Χαρίζουν σπίτια

0
800

gangi_municipality

Πολύς κόσμος σπεύδει για να δει από κοντά το μέρος και τα σπίτια που χαρίζει ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης.

Γιατί τα χαρίζουν; Γιατί υπάρχει ένας όρος. Επειδή οι κατοικίες στο Gangi, μια γραφική πόλη στα βουνά Madonie, είναι γενικά ερειπωμένες και μερικές εγκαταλελειμμένες για ολόκληρες γενιές. Οι νέοι ιδιοκτήτες οφείλουν να επισκευάσουν τα σπίτι και να τα καταστήσουν κατοικήσιμα μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η προσφορά ήδη έχει προσελκύσει εκατοντάδες ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, δίνοντας στο δήμο τη δυνατότητα να θέτει και επιπλέον κριτήρια για να παραχωρήσει τις κατοικίες. Έτσι από τη μακρά λίστα ενδιαφέροντος προτιμούνται όσοι σκοπεύουν να μείνουν μόνιμα και όχι απλά να χρησιμοποιήσουν τα οικήματα για εξοχικές κατοικίες. Ο δήμαρχος θέλει και πάλι να «αναστήσει» την πόλη και να την δει να αποκτά ζωή. Άλλωστε το τοπίο είναι μαγευτικό.

Στην δεκαετία του ’50 το Gangi είχε περίπου 16.000 κατοίκους. Το κύμα μετανάστευσης στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά και το γεγονός ότι η πόλη είναι στα βουνά, μακριά από τη θάλασσα και τον τουρισμό, οδήγησαν στη σταδιακή ερήμωση. Η πρωτοβουλία του δήμου, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ιδιοκτητών των ερειπωμένων σπιτιών, φαίνεται να αποδίδει και η μικρή πόλη να αποκτά νέα πνοή. Μπράβο για την πρωτοβουλία.

43cac06adbff78172827266a90160125

gangi

Ψάχνετε για σπίτι; Μια μικρή πόλη στη Σικελία κάνει μία προσφορά που δύσκολα την απορρίπτει κανείς. Χαρίζει σπίτια!

Gangi rr

sicily_village_3

sicily_village_1

Όσοι πηγαίνουν και την βλέπουν από κοντά, την ερωτεύονται. Δεν απέχει πολύ απ’ το Παλέρμο και έχει θέα σε λιβάδια και στον Βεζούβιο.

1407494284778_wps_1_DYMC9H_Hill_town_with_bac

Gangi_8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.