Φως στο παρελθόν, απόφαση για το μέλλον!

0
736

13_M

IDA: Μια πολύ ιδιαίτερη ταινία, υποψήφια για 3 Oscar. Έκπληξη μια και είναι ταινία μόνο για τους σινεφίλ. Είναι μαυρόασπρη, με πολύ ιδιαίτερο γύρισμα, εκπληκτικά καδραρίσματα, και έξοχο φωτισμό. Όλα αυτά της δίνουν μια απίστευτη ατμόσφαιρα που είναι απαραίτητη για την ιστορία, που μιλάει για πολιτική και θρησκείες.

Στην δεκαετία του 1960 στη Πολωνία, η Άννα, μια νεαρή εκπαιδευόμενη μοναχή, παίρνει άδεια από την ηγουμένη, πριν να πάρει τους όρκους της, να επισκεφθεί την οικογένειά της. Πράγματι επισκέπτεται τη θεία της Wanda, που είναι μια πολύ περίεργη φυσιογνωμία και πολύ suigeneris τύπος, δικαστικός στο επάγκελμα και πρώην εισαγγελέας που συνδεόταν με το Σταλινικό καθεστώς. Η θεία λοιπόν της αποκαλύπτει ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ida Lebenstein, ότι της εβραϊκής καταγωγής και ότι οι γονείς της δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Άννα τα χάνει. Είναι Εβραία, και συγχρόνως Χριστιανή μελλοντική καλόγρια; Αποφασίζει να ψάξει και να μάθει, ενώ η θεία της την συνοδεύει σ’ αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα φωτίσει το παρελθόν τους, και θα δώσει αποφάσεις για το μέλλον.

Τ Α       Β Ρ Α Β Ε Ι Α

ida_xxlg_M

ida6_7094932

Ida-3

06

Η Ida είναι Πολωνικής παραγωγής του 2013 σε σκηνοθεσία Paweł Pawlikowski, που προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία και εκπληκτικές κριτικές.

ida_06

ida_01_medium

Δείτε το trailer της ταινίας

Ακολουθήστε μας

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.