Χρονολόγιο: 22 Απριλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Απριλίου, Γεώργιος Σκούφος, Georgios Skoufos, Βλαντιμίρ Λένιν, Vladimir Lenin, Jack Nicholson, Τζακ Νίκολσον, Athens Hilton Hotel, Χίλτον Αθηνών, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Miguel de Cervantes, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, world earth day, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
380

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Απριλίου, Γεώργιος Σκούφος, Georgios Skoufos, Βλαντιμίρ Λένιν, Vladimir Lenin, Jack Nicholson, Τζακ Νίκολσον, Athens Hilton Hotel, Χίλτον Αθηνών, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Miguel de Cervantes, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, world earth day, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Σαν σήμερα 22 Απριλίου

Γ ε γ ο ν ό τ α

Γεώργιος Σκούφος, Georgios Skoufos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1866 – Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει για Τρίτη φορά Δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γεώργιος Σκούφος (1803 – 1873), ήταν Έλληνας πολιτικός του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Σμύρνη στις αρχές του 19ου αιώνα. Φιλόπατρις όπως ήταν, ήρθε στην Ελλάδα με την έναρξη της επανάστασης και αγωνίστηκε μαζί με τους αδερφούς του Σπυρίδωνα Νικόλαο, και Παύλο. Μετά την επανάσταση διορίστηκε διευθυντής των βασιλικών Ταχυδρομείων, και οργάνωσε την υπηρεσία εκ βάθρων. Διετέλεσε βουλευτής και επί τρεις θητείες Δήμαρχος Αθηναίων, από τις 4 Δεκεμβρίου 1857 έως τις 13 Νοεμβρίου 1861, από τις 14 Νοεμβρίου 1861 έως τις 12 Οκτωβρίου 1862, και από τις 22 Απριλίου 1866 έως τις 21 Απριλίου 1870. Επί δημαρχίας του μάλιστα άρχισε να λειτουργεί το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Τιμήθηκε με το παράσημο του Σωτήρα και με τα βασιλικά παράσημα της Ρωσικής και της Βαυαρικής κυβέρνησης.
 • 1889 – Ιδρύεται η Οκλαχόμα Σίτι, η οποία μέσα σε λίγες ώρες αποκτά πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων.
 • 1898Ισπανοαμερικανικός πόλεμος: Το USS Nashville αιχμαλωτίζει ένα ισπανικό εμπορικό πλοίο.
 • 1906 – Αρχίζουν στην Αθήνα οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1906, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται πλέον ως μέρος των επίσημων Ολυμπιακών Αγώνων.
 • 1915 – Η χρήση χημικών όπλων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κλιμακώνεται όταν απελευθερώνεται χλώριο ως χημικό όπλο στη δεύτερη μάχη του Υπρ.
 • 1930 – Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α., η Γαλλία και η Ιταλία υπογράφουν τη Ναυτική Συνθήκη του Λονδίνου, ρυθμίζοντας τον υποβρυχιακό πόλεμο και περιορίζοντας τη ναυπήγηση.
 • 1931 – Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
 • 1941Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

Athens Hilton Hotel, Χίλτον Αθηνών, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1963 – Εγκαινιάζεται επισήμως το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών από τον Παναγή Παπαληγούρα. Διαβάστε το άρθρο: Η ιστορία του Hilton της Αθήνας https://bit.ly/2HHT60j

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

 • 1870 – Βλαντιμίρ Λένιν: Ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), ήταν μεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (19221924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.

Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν.” Βλαντίμιρ Λένιν

Jack Nicholson, Τζακ Νίκολσον, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Θ α ν α τ ο ι

Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Miguel de Cervantes, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1616 – Μιγκέλ ντε Θερβάντες: Ο Miguel de Cervantes Saavedra, ήταν Ισπανός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του ανήκει χρονικά στη «χρυσή εποχή» (1492-1648) της Ισπανίας, κατά την οποία παρατηρήθηκε μία εξαιρετική άνθιση στις τέχνες, ενώ ο ίδιος αποτελεί έναν από τους μείζονες λογοτέχνες παγκοσμίως. Το διασημότερο μυθιστόρημά του, ο Δον Κιχώτης, συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και έχοντας υποβληθεί σε συστηματική ανάλυση και κριτικό σχολιασμό από το 18ο αιώνα.

“Η ανάμνηση μιας προηγούμενης δυστυχίας, φέρνει μια καινούρια.” Miguel de Cervantes

————————————————————————–

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.