Τα δικά μου Χριστούγεννα….

Τα Χριστούγεννα μου αρέσουν, γιατί είναι περίοδος χαράς, είναι ημέρες κάποιων αργιών, συγκεντρώσεων κλπ. κλπ. Τα τελευταία χρόνια ομολογώ, δεν στολίζω, δεν διασκεδάζω και επί πλέον απορώ, αν όλα αυτά τα χρυσαφένια στολίδια και η πασπαλισμένη με χρυσόσκονη χαρά, είναι αληθινά.

8
516

Τα Χριστούγεννα μου αρέσουν, γιατί είναι περίοδος χαράς, είναι ημέρες κάποιων αργιών, οικογενειακών & φιλικών συγκεντρώσεων κλπ. κλπ. Τα τελευταία χρόνια ομολογώ, δεν στολίζω, δεν διασκεδάζω και επί πλέον απορώ, αν όλα αυτά τα χρυσαφένια στολίδια και η πασπαλισμένη με χρυσόσκονη χαρά, είναι αληθινά.

Θέλω πια τα Χριστούγεννα – στην κατάσταση που βρισκόμαστε – να τα περνάω ταπεινά, φτωχικά, λιτά, όπως ακριβώς ήταν και η γέννηση του Χριστού – μέσα σε μια φάτνη με ζώα για να τη ζεσταίνουν.

Νομίζω ότι όλα αυτά τα στολίδια που βλέπω γύρω μου (made in China όλα), όλες αυτές οι λαμπερές εικόνες που αντικρίζω στο Facebook, όλο αυτό το πανηγύρι της χρυσόσκονης….. είναι όλα ψεύτικα. Κανείς δεν περνάει ωραία. Κανείς δεν έχει χρήματα να αγοράσει δώρα για να προσφέρει ή να αγοράσει καινούργια ρούχα και παπούτσια και να κάνει ανέμελες γιορτές. Όσο θα βλέπω εκατομμύρια ανέργους, άστεγους, συσσίτια για άπορους και ηλικιωμένους να κρυώνουν και να τρώνε ψωμοτύρι, τα Χριστούγεννα δεν θα μου λένε πια τίποτα.

Χριστούγεννα made in China, My Christmas, Τα δικά μου Χριστούγεννα, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, nikosonline.gr

Η ψεύτικη γκλαμουριά που προβάλει η τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά μέσα, είναι απλά απάτη.

Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει τα Χριστούγεννα να μας πιάνει μια μανία υπερκατανάλωσης; Γιατί πρέπει να παθαίνουμε  καταναλωτικό αμόκ; Γιατί πρέπει να τρώμε υπερβολικά και να πίνουμε ακόμα περισσότερο; Γιατί θα πρέπει να ξενυχτάμε κάνοντας κραιπάλες; Επειδή γεννήθηκε ο Χριστός; 

Άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα

Ασπρόμαυρα Χριστούγεννα: https://www.nikosonline.gr/ασπρόμαυρα-χριστούγεννα/

Χριστούγεννα στην ζωγραφική: https://www.nikosonline.gr/τα-χριστούγεννα-στην-ζωγραφική/

Το πνεύμα των Χριστουγέννων τα ‘παιξε! https://www.nikosonline.gr/το-πνεύμα-των-χριστουγέννων-τα-παιξε/

Γιορτινές εικόνες απ’ όλο τον κόσμο: https://www.nikosonline.gr/γιορτινές-εικόνες-απ-όλο-τον-κόσμο/

Στην Αράχοβα αδελφές μου, στην Αράχοβα: https://www.nikosonline.gr/στην-αράχοβα-αδελφές-μου-στην-αράχοβα/

Χριστούγεννα made in China, My Christmas, Τα δικά μου Χριστούγεννα, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, nikosonline.gr

8 COMMENTS

  1. Ευγε κ.ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ….ειναι λυπηρη η συγκυρια ,αλλα κι ισως χρησιμη για επανατοποθετησεις…….Οι γιορτες δεν ειναι γι απατηλη αισθηση…

  2. Χρονια πολλα Νικο . Συμφωνω μαζι σου απολυτα. Ειναι 2η χρονια που δεν στόλισα δενδρο, δεν εβαλα φωτα στα μπαλκονια, γιατι ακριβως τις ιδιες σκεψεις με σενα εκανα κι εγω. Σκεφτηκα φωτιζω επι ενα μηνα τα μπαλκονια, το δενδρο και αλλα πιτια εχουν κομμενο το ρευμα. Τετοιες πικρες σκεψεις με εκαναν να μελαγχολησω κι ηθελα πραγματικα να δωσω δωρα παρα να παρω. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ.

  3. Συμφωνώ μαζί σας. Τα Χριστούγεννα είναι ταπεινά και οικογενειακά. Έτσι προσπαθώ να τα περνάω και εγώ. Με λίγους καλούς φίλους και την οικογένεια μου.
    Χρόνια Πολλά και Καλή Χρόνια να έχετε με Υγεία!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.