Υπάρχει μουσείο για το πέος;

Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Το Reykjavík της Ισλανδίας, φιλοξενεί το μοναδικό Φαλλολογικό Μουσείο στην Ευρώπη και μάλλον και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου οι συλλογές του απαρτίζονται από… τα πέη όλων των θηλαστικών που διαβιούν στην Ισλανδία και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου (Homo Sapiens σύμφωνα με το μουσείο, μάλλον προς αποφυγήν εγκεφαλικών στους μη γνώστες του όρου).

0
1496

Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Το Reykjavík της Ισλανδίας, φιλοξενεί το μοναδικό Φαλλολογικό Μουσείο στην Ευρώπη και μάλλον και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου οι συλλογές του απαρτίζονται από… τα πέη όλων των θηλαστικών που διαβιούν στην Ισλανδία και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου (Homo Sapiens σύμφωνα με το μουσείο, μάλλον προς αποφυγήν εγκεφαλικών στους μη γνώστες του όρου).

Το μουσείο που ιδρύθηκε το 1974 από τον Sigurður Hjartarson, καθηγητή ιστορίας και ισπανικών, που έχει συλλέξει, διατηρεί, εκθέτει και μελετά περισσότερα από διακόσια πέη, σε μια συναρπαστική και αν μη τι άλλο εξαιρετικά ασυνήθιστη μόνιμη έκθεση, αλλά και διάφορα ευφάνταστα χρηστικά αντικείμενα που το design τους έχει εμπνευστεί από το ανθρώπινο κυρίως πέος, φιλοδοξώντας μάλλον να κλέψει την δόξα γνωστού εστιατορίου των Αθηνών και φυσικά των απανταχού sexshops, αλλά και να αποτελέσει φετίχ για τους λάτρεις του είδους, ως το πρώτο μουσείο-φετίχ στην μουσειακή ιστορία.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΟΥΣ, ΦΑΛΛΟΙ, Sigurður Hjartarson, ΠΕΗ ΑΠΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΆ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Το λογότυπο του μουσείου απεικονίζει –τι άλλο;- ένα ανδρικό πέος, ανατριχιαστικά όμοιο με αυτά που συνηθίζαμε να ζωγραφίζουμε στα θρανία μας και αλλού στο γυμνάσιο (όσοι είχαμε καλλιτεχνικές ανησυχίες τέλος πάντων) και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή, ο ίδιος θα πρέπει να ήταν ένα παράξενο παιδάκι, προερχόμενο από μία εξίσου παράξενη, όσο και ζωόφιλη οικογένεια, που κάποτε του δώρισε το πέος ενός ταύρου, για να το χρησιμοποιήσει ως μαστίγιο σε άλλα ζώα! Μεγαλώνοντας λοιπόν ο μικρός Sigurður, αντί να στραφεί στην ψυχανάλυση, άρχισε να συζητά με τους συναδέλφους του τις ανησυχίες του και εκείνοι ξεκίνησαν να του δωρίζουν πέη φάλαινας, στα οποία προσωπικά δεν θα ήθελα να μάθω πως θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και με ποια τεχνική τα απέκοβαν. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ο πυρήνας μιας μοναδικής φαλλολογικής συλλογής, με σκοπό την επιστημονική μελέτη του πέους, αλλά και την ενασχόληση των Ισλανδών με την επιστήμη της φαλλολογίας, που ήταν σχετικά άγνωστη στην χώρα πριν από την δημιουργία του μουσείου.

Σύμφωνα με τον Hjartarson, η φαλλολογία είναι μια αρχαία επιστήμη, η οποία μέχρι πρόσφατα δεν έχει τύχει μεγάλης προσοχής στην Ισλανδία, παρά μόνον υποστηρηκτικά σε σχέση με άλλα ακαδημαϊκά πεδία, όπως η ιστορία, η τέχνη, η ψυχολογία, η λογοτεχνία και άλλα, όπως η μουσική και το μπαλέτο. “Τώρα, χάρη στο Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο, είναι επιτέλους δυνατόν για τους ανθρώπους να ασχοληθούν σοβαρά με την μελέτη της φαλλολογίας, με έναν οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο”.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε αρκετά κυνικά στο Associated Press: “Τον περίμενα τον τύπο για δεκαπέντε χρόνια” όταν αναφέρθηκε στον 95χρονο Pall Arason που σε μια πράξη ξεκάθαρα χιουμοριστική (καθώς φαλλός σημαίνει το πέος σε στύση), δώρισε προς μόνιμη έκθεση το πέος του στο μουσείο το 2011. Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του Arason, κατά προτίμηση όχι από το ηλικιακό του target group, ώστε η συλλογή να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο επιστημονικό και… φαλλολογικό ενδιαφέρον.

Μαίρη Σβαρνιά (Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος)

Δεν υπάρχει περίπτωση, άνθρωπος να κόψει και να χαρίσει το πέος του σ’ αυτό το μουσείο.

Phallological-Museum_M

image

Ο εμπνευστής του μουσείου κ. Sigurður Hjartarson

1397727931906_cached

Παρ’ όλο που το σήμα του μουσείου είναι το ανθρώπινο πέος, στο μουσείο φιλοξενούνται πέη από ζώα.

Penis-museum-631_jpg__800x600_q85_crop

Πέη από φάλαινες……

iceland_teampenis-e1362073566333

Souvenir από το μουσείο πέους

Δείτε και ένα video

———————————-

Περίεργα Μουσεία

Τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου: https://bit.ly/2LKu9SX

Post and Tele Museum- Ένα πολύ πρωτότυπο μουσείο: https://bit.ly/335nCbg

Μουσείο Πούτιν: https://bit.ly/2pDlwhq

Μουσείο Pysanka, Ένα μουσείο γεμάτο αυγά: https://bit.ly/2GZylwH

Ένα μουσείο γεμάτο μουσική, χρώματα και φαντασία: https://bit.ly/31O1IcG

Υπάρχει μουσείο Βασανιστηρίων; https://bit.ly/2LMc6fg

Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων; https://bit.ly/30NMuCW

Το ξέρετε ότι υπάρχει Μουσείο κυνηγιού; https://bit.ly/2DxGFCA

Μουσείο ορειβασίας: https://bit.ly/2gXOynD

Μουσείο της Τηγανητής Πατάτας- Το πιο pop μουσείο της Ευρώπης: https://bit.ly/31RLUFS

phallus7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.