Υπάρχει χωριό που λέγεται Fucking;

0
752

fucking1

Για όνομα του Θεού!! Από τα τόσα ονόματα που υπάρχουν, αυτό βρήκαν; Μήπως όμως είναι όνομα και πράγμα ή μπα;

———————————————————–

Υπάρχουν τρεις λόγοι που αυτό το χωριό, το κουβεντιάζει όλος ο κόσμος

Ο πρώτος λόγος, βέβαια, είναι προφανής. Το όνομα “Fucking” προσελκύει πολλούς επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά το “ανατρεπτικό” αυτό αυστριακό χωριό, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, κοντά στο Σάλζμουργκ. Το χωριό έχει περίπου 100 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, και ειδικότερα με την καλλιέργεια μηλιών και καλαμποκιού. Αξίζει να σημειώσουμε πως το όνομα του χωριού δεν έχει καμία σχέση με τη σημασία της λέξης στα Αγγλικά, αλλά μεταφράζεται ως “Το χωριό των Focko”.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Fucking είναι το μοναδικό αυστριακό χωριό που έχει τις περισσότερες κλοπές… πινακίδων από τους δρόμους. Για την ακρίβεια, οι τοπικές Αρχές ανανεώνουν σε εβδομαδιαία βάση τις ταμπέλες στο χωριό, γιατί δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που παίρνουν μία για… σουβενίρ!

Ο τρίτος λόγος είναι, ότι μια γερμανική ζυθοποιία έβαλε το όνομα του χωριού στη νέα της μπίρα, η οποία κυκλοφορεί με την ονομασία “Fucking Hell”, όπου το “fucking” παραπέμπει στο όνομα του χωριού και το “hell” είναι μια γερμανική λέξη που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη light μπίρα!

Για όσους όμως γνωρίζουν Αγγλικά το Fucking Hell σημαίνει εντελώς διαφορετικό πράγμα από μια light μπύρα.

1_M

Και να σας πω και την μεγάλη πλάκα. Πρόσφατα οι αυστριακές Αρχές τοποθέτησαν κάτω από την πινακίδα του χωριού την εξής σήμανση: “Fucking, Bitte? Nicht so schnell!”… Μεταφράζοντας έχουμε το εξής καταπληκτικό… αποτέλεσμα: «Fucking παρακαλώ, όχι τόσο γρήγορα!» Βέβαια, οι άνθρωποι δεν είχαν καμία… πονηρή πρόθεση, απλώς ήθελαν να συνετίσουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο σιγά στο δρόμο, μπαίνοντας σε κατοικημένη περιοχή όπου μπορεί να περνούν παιδιά.

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1F_M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.