέπει να  το κάνετε. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες για τις γυναίκες κυρίως, η ερωτική συνεύρεση αυξάνει την ενυδάτωση του κόλπου, την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και την ελαστικότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο άνετα και να το λαχταρούν περισσότερο.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η ερωτική πράξη μπορεί να αποτελεί «φάρμακο» για την υπέρταση, καθώς πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ερωτική πράξη (αλλά όχι ο αυνανισμός) μπορεί να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση, ιδίως την συστολική.

Καίει θερμίδες. Μπορεί να μην καίει όσες το τρέξιμο, αλλά ασφαλώς είναι μια μορφή γυμναστικής μέτριας εντάσεως, που αυξάνει τον καρδιακό παλμό, ενεργοποιεί διάφορους μυς (αναλόγως και με τη στάση του σώματος, βεβαίως) και αν είναι αρκετά παθιασμένο επιταχύνει και την αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει πως κατά μέσον όρο οι άντρες καίνε 4 θερμίδες το λεπτό όταν κάνουν έρωτα και οι γυναίκες 3 (οι αντίστοιχες θερμίδες όταν κάνουν jogging είναι 9 και 7 το λεπτό).

Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρδιακός παλμός αυξάνεται μεν στη διάρκειά της ερωτικής ρπάξης αλλά σε ανεκτό βαθμό. Μία από αυτές τις μελέτες που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι την ώρα του οργασμού ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται κατά 21 παλμούς το λεπτό στους μεσήλικους άνδρες και κατά 19 στις γυναίκες. Σε μία μελέτη, οι μεσήλικες άντρες που έκαναν έρωτα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με όσους σπανίως το έκαναν. Προσοχή, όμως: αυτά ισχύουν για τις μόνιμες σχέσεις. Όταν η ερωτική σχέση είναι εξωσυζυγική, ο κίνδυνος για έμφραγμα είναι κάπως αυξημένος, ιδίως για τους άντρες. (Ωχ, γιατί;)

Ελαττώνει τον πόνο. Ο οργασμός μπορεί να αμβλύνει το αίσθημα του πόνου, επειδή διεγείρει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης» που έχει καλά τεκμηριωμένες αναλγητικές ιδιότητες.

Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη. Η πολύ συχνή εκσπερμάτωση (τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα) μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ για να αποκομίσει αυτό το όφελος: ακόμα και ο αυνανισμός ή η ονείρωξη αποδίδουν. (Ωραία, τέλεια!!!)

Βελτιώνει τον ύπνο. Πολλοί άνθρωποι αποκοιμούνται έπειτα από την ερωτική πράξη και έχουν λόγο γι’ αυτό. Μετά τον οργασμό, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία.

Καταπραΰνει το στρες. Η ερωτική συνεύρεση και ιδίως τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικά, διότι διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών – των φυσικών ορμονών της ευεξίας. Επιπλέον, η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που «ξυπνάει» το κέντρο της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης, ενώ η τόνωση της αυτοεκτίμησης και της ευτυχίας που προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή, μειώνει ακόμα περισσότερο το στρες.

Όσοι κάνουν τακτικά έρωτα έχουν στο αίμα υψηλότερα αντισώματα, που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους επικίνδυνους «εισβολείς».

Erotica

Η πολύ συχνή εκσπερμάτωση μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

blog-sex-life

Το σεξ και ιδίως τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικά, διότι διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών.

———————————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.