Το «Φως του ήλιου» θα λάμπει για πάντα

0
730

ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΦΩΤΟ

Έχω συγκινηθεί. Πολύ. Ένα παιδί μου έστειλε ένα ευγενικό μήνυμα με ένα link για να μπω και να ακούσω την μουσική του συγκροτήματος τους. Αμάλθεια λέγονται. Ξεκίνησα να ακούω το πρώτο κομμάτι και σταμάτησα οτιδήποτε έκανα. Ξεκίνησε το δεύτερο και ακούμπησα την πλάτη μου στην καρέκλα. Στο τρίτο έκλεισα τα μάτια μου, στο τέταρτο ανατρίχιασα…..

Από τον Μεσαίωνα, μέχρι τη βυζαντινή δημοτική μουσική, οι λαϊκοί και συχνά αγράμματοι ποιητάρηδες έστηναν έναν αυθόρμητο στιχουργικό λόγο με σκοπό το τραγούδι, το χορό ή την εξιστόρηση γεγονότων. Αυτό μου ήρθε στο μυαλό, ακούγοντας τα τραγούδια αυτών των παιδιών που πάλλονται σε ξεχασμένους ρυθμούς άλλα και στο Χρόνο. Θα μπορούσαν να χουν γραφτεί στις όχθες που ακουμπά και στηρίζεται το γεφύρι της Άρτας, η να σιγοτραγουδιόνται ψηλά στο κάστρο σε κάποιο έργο απ την Κρητική ποίηση της Ενετοκρατίας. Όμως άνετα θα μπορούσαμε να τα σιγοψιθυρίζουμε και εμείς και αντί για καντήλι, στο άφωτο δωμάτιο, το αχνό άσπρο του laptop να λέει “Google“…

Είχε καιρό να ακούσω κάτι και να το αφήσω να κυλήσει, χωρίς να το σταματήσω. Είχε πολύ καιρό να μου συμβεί να ταξιδέψω και να νιώσω ένα τόσο γλυκό συναίσθημα ακούγοντας τις μουσικές και τα λόγια των Αμάλθεια. Έπρεπε να μάθω γι’ αυτούς περισσότερα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν σε μια τέτοια σάπια εποχή, σε μια εποχή κακόγουστη και «ετοιματζήδικη», όπου οι ίδιοι αντιστέκονται και κάνουν την μουσική να ακούγεται μαγική; Πως ανακαλύψατε βρε παιδιά αυτούς τους μουσικούς δρόμους;

  • “Καθώς η χιλιετία άλλαζε, έπεσε στα χέρια μας ένας μαγικός χάρτης  που αποκάλυπτε ένα διαφορετικό μυστικό κόσμο. Ένα κόσμο χαμένο κάπου στα όρια του παραμυθιού της φαντασίας, των ήχων και των χρωμάτων. Υπήρχε σε αυτόν κάτι μοναδικό και σπάνιο. Ήταν ένας κόσμος δίχως όρια και σύνορα όπου η γη του, οι θάλασσές του και όλη του η ύπαρξη καθοριζόταν από νότες.»

Αυτός ο κόσμος που συνυπάρχει και συμβαδίζει με τον δικό μας, υποσχόταν πολλά, και ο χάρτης, που κανείς δεν έχει μάθει ακόμη το γιατί ήρθε στα δικά τους χέρια, φανέρωνε μέρη που γεννηθήκαν από θρύλους, αγάπες, όνειρα και μυθικά πλάσματα που μόνο με τα μάτια της ψυχής μπορούσες να γνωρίσεις. Αρκεί να ήθελες να τον εξερευνήσεις, να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις κάθε του γωνιά… και έτσι αυτά τα τέσσερα παιδιά μας καλωσορίζουν τώρα στον μαγικό κόσμο της μουσικής των “ΑΜΑΛΘΕΙΑ”, στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο: “Φως του Ήλιου”.

25450-540_M

Τους έστειλα ένα απαντητικό μήνυμα και έτσι ξεκινήσαμε να συνομιλούμε με τον Γιάννη Αναστασίου.

  • Κύριε Μουρατίδη καλησπέρα σας. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα εξαιρετικά σχόλια σας, τα οποία ειλικρινά μας δίνουν το θάρρος και την δύναμη να προχωρήσουμε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η όλη προσπάθεια από το concept, την παραγωγή την ηχοληψία, την ηχογράφηση, το design το site ακόμη και το βιβλιαράκι (booklet) που περιλαμβάνει το cd μας είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και εργασίας και η παραγωγή είναι αποκλειστικά δική μας. Βέβαια η μουσική για εμάς δεν είναι θέμα βιοπορισμού ούτε και θέμα αναγνωρισιμότητας. Για μας η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης των σκέψεων μας, των συναισθημάτων μας και της ψυχής μας καθώς και ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε τα μηνύματα μας προς τον κόσμο.
    Ελπίζω αυτή η πρώτη μας επαφή να αποτελέσει την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού…..

Μπείτε στην επίσημη σελίδα των Αμάλθεια www.amalthiamusic.com και θα τα χάσετε. Θα ξαναγίνετε παιδιά και θα είναι σαν να ψάχνετε τον θησαυρό στο ερημικό νησί. Μπείτε στη Γαλέρα και βρείτε μέσα της τα τραγούδια. Μπείτε στο Χάρτη όπου βρίσκεται το booklet σε ηλεκτρονική μορφή και χαρτογραφεί το μουσικό ταξίδι. Μπείτε στα Λάφυρα και θα οδηγηθείτε στη πλατφόρμα του Soundcloud για να κατεβάσετε δωρεάν τα τραγούδια και το booklet του cd.

Εξερευνήστε τη μουσική των “ΑΜΑΛΘΕΙΑ”, ανακαλύψτε την, βρείτε τα δώρα και τους κρυμμένους θησαυρούς της, και ποιος ξέρει, ίσως και να επιλέξετε να μείνετε για πάντα σ’ αυτήν, κρύβοντάς την μέσα στην ψυχή σας…

Οι τέσσερις θαυμάσιοι μουσικοί μας καλωσορίζουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής των “ΑΜΑΛΘΕΙΑ”, με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο: “Φως του Ήλιου”.

456727_10150971072903955_1998869759_o

Ποιοι είναι οι Αμάλθεια;

Γιάννης ΑναστασίουΓιάννης Αναστασίου: Φωνή

Είναι ο τραγουδιστής και βασικός συνθέτης, στιχουργός και ενορχηστρωτής της μπάντας μας, επιμελείται όλων των κειμένων που συνοδεύουν την δουλειά μας. Συνθέτει και γράφει εμπνεόμενος ακόμη και από το τρίξιμο μιας πόρτας.

 

Κώστας ΦασουλάςΚώστας Φασουλάς: Κιθάρες, Μπαγλαμάς, Λαούτο

Συνθέτει ενορχηστρώνει και επιμελείται τα πάντα γύρω από τον ήχο της Μπάντας μας. Είναι ο δημιουργός του site μας και όλων των γραφιστικών στοιχείων. Αυτό που λέμε «Γενικός Διευθυντής» και το οργανωτικό μυαλό του συγκροτήματος.

 

Λευτέρης ΦασουλάςΛευτέρης Φασουλάς: Ακουστικές κιθάρες, Ηχοληψία, Μίξη

Είναι ο ηχολήπτης και ο ”υπεύθυνος” για το ακουστικό αποτέλεσμα του cd μας. Αυτό που λέμε ο Μάγος του mastering και του Στούντιο.

 
 

Γιάννης ΦασουλάςΓιάννης ”Johnfas” Φασουλάς: Ντραμς, Κρουστά

Είναι ο ρυθμός, η ψυχή και ο ροκ σταρ της μπάντας μας. Ένα ακούραστο και πολύτιμο μουσικό και επικοινωνιακό πολυεργαλείο.

www.amalthiamusic.com e-mail: info@amalthiamusic.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.