Χρονολόγιο: 3 Απριλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου, Μάρλον Μπράντο, Marlon Brando, Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, Graham Green, Γκράχαμ Γκρην, Karim Ansarifard, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
468

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου, Μάρλον Μπράντο, Marlon Brando, Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, Graham Green, Γκράχαμ Γκρην, Karim Ansarifard, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 3 Απριλίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 • 1910 – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Θεόδωρος Ρούζβελτ αναγγέλλει ότι δεν θα επισκεφτεί τον Πάπα, Saint Pope Pius X, λόγω της καταπιεστικής του συμπεριφοράς.
 • 1913 – Η Έβελιν Πάνχερστ, η μαχητική Βρετανίδα σουφραζέτα που ίδρυσε το 1903 την Κοινωνική Πολιτική Ένωση Γυναικών καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό της οικίας του υπουργού Οικονομικών.
 • 1922 – Στην ΕΣΣΔ ο Λένιν διορίζει τον Ιωσήφ Στάλιν γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
 • 1928 – Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Δημήτρης Γληνός. Κατηγορούνται για διάδοση ανατρεπτικών ιδεών.
 • 1948 – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, υπογράφει το Σχέδιο Μάρσαλ, σύμφωνα με το οποίο παρέχεται οικονομική βοήθεια σε χώρες της Ευρώπης ύψους 13 δις δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τη ζώνη εμπορίου των ΗΠΑ. Από το σχέδιο εξαιρέθηκαν οι χώρες του «Σιδηρού Παραπετάσματος».
 • 1949 – Η Ιορδανία υπογράφει στη Ρόδο ανακωχή με το Ισραήλ.
 • 1955 – Η Αμερικανική Ένωση για τα Δικαιώματα του Πολίτη ανακοινώνει ότι θα υπερασπιστεί το βιβλίο του Άλεν Γκίνσμπεργκ Howl, που κατηγορείται για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

 Χρονολόγιο, Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1956 – Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγουδά το Heartbreak Hotel, στο τηλεοπτικό Σόου του Μίλτον Μπερλ, το οποίο παρακολούθησε το 25% του αμερικανικού πληθυσμού. Δύο εβδομάδες αργότερα, το τραγούδι αυτό γίνεται η πρώτη Νο 1 επιτυχία του, εκτοξεύοντας και τον ίδιο στην κορυφή της δημοτικότητας.
 • 1958 – Ο Φιντέλ Κάστρο και οι σύντροφοί του αρχίζουν την τελική τους επίθεση στην Αβάνα.
 • 1959 – Οι άνεργοι στα αστικά κέντρα της Ελλάδας φτάνουν τους 110.000. Σας θυμίζει κάτι;
 • 1972 – Ο διάσημος ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από απουσία 20 ετών.
 • 1973 – Στις ΗΠΑ, η κληρονόμος του συγκροτήματος Τύπου του Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, Πάτι, σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά της, δηλώνει ότι θα παραμείνει με το Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό, που την είχε απαγάγει δυο μήνες νωρίτερα.
 • 1986 – Η ΙΒΜ παρουσιάζει το PC Convertible, τον πρώτο φορητό προσωπικό υπολογιστή.
 • 1990 – Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα.
 • 1993 – Στην Ιαπωνία το 78,5% των 795 γυναικών που έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνα, βεβαίωσαν ότι ξυλοκοπούνται από τους συζύγους τους, ενώ σχεδόν καμία δεν είχε καταφύγει στην αστυνομία.
 • 1994 – Στην Αλβανία ο σοσιαλιστής ηγέτης Φάτος Νάνο καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών για υπεξαίρεση επτά εκατ. δολαρίων και πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων.
 • 1996 – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου των τρελών αγελάδων στον άνθρωπο είναι ελάχιστος.
 • 2003 – Από ισχυρή έκρηξη στα «Σωληνουργεία Κορίνθου», έξι εργάτες χάνουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίζονται.
 • 2017 – Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, προκαλώντας το θάνατο 14 πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 50. Οι υποψίες εστιάζονται στο Ισλαμικό Κράτος ή σε Τσετσένους εθνικιστές.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Χρονολόγιο, Μάρλον Μπράντο, Marlon Brando, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1924 – Μάρλον Μπράντο: Ο Marlon Brando, ήταν ένας από τους πλέον σημαντικούς αμερικανούς ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου Το τον έχει κατατάξει τέταρτο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Δείτε το άλμπουμ της ζωής του:

Χρονολόγιο, Karim Ansarifard, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1990 – Karim Ansarifard. Ο Ιρανός ποδοσφαιριστής που τον μάθαμε όταν ήταν στον Ολυμπιακό, μετά  πήγε στην Nottingham Forest (ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη), μετά στο Κατάρ στην Al-Sailiya και τώρα είναι στην ΑΕΚ. Διαβάστε τα πάντα γι΄ αυτόν, εδώ: https://bit.ly/2hYNDH8

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Χρονολόγιο, Graham Green, Γκράχαμ Γκρην, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1991 – Γκράχαμ Γκριν: O Henry Graham Greene, ήταν Άγγλος μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός. Οι εγκύκλιες σπουδές του ήταν στο σχολείο που διηύθυνε ο πατέρας του. Λόγω ψυχολογικών προβλημάτων υποβλήθηκε σε ψυχαναλυτική θεραπεία πριν φοιτήσει στην Οξφόρδη. Το 1926 προσχώρησε στον Ρωμαιοκαθολικισμό, η επήρεια του οποίου είναι εμφανής σε πολλά από τα έργα του. Την ίδια χρονιά προσλήφθηκε στους Times, αλλά ύστερα από δύο χρόνια, αμέσως μετά την δημοσίευση του πρώτου του βιβλίου, παραιτήθηκε και αφοσιώθηκε στη συγγραφή και στην κριτική. Τα πρώτα του έργα ήταν κατασκοπικά και αστυνομικά. Αργότερα κυριάρχησε ο Καθολικισμός και περισσότερη εμβάθυνση στον ψυχικό κόσμο των ηρώων του. Το αξιοσημείωτο με τον Greene ήταν ότι κατόρθωσε να γίνει δημοφιλής γράφοντας σοβαρή λογοτεχνία.

“Στην Ελβετία, πεντακόσια χρόνια δημοκρατίας και ειρήνης, και ποιο ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμά τους; Το ρολόι-κούκος!” Graham Green

 • 2012 – Χρήστος Πάρλας, Έλληνας ηθοποιός

————————————————————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.