Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και είναι γεμάτη πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία και γραφικά χωριά. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και από άλλα Κυκλαδονήσια, και γι’ αυτό είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές ή ακόμα και για ένα τριήμερο.
Φέτος τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε στην Άνδρο
ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Η ίδια η Άνδρος και οι παραλίες της.
Η Άνδρος είναι από τα ωραιότερα Ελληνικά νησιά. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις κάτι ωραίο. Η αισθητική κυριαρχεί. Αρχοντονήσι, πλούσιο, με εξαιρετικά κτίρια και παράδοση στον πολιτισμό. Άσε τις παραλίες. Θα βρεις πάνω από 30 παραλίες για όλα τα γούστα! Με άμμο, με βράχια ή με βότσαλα και με χαρακτηριστικό τους πάντα τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Στο νησί υπάρχουν τόσο οργανωμένες όσο και πιο απομονωμένες παραλίες, ενώ σε μερικές μπορείς να δοκιμάσεις και θαλάσσια σπορ.
Η Άνδρος κατοικείται συνεχώς από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Η έντονη δραστηριότητα των κατοίκων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο νησί, το οποίο είναι γεμάτο αξιοθέατα και μουσεία που αξίζει να επισκεφτείς. Μπορείς, επίσης, να ανακαλύψεις τη σπάνια φυσική ομορφιά της Άνδρου περπατώντας στα μονοπάτια της θα συναντήσεις καταπράσινα τοπία, ποτάμια και μικρούς καταρράκτες. Θα κάνω όμως εντός των ημερών ξεχωριστό άθρο για το νησί.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ
Από την 1η έως τις 20 Αυγούστου 2021, στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, πραγματοποιείται από την 1η έως τις 20 Αυγούστου, στο μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας του νησιού. Για μία ακόμα χρονιά, η Άνδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων. Σας επιλέγω 5 παραστάσεις απ’ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08: Συναυλία «1821-2021 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» των Πνευστών της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την Μικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του ΜΟΥ.Σ.Α.-διοργάνωση ΜΟΥ.Σ.Α.
ΤΕΤΑΡΤΗ 04/08: Θεατρική παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη, με τον Άρη Σερβετάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
ΠΕΜΠΤΗ 05/08: Θεατρική παράσταση «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με τον Γιάννη Μπέζο σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08: Παιδική παράσταση «Το παραμύθι της Οδύσσειας – Ο Καραγκιόζης στο νησί του Κύκλωπα» του θιάσου Σκιών Αλέξανδρου Μελισσηνού
ΠΕΜΠΤΗ 19/08: Συναυλία «Η εποχή του θερισμού» Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος
INFO: 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου (1-20 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου)
Προπώληση εισιτηρίων από 15 Ιουλίου στο http://www.ticketservices.gr
Πληροφορίες www.festivalandros.gr
ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ρόρρη
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου, μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, με τίτλο “Η ευγένεια του απέριττου”. Μια μακροχρόνια ιστορία συνδέει τον Γιώργο Ρόρρη με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή εδώ και πάνω από 35 χρόνια. Ο Βασίλης Γουλανδρής, διέκρινε ήδη από το 1986, ενώ ο Ρόρρης ήταν μόλις 23 ετών, το ταλέντο του και του έδωσε την ευκαιρία να εκθέσει για πρώτη φορά, εκείνη τη χρονιά, στη Νέα Πτέρυγα του μουσείου της Άνδρου. Για την αναδρομική έκθεση συλλέκτες και πολιτιστικοί οργανισμοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα πιο σημαντικά έργα του ζωγράφου, από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα.
Ο Γιώργος Ρόρρης μιλάει στην κάμερα από το Μουσείο Β.& Ε. Γουλανδρή στην Αθήνα, για την αναδρομική έκθεση του στην Άνδρο.
“Η ευγένεια του απέριττου” / 04 Ιουλίου – 03 Οκτωβρίου 2021 /Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος
Τ 22820 22444
F 22820 22490
Το 2017 πλησιάζοντας ο καιρός να ανοίξει το μουσείο της Αθήνας, ανατέθηκε στον Ρόρρη να φιλοτεχνήσει μια προσωπογραφία του ζεύγους Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Επτά μήνες χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής της συναρπαστικής πρόκλησης. Χάρη στην οξυδέρκεια του βλέμματός του, η προσωπογραφία αυτή αποτέλεσε απότιση φόρου τιμής στους δύο ανθρώπους που επί τόσα χρόνια θεωρούσε Μαικήνες του.
—————————————–
————————————————-