Τραγούδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε Ελληνική ταινία

Τραγούδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε Ελληνική ταινία. Ποιο τραγούδι έγραψε ο νεαρός Βαγγέλης, για ποια ταινία, ποια το τραγούδησε και ποια υποτίθεται ότι το τραγουδούσε, θα τα μάθετε όλα στο video που ακολουθεί.

0
1068

Ποιο τραγούδι έγραψε ο νεαρός τότε Βαγγέλης, για ποια ταινία, ποια το τραγούδησε και ποια υποτίθεται ότι το τραγουδούσε, θα τα μάθετε όλα στο video που ακολουθεί.

Βαγγέλης Παπαθανασίου – Αλέκα Κανελλίδου – “Summer dream”

———————————————–

Η Αλέκα Κανελλίδου λέει το τραγούδι που υποτίθεται ότι τραγουδάει η Έλενα Ναθαναήλ (όπως και η φωνή του νεαρού πρίγκιπα στην ταινία – Τόμας Φριτς – ντουμπλάρεται από τον Κώστα Καρρά).

Τραγούδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε Ελληνική ταινία, Vangelis, Epixirisi Apollon, Greek movie, nikosonline.gr

Δυο λόγια για την ταινία

Το φιλμ “Επιχείρηση Απόλλων” είναι ελληνοσουηδική συμπαραγωγή του 1968 σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Και το σενάριο της ταινίας, λέει ότι: Ο Γερμανός πρίγκιπας Γιαν έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και φιλοξενείται στη θαλαμηγό μιας διάσημης πριμαντόνας. Ένα πρωινό, και παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις της ακολουθίας του, κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Στον Λυκαβηττό, διακρίνει μια πανέμορφη ξεναγό, την Έλενα, και καταγοητευμένος απ’ τη λαμπερή παρουσία της αποφασίζει να τη γνωρίσει από κοντά, παριστάνοντας τον απλό τουρίστα. Ενώ εκείνος χαίρεται τις ελληνικές αρχαιότητες, σαν μέλος του γκρουπ της Έλενας, η εξαφάνισή του έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες και τον πρέσβη της χώρας του. Μέχρι όμως να τον ανακαλύψουν, ο Γιαν και η Έλενα έχουν ερωτευτεί ο ένας την άλλη κι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές. Ο πρίγκιπας δυσανασχετεί όταν τον ανακαλύπτουν και αρνείται να επανέλθει στα καθήκοντά του, η Έλενα όμως τον πείθει ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, καθώς ανήκουν σε δυο τελείως διαφορετικούς κι ασύμβατους κόσμους.

Τραγούδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε Ελληνική ταινία, Vangelis, Epixirisi Apollon, Greek movie, nikosonline.gr

Στους βασικούς ρόλους η Έλενα Ναθαναήλ, ο Thomas Fritsch και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον τίτλο “Apollo Goes on Holiday”, ενώ στην Γαλλία με τον τίτλο “Apollo part en vacances”.

Εκτός από τον Λυκαβηττό και την Αθήνα, υπάρχουν στην ταινία πλάνα από το Ναύπλιο, την Επίδαυρο και την Κέρκυρα. Και επειδή την μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, στις σκηνές της Επιδαύρου ακούγεται και το γνωστό τραγούδι του “Ζαβαρακατρανέμια“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά άρθρα

ΕΛΕΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ: Η Ίνκα Τσαγγάρη μιλάει για την μαμά της, την Έλενα Ναθαναήλ… https://bit.ly/387MPXD

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ: Μεγάλωσε στην Κοκκινιά https://bit.ly/2TA6pay

Ελληνικός κινηματογράφος & τραγουδιστές https://bit.ly/3DfxwJW

Το λαϊκό τραγούδι στον ελληνικό κινηματογράφο: https://bit.ly/3sU7qJW

Έλληνες ηθοποιοί που τραγουδούσαν https://bit.ly/3HrdcYu

Ελληνικές ταινίες στα νησιά μας: https://bit.ly/30FPGpM

Κι’ άλλα άρθρα για τον Βαγγέλη

Ο παγκόσμιος Έλληνας: https://bit.ly/3PzlsKk

Η συνέντευξη μου με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου: https://bit.ly/2LHQxOo

Το ξέρετε ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ζωγραφίζει; https://bit.ly/2kIcltp

Aphrodite’s child: Ένα Ελληνικό συγκρότημα φαινόμενο: https://bit.ly/2y2ceRl

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για τον Στίβεν Χόκινγκ: https://bit.ly/2KD5ZWV

O Βαγγέλης στην Επίδαυρο: https://bit.ly/3JM7XUm

O Βαγγέλης για την Εθνική πινακοθήκη: https://bit.ly/3IAB8Iw

1997 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου και Βαγγέλης: https://bit.ly/3DbnZVg

Ο Βαγγέλης έντυσε με μουσική την αποστολή: https://bit.ly/2LRHnhH

Ο αγαπημένος της NASA: https://bit.ly/2v3PVZn

Τραγούδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε Ελληνική ταινία, Vangelis, Epixirisi Apollon, Greek movie, nikosonline.gr

—————————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.