ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ με την μπαγκέτα του Κώστα Φιλίππογλου

0
664
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Είναι σίγουρα μία από τις πολύαναμενόμενες θεατρικές συναντήσεις του φετινού καλοκαιριού αυτή που ετοιμάζει ο Κώστας Φιλίππογλου με τρείς μοναδικούς ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Αιμίλιος Χειλάκης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσουν στην Επίδαυρο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε λίγες επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, το αριστούργημα του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Τον ομώνυμο ρόλο θα κρατήσει ο Μαρμαρινός, του Οδυσσέα  ο Μαρκουλάκης και τον Νεοπτόλεμο θα υποδυθεί ο Χειλάκης.

STORY:  Βρισκόμαστε στον δέκατο χρόνο του Τρωικού πολέμου. Ο χρησμός λέει πως χωρίς τον Φιλοκτήτη και το φονικό του τόξο, δώρο του ίδιου του Ηρακλή, η Τροία δεν πέφτει. Πρέπει να τον φέρουν πίσω. Πριν δέκα χρόνια τον εγκατέλειψαν στη Λήμνο, πληγωμένο από το δάγκωμα ιερού φιδιού, γιατί δεν άντεχαν τις κραυγές του πόνου του και την βρώμα της πληγής του. Πως τώρα θα τον πείσουν να έρθει να βοηθήσει;

Μαζί τους ο Νεοπτόλεμος, ο γιος του Αχιλλέα, το παιδί του ήρωα, πασχίζει να βρει μια θέση ανάμεσα σε αυτό το πάνθεο των επωνύμων αντρών. Να αποδειχθεί άξιος σαν τον πατέρα του. Βάρος αβάσταχτο για τον νεαρό ήρωα. Για άλλη μια φορά επιστρατεύεται ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Σύντροφός του σε αυτή την αποστολή ο Νεοπτόλεμος. Το μίσος του Φιλοκτήτη για τον Οδυσσέα είναι άσβεστο, άρα τα λογικά επιχειρήματα δεν θα τον πείσουν. Όσο για τη βία ούτε λόγος. Μην ξεχνάμε το μαγικό τόξο του Ηρακλή. Άρα λοιπόν το μόνο που μένει είναι ο δόλος. Αν δεν υπήρχαν οι θεοί, που παρεμβαίνουν, ο Οδυσσέας θα έχανε. Για πρώτη φορά!  Όμως κέρδισε και πάλι… Ας είναι καλά ο δόλιος Ερμής και η σοφή Αθηνά που είναι πάντα στο πλευρό του.  Φιλοκτήτης: Μιχαήλ  Μαρμαρινός Νεοπτόλεμος: Αιμίλιος Χειλάκης Οδυσσέας, έμπορος: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Χορός:  Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Ρουστέμης και Κρις Ραντάνοφ.
Φιλοκτήτης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.