Φωτεινή Δάρρα: Όταν ήμουν παιδί…

Η Φωτεινή Δάρα είναι τραγουδίστρια, με σπουδαίες συνεργασίες και εμφανίσεις. Έγινε πιο γνωστή όταν τραγούδια της ακούγονταν σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Άλλωστε και η ίδια εκτός από το τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός.

0
838

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

Φωτεινή Δάρρα, Όταν ήμουν παιδί, FOTINI DARA, PAIDI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

Η Φωτεινή Δάρα είναι τραγουδίστρια, με σπουδαίες συνεργασίες και εμφανίσεις. Έγινε πιο γνωστή όταν τραγούδια της ακούγονταν σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Άλλωστε και η ίδια εκτός από το τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός. Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

Φωτεινή μου….

1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, πρόωρα. Όταν ήμουν σαράντα ημερών με πήρε η μάμα μου μαζί με τα δυο αδέλφια μου και πήγαμε να συναντήσουμε τον μπαμπά στη Λιβύη. Έζησα στη Λιβύη- Τρίπολη και Βεγκάζη- μέχρι τα πέντε μου χρόνια. Δούλευε εκεί ο μπαμπάς σε μια ιταλική εταιρεία ως εργοδηγός. Μετά ήρθαμε στην Ελλάδα και μείναμε στα σύνορα Νέου Ψυχικού με Ερυθρό Σταυρό μέχρι που τελείωσα το σχολείο. Τα καλοκαίρια μου όλα στη Ζάκυνθο!

2. Που πήγες δημοτικό; Στην Αθήνα στον Ερυθρό Σταυρό.

3. Έχεις άλλα αδέλφια; Ναι δύο. Με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Τη Μαρίνα και τον Γιάννη.

4. Είχες αδυναμία στην γιαγιά ή στον παππού; Είχα πάντα μια μεγάλη αγάπη στη γιαγιά μου τη Φωτεινή- τη νόνα μου όπως λέμε στη Ζάκυνθο- που δυστυχώς δεν γνώρισα. Έφυγε 27 χρονών, η μάνα μου ήταν μόλις 2,5. Όμως νιώθω σαν να την ξέρω μέσα από τις διηγήσεις του θείου και της μαμάς μου, που η μόνη ανάμνησή της είναι η εικόνα της μάνας της τα βράδια όταν έλυνε τα μακριά μαύρα μαλλιά της για να κοιμηθεί.

5. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί; Το κόκκινο. Είναι έντονο.

6. Ήσουν ζηλιάρα; Ποτέ. Άλλωστε ήμουν το στερνοπούλι όπως είπα. Τα αδέρφια μου τα θαύμαζα. Ήταν ήδη μεγάλοι όταν εγώ πήγαινα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

7. Έλεγες ψέματα; Όταν ήμουν παιδί ποτέ. Στην εφηβεία άρχισα να προσπαθώ να λέω αθώα ψεματάκια-κυρίως για να μένω λίγο περισσότερο έξω ή στα πάρτι μιας και είχα πολύ αυστηρό μπαμπά- αλλά πρόσφατα με ενημέρωσε η μητέρα μου ότι δεν είμαι καθόλου καλή στα ψέματα γιατί απλώς τα καταλάβαιναν όλα! Η ειλικρίνεια, η αναζήτηση της αλήθειας και του αληθινού για μένα είναι ζητούμενο ζωής. Το ψέμα με στενοχωρεί.

8. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Σχοινάκι, κρυφτό ή κουτσό; Μπάσκετ, κυνηγητό και στην εφηβεία μπιλιάρδο (πάντα κρυφά από το μπαμπά και τη μαμά που ακόμα και σήμερα τους το αποκρύπτω επιμελώς)

9. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Ωχ… Νομίζω τα σκασιαρχεία. Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και η κοπάνα ήταν πραγματικά extreme για μένα.

10. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Τιμωρία μόνο από τον μπαμπά. Άλλες εποχές… Τότε υπήρχε η τιμωρία, ακόμα και το ξύλο. Σήμερα ούτε που διανοούμαι να δω να χτυπάνε παιδί. Τότε ήταν εξαίρεση εκείνοι που δεν το έκαναν. Από τη μαμά μου θυμάμαι μόνο ένα χαστούκι στην εφηβεία. Η μητέρα μου πάντα προσπαθούσε να με πείσει για το σωστό με επιχειρήματα και συζήτηση. Αυτό με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα, να παλεύω για το δίκαιο και το σωστό ακόμα κι όταν αυτό φαντάζει αδύνατον, και την ευχαριστώ!

11. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Ο καλύτερός μου φίλος ήταν ο Νίκος. Έχουμε ακόμα επαφή, έγινε σκηνοθέτης!. Η καλύτερή μου φίλη, η Μαρίνα. Είναι και είμαι πάντα κοντά της παρόλο που οι ζωές μας εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

12. Έκανες γκριμάτσες στον καθρέφτη; Γκριμάτσες όχι. Δεν συμπαθούσα πολύ τους καθρέφτες. Χόρευα κάποιες φορές -κλασσικά- όπως τα περισσότερα κορίτσια μπροστά στον καθρέφτη και τραγουδούσα. Μετά έπαιζα θέατρο αυτά που διάβαζα στα βιβλία. Κάπως έτσι κατέληξα στη Δραματική Σχολή και μετά στο τραγούδι!

13. Φόραγες ρούχα και παπούτσια της μαμάς σου- όταν δεν ήταν παρούσα; Όταν ήμουν πολύ μικρή, δοκίμασα τα παπούτσια της. Στην εφηβεία έπαιρνα τα tshirts του αδελφού μου. Τα γυναικεία τα σνόμπαρα… χαχαχαχα

14. Είχες βάψει τα χείλη σου με το κραγιόν της; Όχι, ήταν πολύ ροζ για μένα.

15. Ποιο φαγητό και γλυκό ήταν τα αγαπημένα σου; Με τα γλυκά δεν είχα ούτε έχω ευτυχώς- ακόμα και σήμερα -ιδιαίτερες αγάπες. Αλλά τα αλμυρά μου αρέσουν πολύ! Παρόλο που όταν ήμουν παιδί έκανε υπερπροσπάθεια η μαμά μου για να καταφέρει να με ταΐσει! Το αγαπημένο μου ήταν τα μακαρόνια με κιμά ή κοκκινιστά ραγού. Τα μαγειρεύω -λέει η κόρη μου- πολύ καλά. Πιστεύω συνδέεται.

16. Μασούσες τσίχλες; Όχι. Ποτέ δεν μου άρεσαν.

17. Τι ταλέντο είχες μικρή; Τα ίδια με σήμερα.

18. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Σε όλες τις γιορτές. Όταν πλησίαζε γιορτή ζούσα και ανέπνεα για την πρόβα!

19. Παρέλαση πήγες ποτέ; Ναι σημαιοφόρος

20. Ως παιδί, ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Πολλά! Νομίζω από τα πιο αγαπημένα μου ήταν τα τραγούδια του Bryan Adams.

21. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Στο Ηρώδειο στα μπαλέτα του Μπεζάρ με μια φίλη μου και τους γονείς της. Ήμουν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

22. Ήσουν με την Βουγιουκλάκη ή με την Καρέζη; Με την Καρέζη αλλά όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνω το φαινόμενο Βουγιουκλάκη. Ήταν η Μονρόε της Ελλάδας. Λάμψη και αέρας επιτυχίας!

23. Ποιον τραγουδιστή άκουσες ως παιδί και σε μάγεψε; Τη Streisand, το Sinatra, τη Sarah Vaughan, τη Νάνα Μούσχουρη, τον Στράτο Διονυσίου…

24. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Κλόουν μαζί με τον καλύτερό μου φίλο. Έχω και βιντεάκια και έτσι μπορώ να είμαι σίγουρη ότι… ήμουν χάλια…

25. Ποια παιδικά περιοδικά ήταν τα αγαπημένα σου; Ποπ κορν

26. Το αγαπημένο σου cartoon; Ο Ντόναλντ. Ο τρόπος που μιλάει με ξεπερνάει! Αλλά και το coyote με το beep beep έχει πολλή πλάκα.

27. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Ναι βέβαια! Λατρεύω τα πάρτι με χορό!

28. Στα χρόνια του γυμνασίου, σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Τα Μαθηματικά λίγο και η χημεία. Τώρα τα πάω περίφημα!

29. Τι τάξη πήγαινες όταν κάπνισες το πρώτο σου τσιγάρο; Δεν κάπνισα στο σχολείο. Δεν ήθελα να κάνω κάτι επειδή το έκαναν οι άλλοι. Κάπνισα σε μεγάλη ηλικία για να δοκιμάσω. Δεν μου αρέσει-ευτυχώς. Δεν αντέχω τη μυρωδιά…

30. Είχες λεύκωμα ή ημερολόγιο; Και τα δύο σε διαφορετικές ηλικίες.

31. Πρώτη φορά αυτόγραφο από ποιον καλλιτέχνη πήρες; Από μια καλλιτέχνιδα που δεν θα σου πω ποια είναι, όχι μεγάλο όνομα. Έκανα τα πρώτα βήματα στον χώρο του τραγουδιού και πήγα να την δω σε ένα πρόγραμμά μαζί με μια πολύ γνωστή τραγουδίστρια. Ενώ λοιπόν ήταν και οι δύο στην αφίσα, στο τέλος, το καμαρίνι του «πρώτου ονόματος» είχε ουρά και στο άλλο κανέναν. Μπήκα λοιπόν μέσα και ζήτησα αυτόγραφο. Είναι το μόνο που πήρα μέχρι τώρα στη ζωή μου.

32. Ποιος καθηγητής ή καθηγήτρια ήταν οι αγαπημένοι σου; Η καθηγήτρια της ιστορίας και ο καθηγητής των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο. Προφανής ο λόγος…

33. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Στο μάθημα πίσω, στις εξετάσεις μπροστά.

34. Πόσο ήσουν όταν ξύρισες για πρώτη Φορά τις γάμπες σου; Τί; Δεν θυμάμαι. Ήμαρτον. Νομίζω Δευτέρα ή Τρίτη γυμνασίου.

35. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά καλσόν; Σε καμία. Δεν τα αντέχω. Νομίζω όταν έπαιζα στο θέατρο μόνο φόρεσα. Αναγκαστικά.

36. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Ναι… κάποιες, όχι πολλές. Όταν έμπαινε η άνοιξη. Οι πρώτοι καφέδες μαζί με τους φίλους μου.

37. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Ποτέ.

38. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Τώρα ντρέπομαι. Τρίτη Γυμνασίου προς πρώτη Λυκείου.

39. Πως τον έλεγαν τον τυχερό; Προσωπικά δεδομένα. Ήταν στις διακοπές…

40. Που πήγατε πενθήμερη; Στην Κρήτη. Δεν πέρασα πολύ καλά…Εκεί ανακάλυψα ότι ήμουν πολύ παιδί σε σύγκριση με τους συνομήλικούς μου.

41. Με τι βαθμό τέλειωσες; 19 και κάτι νομίζω. Δεν θυμάμαι ακριβώς

Φωτεινή Δάρρα, Όταν ήμουν παιδί, FOTINI DARA, PAIDI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Παρανυφάκι σε γάμο και δεξιά αποκριές

Φωτεινή Δάρρα, Όταν ήμουν παιδί, FOTINI DARA, PAIDI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Κάποια Χριστούγεννα, στις ωραίες ξέγνοιαστες εποχές.

Φωτεινή Δάρρα, Όταν ήμουν παιδί, FOTINI DARA, PAIDI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Με τους γονείς και την αδερφή μου (εγώ είμαι δεξιά). Παιδικές κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα. Εφηβεία.

———————————————–

(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

Φωτεινή Δάρρα, Όταν ήμουν παιδί, FOTINI DARA, PAIDI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.grΚαι τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Κάνει συχνά η σκέψη μου τέτοια ταξίδια. Μοιάζει σαν χθες η πρώτη μου μέρα στο σχολείο, τα πρώτα πάρτι, τα μαθήματα, τα σκασιαρχεία. Επιβεβαίωσα μέσα από αυτή τη συζήτηση ξανά πως είμαι απλώς ένα μεγάλο παιδί που δεν αφήνω την ψυχή μου να μεγαλώσει. Λυπάμαι μόνο για όσους θυμήθηκα που δεν είναι πια κοντά μου. Όμως ζήσαμε τόσο ωραία μαζί. Σε ευχαριστώ που με έκανες να θυμηθώ. Απόψε θα πω ένα παραμύθι στην κόρη μου που θα έχει κάτι από αυτά μέσα και είμαι σίγουρη ότι θα με ρωτήσει:

  • – Εσύ είσαι αυτή μαμά;
  • – Είναι αργά, κοιμήσου, θα της πω, αφού της χαϊδέψω τα μαλλιά και τη φιλήσω. Κι εκείνη θα χαμογελάσει, θα γυρίσει πλευρό και θα κοιμηθεί.

—————————————————————————-

Δείτε τους πως ήταν παιδάκια

Ρένα Μόρφη https://bit.ly/32hVhhQ

Σταμάτης Κραουνάκης https://bit.ly/2QZkloa

Θέμης Καραμουρατίδης https://bit.ly/2PK58u5

Στέφανος Κορκολής https://bit.ly/2yXYOF1

Νίκος Μουρατίδης https://bit.ly/2FcZYRR

Ναταλία Γερμανού https://bit.ly/2PSJWPy

Χρήστος Μάστορας https://bit.ly/30lodVP

Ανδριάνα Μπάμπαλη https://bit.ly/2BITsjm

Μυρτώ Βασιλείου https://bit.ly/2LhBADe

Μαρία Κηλαηδόνη https://bit.ly/2KMTmhf

Βαγγέλης Παναγόπουλος https://bit.ly/2Ulos37

——————————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.