Φοράει ρούχα μια φορά το μήνα

0
361

alonenude1

Μπορεί να μοιάζει με τροπικό παράδεισο, αλλά το ιαπωνικό νησί Sotobanari δεν είναι προορισμός για διακοπές: Δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ενώ πολύ συχνά το χτυπούν δυνατοί τυφώνες.

Αυτό συμβαίνει στο νησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ταϊβάν, αλλά εδώ και 20 χρόνια το Sotobanari έχει έναν μόνιμο κάτοικο: Έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο που περπατά αμέριμνος και γυμνός όλη μέρα, αράζει στην παραλία και αδιαφορεί για τις δυσκολίες διαβίωσης αλλά και για τα έντομα που τον δαγκώνουν τη νύχτα!

Ο κύριος Masafumi Nagasaki είναι 76 ετών σήμερα και πήρε αυτή την απόφαση μόλις συνταξιοδοτήθηκε, επιλέγοντας να ζήσει σαν… ναυαγός αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της φύσης ολομόναχος.“Τρέφομαι με ρύζι που βράζω τρεις φορές την ημέρα, ενώ μία φορά το μήνα φοράω τα ρούχα μου και κάνω μια βόλτα στον… πολιτισμό, προκειμένου να πάρω τα χρήματα της σύνταξής μου και να αγοράσω νερό και προμήθειες”, λέει ο ίδιος.

Μαζεύει βρόχινο νερό για το πλύσιμο και το μαγείρεμα, ενώ κοιμάται μέσα σε μια αυτοσχέδια σκηνή από φύλλα και κλαδιά, την οποία έφτιαξε μόνος του μόλις έφτασε στο νησί. “Πολλές φορές ο δυνατός αέρας την κατέστρεψε, αλλά την ξανάφτιαξα. Άλλωστε μου αρέσει ο ήλιος και η βροχή. Έχω σκληραγωγηθεί να ζω κάτω από τον ουρανό!”, προσθέτει και συνεχίζει:

Δεν κάνω αυτό που προστάζει η κοινωνία, αλλά ακολουθώ τους κανόνες του φυσικού κόσμου.”

Πιστεύει ακράδαντα ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να νικήσει τη φύση! Πρέπει, να την υπακούει πλήρως. Αυτό το έμαθε μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί και είναι πιθανόν ο λόγος που περνάει καλά. «Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζει κάποιος, αλλά εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να πεθάνεις. Ούτε στο σπίτι, ούτε σε κάποιο νοσοκομείο αλλά μέσα στη φύση!”, λέει με ένα χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του.

Μαζεύει βρόχινο νερό για το πλύσιμο και το μαγείρεμα, ενώ κοιμάται μέσα σε μια αυτοσχέδια σκηνή από φύλλα και κλαδιά,

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.