Χρονολόγιο: 2 Μαΐου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Μαΐου, Λευτέρης Βογιατζής, Lefteris Vogiatzis, Αικατερίνη η Μεγάλη, Catherine the Great, Πηνελόπη Δέλτα, Penelope Delta, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Leonardo DaVinci, The Dos de Mayo, Second of May Uprising, David Beckham, Βαγγέλης Σειληνός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
525

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Μαΐου, Λευτέρης Βογιατζής, Lefteris Vogiatzis, Αικατερίνη η Μεγάλη, Catherine the Great, Πηνελόπη Δέλτα, Penelope Delta, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Leonardo DaVinci, The Dos de Mayo, Second of May Uprising, David Beckham, Βαγγέλης Σειληνός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Χριστός Ανέστη

Σαν σήμερα 2 Μαΐου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Χρονολόγιο, The Dos de Mayo, Second of May Uprising, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Χρονολόγιο, Αικατερίνη η Μεγάλη, Catherine the Great, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1729 – Αικατερίνη η Μεγάλη: Η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, η επονομαζόμενη «Μεγάλη» (Екатерина II Великая, Yekaterina II Velikaya,) ήταν, γερμανικής καταγωγής, Αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Η πολιτική της συνδέθηκε στενά με την αναγέννηση του ελληνικού βίου λόγω της συνθήκης Κιουτσούκ-Καϊναρτζή. Έμεινε επίσης στην ιστορία για τους άπειρους εραστές που είχε: Διαβάστε τα άρθρα:

Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: https://bit.ly/2AkDVGL

Οι εραστές της Μεγάλης Αικατερίνης: https://bit.ly/2j4o19J

Η Helen Mirren στο ρόλο της νυμφομανούς αυτοκράτειρας: https://bit.ly/2HCZWRz

Χρονολόγιο, David Beckham, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1975 – Ντέιβιντ Μπέκαμ, Άγγλος ποδοσφαιριστής. Διαβάστε εδώ…

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Χρονολόγιο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Leonardo DaVinci, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Χρονολόγιο, Πηνελόπη Δέλτα, Penelope Delta, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1941 – Πηνελόπη Δέλτα: Η Πηνελόπη Δέλτα, ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, γνωστή κυρίως από τα ιστορικά της μυθιστορήματα για παιδιά, η σημαντικότερη ίσως γυναικεία φυσιογνωμία στις κρίσιμες για τον Ελληνισμό πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Στις 27 Απριλίου 1941, ημέρα κατά την οποία τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν την Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα προσπαθεί να αυτοκτονήσει παίρνοντας δηλητήριο και τελικά φεύγει από τη ζωή πέντε ημέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου 1941. Στον τάφο της, στον κήπο του σπιτιού της, χαράχτηκε η λέξη «Σιωπή».

“Ο φόρος της Δόξας είναι αίμα, αίμα και δάκρυα που χύνονται ποτάμι.” Πηνελόπη Δέλτα

Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα: “Η Πηνελόπη Δέλτα ήταν μανιοκαταθλιπτική;” https://bit.ly/2KnxqoA

  • 1972 – Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, Αμερικανός αξιωματούχος
  • 1982 – Ευάγγελος Παπανούτσος, Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας
  • 1998 – Hide, Ιάπωνας τραγουδοποιός (X Japan)

Χρονολόγιο, Βαγγέλης Σειληνός, Vangelis Seilinos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Χρονολόγιο, Λευτέρης Βογιατζής, Lefteris Vogiatzis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 2013 – Λευτέρης Βογιατζής: Ο Λευτέρης Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1944. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε για δύο χρόνια το Reinhurt Seminar στην Βιέννη και τελείωσε τη σχολή Κ. Μιχαηλίδη στην Αθήνα. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973. Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, και αργότερα με την Έλλη Λαμπέτη, μέχρι να αποκτήσει το δικό του στέκι και να ανεβάσει μερικές από τις πιο αριστουργηματικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Στις 30 Απριλίου του 2013, κυκλοφόρησε πως ο Λευτέρης Βογιατζής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και απεβίωσε. Λίγο αργότερα η είδηση διαψεύστηκε. Δύο μέρες μετά, όμως, την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου το απόγευμα, η θλιβερή αυτή είδηση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα και αυτή τη φορά ήταν αληθινή. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 8 Μαΐου ενώ η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα την ίδια μέρα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων κατόπιν επιθυμίας του.
  • 2015 – Μάγια Πλισέτσκαγια, Ρωσίδα μπαλαρίνα

———————————————————————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.