Το σημειωματάριο της κυρίας Χατζίκου

Κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο βιβλίο, κάτι σαν σημειωματάριο, μιας μεγάλης δασκάλας του κινηματογράφου της τηλεόρασης και του θεάτρου- για να διαβάσουμε τις σημειώσεις αυτής της γυναίκας, να μπούμε μέσα στις σκέψεις της.

3
698

N o t e b o o k: Ένα βιβλίο που μιλάει για σινεμά, θέατρο και τηλεόραση.

Από τις εκδόσεις Τετράγωνο κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο βιβλίο, κάτι σαν σημειωματάριο, μιας μεγάλης δασκάλας του κινηματογράφου της τηλεόρασης και του θεάτρου. Γιατί, το να διαβάσουμε τις σημειώσεις αυτής της γυναίκας, να μπούμε μέσα στις σκέψεις της, και στην ζωή της, να δούμε φωτογραφίες και ενθυμήματα από την καριέρα της, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση, ή απλά να μάθουν……

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

«Πράγματι διάβασα από την αρχή μέχρι και τις τελευταίες σελίδες (γιατί παιδί μου) που με συγκίνησε, όπως και για την σκυλίτσα Λάρυ. Είδα όλο το εύρος της ζωής και της δημιουργίας αυτής της δυναμικής γυναίκας. Και η ιστορία, η κατάθεση αυτή ζωής, ήταν η πιο αληθινή πινελιά στον καμβά του πορτρέτου της ζωής της… Με παντοτινή εκτίμηση στο έργο σας και αγάπη».

Βάσω Κούβελα (Ηθοποιός, Πολιτισμιολόγος)

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

 

«Η Ευγενία όλα αυτά τα χρόνια που την γνωρίζω, αθόρυβα βρίσκεται παρούσα στο δύσκολο ταξίδι που επέλεξε. Είμαι σίγουρος ότι η κατάθεση ζωής στο βιβλίο της θα αποτελέσει για τους αναγνώστες ένα μοναδικό ταξίδι επιμονής και προσωπικού ήθους. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της, με εντάσσουν στην κατηγορία των θαυμαστών και πιστών φίλων της». Καλό ταξίδι στο βιβλίο σου Ευγενία». Με αγάπη…

Παντελής Βούλγαρης

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

 

«Η Ευγενία Χατζίκου με κάλεσε να διδάξω στη σχολή της. Βρέθηκα σε αμηχανία γιατί δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω. Την ιδέα μου την έδωσε η ίδια η Ευγενία: «Κάνεις αυστηρό ντεκουπάζ, όταν γυρίζεις μια ταινία;» «Ναι, της είπα, αλλά μόλις μπω στο πλατώ, πετάω τα χαρτιά μου κι αυτοσχεδιάζω από την αρχή». «Έ, λοιπόν, αυτό θα κάνεις κι εδώ», μου είπε. Καλοτάξιδο το βιβλίο Ευγενία»

Κώστας Φέρρης

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

«Στη σχολή Θεάτρου της κυρίας Χατζίκου, καθηγητές και σπουδαστές, σε μια καθημερινή στενή συνεργασία επετύγχαναν μέσα σε μια θεατρική μυσταγωγία σπουδές για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Όλοι, όλα λειτουργούσαν με πάθος, με έρωτα. Δεν ήταν απλά μια “Σχολή”, αλλά ένα εργαστήρι, ένα σπουδαστήριο τέχνης αλλά και πολιτισμού. Δίκαια από αυτή την προσπάθεια ανεδείχθησαν αξιόλογοι εργάτες, ξεχωριστοί καλλιτέχνες αλλά και προσωπικότητες ξεχωριστές προσωπικότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου και δίκαια αυτό το έργο πρέπει να έχει συνέχεια με συνέπεια. Μια προσφορά ανεκτίμητη.

Μαν. Α. Μπεντενιώτης [Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μαν.Μπεντενιώτης, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου, διαβάζοντας το Notebook της Ευγενίας Χατζίκου, ανέσυρε μνήμες από την εποχή που και εκείνος δίδασκε στην σχολή της]

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

 

« Η συγκίνηση μεγάλη από την αναμονή ακόμη του βιβλίου καλή μου δασκάλα. Το βιβλίο λοιπόν που για μένα είναι βοήθημα μεγάλο και εργαλείο για μας που δουλεύουμε ως δάσκαλοι θεάτρου εμψυχωτές σκηνοθέτες μας νοιάζει και ψάχνουμε συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία από φωτισμένους και καταξιωμένους δασκάλους, και το βιβλίο σας την προσφέρει με μεγάλη γενναιοδωρία. Με απεριόριστη εκτίμηση και Αγάπη»

Δώρα Μωυσιάδου

book, vivlio, Notebook, Ευγενία Χατζίκου, λΕΎΚΩΜΑ, Εκδόσεις Τετράγωνο, ΣΙΝΕΜΑ- ΘΕΑΤΡΟ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, nikosonline.gr

 

Η Ευγενία Χατζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία, Υποκριτική, Γαλλική Φιλολογία και Μουσική, και ειδικεύθηκε στην Τηλεόραση, υπότροφος στις Βρυξέλλες. Ίδρυσε τη Δραματική Σχολή με την επωνυμία “Σπουδαστήριο Τέχνης”, πού αργότερα χαρακτηρίσθηκε “Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης” εφόσον μπήκε στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γύρισε την ταινία “Το αγγελούδι μας, πού ‘ντο;”, με θέμα την έκτρωση, την ταινία “Γένους θηλυκού” με θέμα τη θέση της γυναίκας σήμερα και το ντοκιμαντέρ “Μικ. -Μηκ.” με θέμα τις μικρού μήκους ταινίες στην Ευρώπη. Κι οι τρείς έχουν αγορασθεί από την Ε.Ρ.Τ. Έχει πάρει βραβείο σεναρίου. Έχει μεταφράσει δέκα πέντε βιβλία από τα οποία τα επτά αφορούν τις τέχνες των μέσων ενημέρωσης. Έχει γράψει ένα πρωτότυπο βιβλίο με τίτλο “Αυτοσχεδιάζοντας”. Όλα κυκλοφορούν από γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Τέσσερις φορές ήταν μέλος στην κριτική επιτροπή τού φεστιβάλ Ιθάκης.

Το βιβλίο Notebook επιπλέον περιέχει κείμενα των σκηνοθετών: Παντελή Βούλγαρη, Κώστα Φέρρη και Τάκη Σπετσιώτη.

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

 

 

 

3 COMMENTS

  1. Στο ΝΙΚΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ένα θερμό “ευχαριστώ”, που μούδοσε αυτή την ευκαιρία.

  2. Τρέχω (με κινηματογραφική ταχύτητα) να το αγοράσω!

  3. Αυτή η έκδοση δημιούργησε τόσους δρόμους επικοινωνίας σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που άξιζε η κατάθεση, οι αναδρομές κι ο,τι άλλο κατάφερα να μοιραστω. Εύχομαι να είναι πάντα συντελεστής παρόμοιων εκδηλωσεων ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, που ένα ευχαριστώ απο τη μεριά μου είναι λίγο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.